Predstavljamo vam američki manikir, novi nail art trend čija popularnost iz dana u dan rapidno raste.

 gel americki manikir
Već i vrapci na grani znaju za francuski manikir, takođe smo vas upoznali i sa ruskim manikirom, a da li znate šta je američki manikir? Po mnogima je ovaj manikir jedan od najboljih pristupa kada je umetnost lakiranja noktiju u pitanju. Idealno je rešenje za one žene koje žele klasiku na svojim noktima, ali sa modernim elementima. Vrhovi noktiju se lakiraju na sličan način kao kod francuskog manikira, ali imaju mnogo nežniju i nosiviju završnu obradu pa su samim tim idealno rešenje za sve prilike. Zbog svoje svestranosti američki manikir pristaje ženama svih uzrasta.

Američki manikir je trend čije vreme tek dolazi i zato u nastavku sledi detaljan opis ovog manikir trenda.

Šta je američki manikir?

 na bademastim noktima
Za one koji su novi u manikir svetu ovaj trend bi mogao na prvi pogled da izgleda kao francuski manikir što tehnički i jeste. Američki manikir je samo nadograđena verzija klasičnog francuskog manikira. Klasični beli vrh nokta izgleda neutralnije i prirodnije što celokupnom manikiru daje ujednačeniji izgled. Čak se i oblik noktiju menja od četvrtastog do zaobljenijeg vrha koji izgleda elegantnije.

Američki manikir čini da vaši nokti izgledaju neutralnije, sjajnije i elegantnije. Već samo sređivanje noktiju vam daje sofisticiraniji i ozbiljniji izgled. Kao i kod francuskog manikira osnova ili baza nokta počinje sa blago ružičastom nijansom koja se postepeno povećava do neutralnije ili bele boje. Na kraju vrh je nalakiran u obliku obrnutog slova V kako bi se zadržao prirodan izgled noktiju.

 poznati
Lisa Kon je poznati manikir stručnjak iz Los Anđelesa koja radi sa slavnim ličnostima kao što su Hailey Bieber i Kylie Jenner. Po njenom mišljenju, američki manikir je u suštini prirodnija verzija francuskog manikira. Za razliku od francuskog koji je deblji i sastoji se od tupih vrhova, američki je mekši i ima neprimetniji prelaz između prirodne baze nokta i suptilnijeg, svetlijeg vrha. Popularnost ovog trenda leži upravo u njegovoj raznovrsnosti. Nudi negovan završetak koji se idealno uklapa u sve prilike.

Francuski i američki manikir – Koja je razlika

 razlika francuski americki manikir
Razlike možda nisu vidljive na prvi pogled, ali ako se malo bolje zagledate videćete ih. Glavne razlike leže u boji i obliku.

Što se tiče boja, francuski manikir sadrži klasični beli vrh, dok je kod američkog manikira vrh nokta toniraniji prigušenijim bojama. Kod frenč noktiju osnovna boja je uvek ružičasta dok kod američkog osnovna boja može biti roze ili bež čiji se intenzitet postepeno pojačava.Ponekad se u ovom manikiru koristi čak i crveni lak.

 ombre
Kada je u pitanju oblik, francuski manikir ima vrh kvadratnog oblika dok je vrh noktiju kod američkog manikira zaobljeniji. Dobra strana američkog manikira jeste da ovakav oblik noktiju nije obavezan već se može sa njima eksperimentisati. Samim tim američki manikir ima za cilj da naglasi ili poboljša prirodne osobine vaših noktiju.

Kako ga možete postići kod kuće?

 negovanje noktiju
Često se postavlja pitanje da li se ovaj ili neka druga vrsta manikira može postići kod kuće bez odlaska u salon. Odgovor je da, samo treba pratiti određene savete. Najbolja stvar kod američkog manikira jeste što on ne mora da bude savršen kao na slici već su greške prihvatljive kao i eksperimentisanje.

 americki manikir na okruglim noktima
Prva stvar koju je potrebno uraditi jeste pripremiti nokte. Priprema se sastoji u uklanjanju predhodnog laka sa noktiju. Ako ga nemate onda sledi korak podrezivanja noktiju.
Napravite oblik noktiju koji želite, ali pazite da izgleda prirodno. Veoma je važno za ovaj manikir da adekvatno negujete zanoktice. Koristite sredstvo za uklanjanje zanoktica i drveni, manikir štapić da vratite zanokticu na mesto. Ravnim krajem štapića nežno masirajte vrhove prstiju da biste uklonili sve mrtve ćelije kože.

Zatim umočite nokte u posudu sa toplom vodom u kojoj je pomešan šampon ili sapun za ruke. Nakon 10 – 15 minuta nežno izmasirajte ruke sunđerom da biste uklonilu svu mrtvu kožicu.

Nakon svega toga obrišite ruke i pripremite se za korak lakiranja noktiju.

 sns tehnika
Za lakiranje su vam potrebni:

  • Providna baza za nokte
  • Lak za nokte po izboru, poželjne nijanse su nude, bež ili svetlo roze
  • Za vrh nokta, boja slonovače, prljavo bela ili bledo bež nijansa
  • Trake za nokte
  • Providna završna baza za nokte

Postupak: Nanesite providnu bazu na nokte i sačekajte da se osuši. Nakon toga nanesite bež, nude ili roze boju laka kao osnovnu boju za vaš manikir. Nanesite samo jedan sloj da bi izgledalo što prirodnije. Sačekajte da se osuši. Nakon toga uz pomoć trakica za nokte nalakirajte vrhove noktiju. Da biste istakli vrhove možete dodati još jedan sloj laka. Kada se sve osuši sledi završni premaz providnim lakom i dobili ste svoj potpuno novi američki manikir.

 Pastelni americki manikir
Možete nokte ukrasiti kamenčićima ili nekim dizajnom da bi izgledali još lepše. Takođe, možete modernizovati klasičan izgled ovog manikira kombinovanjem svetlucavih i neutralnih boja lakova za nokte.