Predstavljamo vam ženske klasične sandale koje nikada neće izaći iz mode i koje možete nositi uz sve letnje odevne kombinacije.

 hermes oran zenske klasicne sandale
Klasične letnje sandale zaokružuju i daju poseban pečat svakoj letnjoj odevnoj kombinaciji bilo da je minimalistička ili maksimalistička. U današnje vreme kada je mnogo trendova u svim sferama mode i lepote teško je pronaći najbolje stilove obuće. Ponuda je velika i treba birati pažljivo. Ono što je kvalitetno i što će se uvek nositi. Jednom rečju, ženske klasične sandale bi trebalo da budu krajnji izbor svake žene.

Mnogi modni stilisti se slažu da su Hermes Oran sandale visoko kvalitetne brendirane, vanvremenske sandale koje će se iznova i iznova nositi svakog leta. Rame uz rame njima pariraju Birkenstocks sa dvostrukom kopčom. Pored ovih već spomenutih modela predlažemo vam da pogledate koje se još klasične ženske sandale nalaze na ovoj listi.

1.Sandale sa kaiševima i niskom potpeticom

 bez zenske klasicne sandale
Udobnost i elegancija na jednom mestu. Sandale sa niskom potpeticom su nezaobilazan izbor koji krasi svaku šik letnju odevnu kombinaciju. Dolaze u više modela tako da ima za svačiji ukus po nešto. Mogu imati i kaiš pozadi oko pete ili samo napred da podsećaju na takozvane „mule“. Debljina kaiševa kao i boja je raznovrsna.

 mala stikla i kaisevi

Ove sandale prelepo izgledaju i uz haljine, suknje, pantalone. Možete ih nositi u svim prilikama.

2.Ribarske ženske klasične sandale

 bele ribarske
Ribarske ili „ fisherman“ sandale su u trendu već nekoliko sezona. Mnogi ih smatraju takozvanom ružnom i tipičnom muškom obućom.

 ribarske zenske klasicne sandale

Međutim, vremenom su se i ovi modeli prilagođavali savremenim potrebama žena tako da njihova praktičnost i šarm dolaze do izražaja u paru sa letnjim haljinama i suknjama. Idealna letnja kombinacija bez napora.

3.Japanke

 coperni zenske klasicne sandale
Ovde se radi o japankama sa debljim đonom. Ležerne i udobne, japanke su takođe vremenom postale sinonim za kul obuću ili prave klasične ženske sandale.

 grcki stil

Dolaze u različitim stilovima pa se tako možete opredeliti za modele japanki koje nalikuju antičkim grčkim sandalama. Ili za nešto modernije varijante poput Coperni brenda koji pored neutralnih ima u ponudi i japanke u upadljivijim bojama poput žute, narandžaste ili sa printovima kao što je zebrasti animal print ili možda cvetni ili slični dezen.

4.Natikače

 sa stiklom
Natikače su u svetu poznatije kao mule. Spadaju u jednu od najstarijih obuća jer potiču još iz vremena starog Rima. Međutim, o njihovoj popularnosti u Evropi počinje da se priča tek u 16 veku. Uglavnom su se koristile kao papuče za spavaću sobu i nisu se nosile u javnosti. Kroz vekove su se dosta izmenjale tako da su počele da se nose i van kuće u raznim prilikama.

 Marabou Mule

Pored primeraka natikača koje potiču sa Zapada postoje i modeli koji su poreklom iz Turske i Egipta. Te izvorne primerke možemo danas videti samo na slikama poznatih slikara.
Današnji modeli mula ili natikača dolaze u različitim stilovima tako da ima za svačiji ukus po nešto. Nemaju petu i veoma su udobne i praktične, a i lepo se kombinuju uz raznovrsnu letnju garderobu.

5.Birkenstocks papuče

birkenstock zenske klasicne sandale
Birkenstock papuče takođe spadaju u grupu „ružne“ obuće koje su poslednjih godina preplavile tržište i svi ih kupuju i nose. Možda na prvi pogled izgledaju odbojno, ali se zaista lepo uklapaju uz letnju odeću i bukvalno idu uz sve od teksas šortceva do odela.

 crne birkenstock
Prve Birkenstocks papuče su napravljene 1897 godine i njihov cilj je bio da oponašaju oblik stopala i da budu udobne i lagane za nošenje.Tokom 30 – tih godina prošlog veka Birkenstock je skovao termin „ footbed“ kako bi opisao svoje anatomski oblikovane uloške koji su bukvalno kao krevet za stopala. U osnovi ovih uložaka su ustvari bili udobnost i stabilnost stopala. Danas ove sandale pored udobnosti krase i detalji koji su u skladu sa savremenim trendovima.

6.Gladijator ženske klasične sandale

 zelene gladijator
Gladijator sandale ili sandale na vezivanje su svima dobro poznate. Pravi su sinonim za leto i vredi ih imati u svojoj kolekciji obuće. Savršeno se uklapaju uz letnje haljine, suknje i pantalone.

 gladijator

Dolaze u više modela i zato je poželjno isprobati više stilova kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim nogama.