Boja kose za leto 2023 je po pravilu za ovo godišnje doba veoma raznovrsna i bogata razigranim nijansama i tonovima. Ima za svačiji ukus po nešto. Od magičnih crvenih tonova do nostalgično barbi plave.

 boja kose za leto 2023
Stiže nam leto i pravo je vreme da izvučemo svoje sunčane naočare i laganu odeću i da se polako spremamo za bazene i plaže. Takođe je odlično vreme za promenu frizure, ali i boje kose. Boja kose za leto 2023 će po predviđanjima biti suptilna, ali dovoljno upečatljiva da ne zahteva mnogo održavanja niti neku ekstra negu.

Viđaćemo bogate plavuše, moćne brinete, pepeljaste nijanse svuda oko nas. A među njima prednjačiće sledeća boja kose za leto 2023. Pogledajte o kojim je ovoga puta nijansama reč.

1.Bakarno kestenjasta boja kose za leto 2023

 bakarna nostenjasta
Suprotno popularnom verovanju, brinete takođe mogu da budu polazna tačka za one koji žele da pređu na zasićenije nijanse poput crvene ili bakarne. Ako niste spremni da u potpunosti pređete na intenzivno svetliju nijansu onda se odlučite za suptilnu varijantu kao što je boja lešnik đumbir ili bakarno kestenjasta nijansa. Osnova ovog izgleda leži u toploj kakao bazi rashlađenoj naglašenim bakarnim tonovima koji teku kroz pramenove.

Iako se lakše održava u odnosu na živopisne crvene ili plave nijanse ipak je i ovoj boji potrebno određeno održavanje kod kuće. Dodavanje sjaja za kosu tokom svakodnevne rutine nege kose može da produži trajanje ove nijanse i da joj da potreban sjajan i zdrav izgled.

2.Balayage

 balayage boja kose za leto 2023
Kada su u pitanju tehnike nijansiranja kose tokom leta 2023 ponovo će dominirati balayage pramenovi. Balayage pramenovi ovog leta izgledaju prirodnije i predstavljaju suptilnu i meku mešavinu medeno plavih tonova koji se promanjaju iz smeđeg korena kose.

3.Zlatna brineta

 zlatna brineta
Lowlights nijansiranje kose se ponovo vraća u modu ove sezone. Kod ove tehnike tamniji pramenovi se nalaze ispod i oko vrata dok svetliji dominiraju na vrhu glave. Lepota lowlights nijansiranja je u tome što se kroz ove pramenove poboljšava izgled smeđe kose koja deluje suptilnije i mekše.

4.Crvena ko zalazak sunca boja kose za leto 2023

sunset crvena boja kose za leto 2023
Ako tražite nešto dramatično onda će vas ova crvena nijansa koja oponaša izgled zalaska sunca sigurno zadovoljiti.Loša strana ove nijanse jeste što se crvena boja teže održava i potrebno je češće odlaženje kod frizera da bi se ova nijansa osvežila i samim tim što duže zadržala svoj neodoljivi crveni pigment i sjaj.

5.Pšenično smeđe pruge

 psenicno smedje pruge
U pitanju su pepeljasto zlatni tonovi koji se izvlače prugasto na smeđoj osnovi. Za izvlačenje ovih pramenova najbolje je koristiti „Midlight colour technique“ koja predstavlja kompleksniju verziju balayage tehnike jer se na baznu smeđu boju dodaju različite vrste pramenova koji su međusobno izbalansirani i povezani. Ovo je savršen izbor za toplo smeđe nijanse, ali i za tamno plave jer se postiže takozvani reflektujuće prugasti izgled.

6.Bakarna boja kose za leto 2023

 bakarna boja kose za leto 2023
Kao što se može videti prirodni tonovi kose ove godine imaju prednost, ali to ne znači da se tokom leta devojke ne mogu počastiti i nekim upadljivim nijansama kao što je bakarna. Prelepa boja kose koja se savršeno dopunjuje sa letnjim sunčevim zracima.

7.Sun kissed kosa

 sun kissed kosa
Radi se o boji kose koja izgleda kao da je „ poljubljena suncem“. Ideja je da se plavoj kosi dodaju mekane, svetle prugice koje su fokusirane na krajevima kose. S’obzirom da se radi samo o farbanju krajeva kose ovaj izgled zahteva malo održavanja koji se svodi na upotrebu šampona za očuvanje boje i regeneratora za negu kose. Preporučuju se hidratantni šamponi kao i maske za duboku hidrataciju kose. Sun – kissed efekat se može postići i uz pomoć L’Oreal proizvoda „ , L’Oreal Casting Sunkiss Jelly“.

8.Barbie plava

 barbie plava
U duhu filma o Barbiki, u kome je Greta Gerwig oživela lik Barbie lutke i koji će premijeru videti početkom jula meseca, svuda ćemo tokom leta viđati i plavuše čija je boja kose inspirisana likom Barbike. Ova posebna nijansa plave nije tako ledena kao što na prvi pogled izgleda. Slobodno se tokom leta držite toplijih plavkasto zlatnih tonova koji izgledaju prelepo u dodiru sa suncem.

9.Ponoćno crna boja kose za leto 2023

 ponocno crna
Tajanstvena i moćna ova nijansa nije samo rezervisana za hladnija godišnja doba. Naprotiv, biće veliki hit leta jer sa dodatnim sjajem savršeno odgovara vrelim letnjim noćima. Predlaže se onim ženama koje zaista preferiraju tamnije nijanse kose.