Birkin šiške nisu novi način oblikovanja šiški, ali izgledaju izvanredno i sigurno ćemo ih viđati na svakom koraku tokom 2023 godine.

 jane birkin
Kao i za popularnost Hermes Birkin torbe tako i za Birkin šiške zaslužna je upravo Jane Birkin. Englesko francuska pevačica i glumica i jedna od dominantnih modnih ikona 60 – tih i 70 – tih godina prošlog veka. Ona je lansirala još neke trendove poput male, bele haljine, korpa torbe, ali je ipak najpoznatija po svojim šiškama.

 moderne birkin siske
Birkin šiške su kratke, blago resaste i univerzalno laskave. Nose prepoznatljivi, prirodni, nonšarlantni Pariški šmek i svima lepo stoje. Vremenom su se malo menjale i prilagođavale savremenim trendovima, ali su i dalje ostale ikonske Birkin šiške. Mnoge poznate ličnosti su ih već isprobale počev od Anne Hathaway, Emily Ratajkowski, Zendaya, Lily Collins, Bella Hadid. Modernije verzije Birkin šiški su mnogo tanje od one originalne verzije.

Šta su Birkin šiške?

 birkin siske uz podignutu kosu
Birkin šiške se prepoznaju po svom tanjem, resastom izgledu. Tradicionalno su malo duže i zauzimaju prostor između obrva i trepavica. Međutim, nisu predugačke sa strane da bi se pomešale za savesa šiškama koje obično imaju dužinu do obraza ili brade.

 birkin siske Zendaya
Ne izgledaju opreterećujuće i bez obzira na svoju dužinu otkrivaju obrve. Nisu ni savršene, već taman toliko oblikovane da izgledaju prirodno, seksi i šik. Dobro stoje i uz puštenu i uz podignutu kosu kao što su rep ili neuredna punđa.

Kako ih možete postići?

 Anne Hathaway
Način stilizovanja Birkin šiški u velikoj meri zavisi od tipa kose. Ne treba ih šišati ravno, već slojevito tako da na kraju izgledaju kao rese različitih veličina i debljina. Obično su malo i podeljene po sredini čela, ali sve to izgleda prirodno bez napora, upravo u duhu šik francuskih frizura. Ove šiške možete i sami skratiti, mada je uvek najbolje da to odradi frizer koji će sigurno znati šta želite postići kada im spomenete birkin šiške. Iskusni frizer će najbolje znati da vam napravi resaste šiške koje odgovaraju vašem obliku lica i tipu kose.

Zašto su Birkin šiške ponovo postale popularne?

 Dakota Johnson
U periodu renesanse retro trendova pojavile su se i birkin šiške i to ne bez razloga. Njihova lepota se ogleda upravo u njihovoj raznovrsnosti što ih mogu nositi sve žene bez obzira na tip kose ili oblik lica. Takođe pristaju svim dužinama kose.

Iako na prvi pogled izgledaju kao šiške koje se postižu bez napora i nisu opterećujuće ipak im je potrebno održavanje pogotovo ako imate masnu kožu ili kosu. Da se ne bi preterano mastile nabavite adekvatni i kvalitetni suvi šampon.

 Emily Ratajkoski
Njihova prednost je u tome što ne morate često da ih skraćujete jer su same po sebi prozračne i resaste pa i kad malo porastu neće vam biti opeterećujuće.

Bez obzira da li vam je kosa podignuta ili puštena meke resaste šiške uokviruju lice bez napora dajući vašem celokupnom stilu neobičan i neodoljiv, vanvremenski pariški šmek. Dovoljno ih je jednom oblikovati a onda one same pronalaze svoj put.

birkin siske Lily Collins
Nakon pranja preporučuje se da kosu grubo osušite peškirom, a zatim da ih sa strane definišete okruglom četkom. Na kraju ih malo izpeglajte po sredini čela i to je to. Jednostavan princip „ manje je više“.

 birkin siske
Prelepo izgledaju uz ravnu i talasastu kosu. Takođe se dobro uklapaju i uz kovrdžave popularne frizure. Moderne varijante Birkin šiški su obično tanje i više resaste. Ponekad imaju i blagi luk na krajevima. To sve zavisi i od frizure koju nosite, ali naravno i od vašeg raspoloženja i ukusa.

 Jourdann Dunn
Njihovo vreme tek dolazi i zato ako do sada niste nosili šiške i želite da ih isprobate onda se možete upravo odlučiti i za kulte Birkin šiške. Dugačke, ali ne predugačke, resaste ,ali neopterećujuće i naglašene, ali pre svega prirodne. Kao inspiracija vam uvek mogu poslužiti slike poznatih ličnosti koje su ih isprobale ili ih već uveliko nose.