Pred vama su beauty trendovi za 2023, popularne frizure, boje kose, načini stilizovanja kose, kao i trendovi šminkanja i lakiranja noktiju.

 beauty trendovi za 2023
Trendovi lepote ili beauty trendovi za 2023 su veoma raznovrsni i zbog toga smo prelistali poznate svetske modne časopise i izdvojili neke od najboljih trendova koje ćemo sigurno viđati na svakom koraku tokom 2023 godine. Zato ako želite da budete ispred svih i da se na vreme pripremite za godinu koja sledi onda ostanite sa nama i pogledajte do kraja o kojim je beauty trendovima reč. Sigurno ćete pronaći nešto što odgovara vašem stilu i što ćete poželeti da isprobate tokom 2023 godine.

1.Beauty trendovi za 2023 – Punđe

 beauty trendovi za 2023 klasicna pundja
Tokom 2023 punđe će doživeti veliki comeback. Sve vrste punđi će se nositi, od onih opuštenih sa talasastim i razbacanim pramenovima pa sve do elegantnih i potpuno urednih chignon punđi. Elegantnije varijante su idealne za zabave pa čak i kao idealne frizure za mlade. Dok su opuštenije varijante za svakodnevne prilike.

 spiky buns

Opuštenije varijante punđi ili podignute kose se uglavnom oslanjaju na retro stilove kao što su „Pammy updo“ ili pak „Spiky Bun“ koju karakterišu raščupani, šiljasti krajevi kose. Inače ovi stilovi se oslanjaju na trendove iz kasnih 90 – tih i ranih 2000 – tih godina.

2.Bočni razdeljak

 beauty trendovi za 2023 bocni razdeljak
Kao i mnogi Y2K trendovi koji su obeležili početak 2000 – tih godina i bočni razdeljak se ponovo vraća u modu. Postoji bezbroj načina kako ga možete nositi. Može biti neuredan i razbarušen, glamurozan i voluminozan ili gladak i elegantan. Moćno izgleda duboki bočni razdeljak koji dobro stoji i uz ravnu i uz loknastu kosu.

3.Beauty trendovi za 2023 – Bottleneck šiške

 bottleneck siske
Zavesa šiške će se i dalje najviše nositi. Međutim, predviđa se da će dominante biti i bottleneck šiške. One su po sredini čela kraće, a zatim se produžuju prateći crte lica. Zato su i atraktivne jer uključuju pramenove oko lica koji su malo zakrivljeni na krajevima što celokupnoj frizuri daje labaviji i pokretljiviji izgled.

4.Bob frizure

 beauty trendovi za 2023 bob
Bob će biti najpopularnija kratka frizura u 2023. Dominiraće klasični, francuski bob i kutijasti bob poznatiji kao „box bob“ On je idealan izbor za tanku kosu jer joj daje potreban volumen od vrha do krajeva kose. Njegova dobra strana jeste što se može na različite načine stilizovati i što pristaje svakom obliku lica. Ide uz sve vrste šiški kao i na svim tipovima kose od ravne do talasaste.

5.Leptir frizura

 leptir frizura
Beauty trendovi za 2023 su i stepenaste frizure. One su takođe raznovrsne, a među njima dominiraju leptir frizure i to zbog svoje svestranosti. Leptir frizura kombinuje duge i kratke stepene i na taj način vašoj kosi daje potrebnu dimenziju, volumen i dinamičnost. Kraći slojevi se spuštaju do brade i vilice i uokviruju lice, a duži slojevi vam omogućavaju da zadržite ukupnu dužinu kose.

6.Beauty trendovi za 2023 – Ravna kosa

 ravna kosa
Još jedna Y2K frizura postaje popularna i već sada spada u beauty trendove za 2023 godinu. U pitanju je potpuno ravna i elegantna kosa poznata kao „Poker straight“ kosa. Cilj je da ravna kosa bude negovana i zdrava kako bi izgledala što sjajnije i glamuroznije.

 detalji u kosi
Detalji za kosu su takođe u trendu. Počev od traka za kosu, preko velikih kopči, mašni, šnala neobičnih oblika, marama u kosi i sličnih detalja. Oni u svakom trenutku mogu da poprave izgled vaše masne ili neoprane kose.

7.Bakarna boja kose

bakarna kosa
Crvena kosa je bila veliki hit tokom 2022. I dalje će se nositi, ali više njene bakarne nijanse. Bakarne nijanse su raznovrsnije što se tiče tonova tako da svaka žena može da pronađe onu nijansu bakarne koja joj najbolje pristaje i dopunjuje njen ton kože. Nosiće se i narandžaste nijanse kao i kestenjasta boja kose kao idealan spoj brinete i crvenokose.

8.Beauty trendovi za 2023 – Hibridne boje

beauty trendovi za 2023 hibridna boja
Hibridna boja kose je zaista specifična jer njena nijansa zavisi od ugla gledanja. Bitno je zadržati intenzitet svoje osnovne boje i tu i tamo dodati po koji pramen svetlijih tonova. Kao finiš stavlja se dodatni sjaj za kosu da bi kosa delovala osvetljenija iznutra.

 dvobojno farbanje
Dvobojno farbanje kose su jedna od najtraženijih stavki na google pretragama. Neke popularne kombinacije boja koje ćemo viđati su plava i crna, lavanda i blonde, braon i pink. Ovde je takođe bitno da osnovna boja bude dominantna i da onda oko lica izvlačite pramenove u drugoj boji.

9.Ravne obrve

 ravne obrve
Šminkeri smatraju da će tokom 2023 godine dominirati mekši i ravniji vrhovi obrva. Mnoge poznate ličnosti već nose ovaj trend obrva poput Meghan Markle, Lily Collins, Ariana Grande.Ovde se rep obrva lagano podiže da bi se vizuelno otvorile oči i podiglo lice. Na taj način oči izgledaju sveže i mlađe.

10.Koketna šminka

koketna sminka
Nostalgija igra veliku ulogu u mnogim trendovima šminke koji bi trebalo da zavladaju tokom 2023. Među njima je i šminka za kokete koja je trenutno prikupila oko 80 miliona pregleda na TikToku. Koketna šminka potiče iz 18 i 19 veka kada su mnoge žene počele da dobijaju nazive koketa što znači bezobrazne ili promiskuitetne na francuskom. Tu su spadale sve one žene koje su prkosile bontonu i upuštale se u prikriveni ili otvoreni flert kako bi privukle što više potencijalnih udvarača. Nevino upadljiv izgled, lepršave trepavice, istaknuta linija ajlajnerom, rumeni obrazi sve ono što je super ženstveno. Inače ovakav način šminkanja je bio aktuelan i tokom 2000 – tih i predstavljao je mešavinu balletcore stila oblačenja i nežnijeg grunge stila šminkanja.

11.Beauty trendovi za 2023 – Doe-Eyes

oci srne
Beauty trendovi za 2023 uključuju i „Doe-Eyes“ ili oči poput srne. Za šminkanje očiju se koristi olovka za oči i lepršave trepavice koje se nanose na taj način da oči vizuelno izgledaju krupne, otvorene, okrugle baš prave srneće. Ovo je ujedno i nevin ili naivan izgled kao kod lutke ili iz crtanog filma. Uz pomoć ajlajnera se oči zaokrugljuju i proširuju fizuelno.

12.Barbiecore

beauty trendovi za 2023 Barbiecore
Sada je aktuelan film o Barbi lutki pa i ne čudi što je njen stil i način šminkanja kao i frizure sada ponovo u trendu. Roze boja, plava, duga kosa, glamur, savršena koža, puno plastike sve to karakteriše barbi stil ili estetiku.

13.Beauty trendovi za 2023 – Grunge stil

 grunge stil
Retro stil odnosno način šminkanja pevačice Avril Lavigne je tipičan primer grunge stila. Tamnije, teške nijanse olovke za oči, lažne pegice, dublje nijanse karmina, pomalo razmazana šminka…

14.Prirodni izgled

prirodan izgled
Beauty trendovi za 2023 podrazumevaju i dalje prirodan izgled, odnosno zdravu, minimalističku šminku. Veoma je bitno uključiti u negu kože lica proizvode sa sjajnim formulama i mladalačkim pigmentom. Težnja je postići zdrav i vitalan ten.

15.Beauty trendovi za 2023 – Somot nokti

 beauty trendovi za 2023 somot nokti
Velvet ili somot nokti su trenutno glabalna senzacija u manikir svetu. Upadljivi efekti se stvaraju uz pomoć specijalnog laka i odgovarajućeg magneta koji meša lak u bilo koji dezen koji poželite dajući vašim noktima višedimenzionalan finiš.

16.Mikro francuski manikir

 mikro frenc manikir
Tokom 2022 dominirali su dugački nokti (coffin ili stiletto). Tokom 2023 sve više će se nositi kratki nokti, jednostavno podrezani i sa minimalnim dizajnom kao što je frenč manikir.

17.Metalik ombre nokti

 metalik ombre nokti
Ombre nokti će u 2023 biti još složeniji kada je u pitanju gradacija ili gradijent boja. Obično se radi o svetlijoj nijansi pri korenu nokta koja se preliva u tamniju nijansu ka vrhu nokta. U pitanju je miks providnih ili nude nijansi koje se stapaju sa metalik bojama. Srebrna boja noktiju će biti posebno aktuelna. Preporučuju se ombre nokti visokog sjaja.

18.Beauty trendovi za 2023 – Hrom nokti

beauty trendovi za 2023 hrom nokti
Trenutno su aktuelni glazirani nokti, ali se smatra da će tokom 2023 dominirati potpuni hrom manikir u duginim bojama. Preporučuju se jake pojedinačne boje kao što su zelena, roze, crna i plava.

19.3D dizajn

 3D dizajn
Nail art će se 2023 baviti teksturom i dimenzijom noktiju. Zamislite dijamante na noktima, zatim dezene koji su isti kao i na vašoj odeći, nalepnice, nakit, dragulje… Takođe ovi dizajni će se sve više isprobavati na kraćim noktima ovalnog ili kvadratnog oblika. Ovom trendu odgovara bilo koja nijansa laka, ali ipak isprobajte kontraste kao što su crni lak i srebrni ili zlatni ukrasi za nokte.