Pred vama su najveći trendovi obrva za 2023 godinu. Najpopularniji oblici, tehnike oblikovanja i boje obrva koje ćemo viđati na svakom koraku tokom predstojeće godine.

 najveci trendovi obrva
Samostalno oblikovanje obrva ženama obično predstavlja dugotrajan i naporan posao. Takođe se dešava da zbog preteranog čupanja može doći do trajnog oštećenja obrva. Zato je kao spas u zadnji čas, za naše obrve, došao trend gustih, prirodnih obrva.

Najveći trendovi obrva se menjaju iz sezone u sezonu tako da se vraćaju i neki retro trendovi kao što su na primer tanke obrve koje su bilie veliki hit tokom 90 – tih. Koliko će ovaj trend trajati to je diskutabilno i zato smo potražili mišljenje stručnjaka za obrve koji su izdvojili deset trendova oblikovanja obrva koji će sigurno biti popularni tokom 2023 godine. Pogledajte koji su to najveći trendovi obrva za 2023 godinu.

1.Najveći trendovi obrva – Laminacija

 najveci trendovi obrva laminacija
Najpopularniji trend obrva u 2022 godini je bio „brow lamination“. Međutim, smatra se da će ovaj trend živeti i tokom 2023 godine. U pitanju je polu trajni tretman koji obezbeđuje savršeno postavljene i očetkane obrve koje traju mesecima. Ovaj tretman u osnovi uključuje restrukturiranje obrva i njihovo postavljanje u najpoželjniji oblik pomoću proizvoda za fiksiranje koji pomažu da se ispravi zakrivljena dlaka i poboljša simetrija obrva.Proces četkanja omogućava da se popune praznine i da se obrvama da puniji izgled. Ovaj trend su isprobale mnoge slavne ličnosti, koje inače vole da među prvima sve isprobaju, a to su Gigi Hadid i Dua Lipa.

2.Prirodne obrve

 prirodne
Prirodne obrve su druge po popularnosti, što nas raduje. Ovaj trend podrazumeva održavanje prirodnog oblika obrva koji je samo malo negovaniji. Obrve nisu ni pretanke ni predebele već minimalističke i jednostavne.

3.Najveći trendovi obrva – Pahuljaste

 najveci trendovi obrva pahuljaste
Fluffy brows“ ili pahuljaste obrve su imale svojih pet minuta slave, ali će se i dalje nositi. Ovaj trend je primećen kod Billie Eilish. Tretman podrazumeva češljanje dlačica obrva, ali i dalje ostavljajući ih opuštenim i prirodnim. Što opet znači manje vremena utrošenog za korišćenje olovke za obrve.

4.Pernaste

 pernaste
Feather brows“ se razlikuju od „micro-feathering“ – polutrajne tehnike tetoviranja obrva. Mnogi smatraju da je ovo najluđi trend oblikovanja obrva. Ovde je najbitnije pomoću vrha četkice za nanošenje senke podeliti obrve na pola i to vodoravno. Zatim se dlačice na obe polovine češljaju, ali u suprotnim pravcima i na kraju fiksiraju.

5.Najveći trendovi obrva – Transplatacija

 transplatacija obrva
Ovde se ne radi o klasičnoj tehnici oblikovanja obrva već o hirurškoj intervenciji koja trajno koriguje nedostatak ili proređene obrve. Interesovanje za transplataciju obrva se povećalo kada je Chrissy Teigen na svom instagramu objavila da je obavila istu i da sada ne mora da nosi mnogo šminke. Dlačice za transplataciju se obično uzimaju sa potiljka i prebacuju u područje obrva radi povećanja njihove punoće.

6.Blajhane obrve

 najveci trendovi obrva blajhane
Najveći trendovi obrva su i „bleached brow“ ili blajhane odnosno izbeljene obrve. Ovaj trend, koji možda zvuči zastrašujuće, su več isprobale Kim Kardashian, Lady Gaga i Lizzo.

7.Ravne obrve

 najveci trendovi obrva ravne
Straight brow“ ili ravne obrve su veliki trend već nekoliko sezona. Međutim, radi se o retro trendu koji je nekada obožavala da nosi glumica Audrey Hepburn. Danas ih rado nose Zendaya i Cara Delevigne. Karakteristične su po minimalnom luku i ravnijem repu.

8.Najveći trendovi obrva u boji

 obrve u boji
Ovo je idealan trend za one dame koje vole da eksperimentišu i da se igraju i zabavljaju sa svojim načinom šminkanja.Obojene obrve su jednostavan način da svoj izgled učinite smelim i nezaboravnim.

9.U stilu 90 – tih

 u stilu 90-tih
Trendovi 90 – tih se vraćaju, a među njima i tanke obrve. One su sušta suprotnost gustim obrvama koje su sada hit. Tanke obrve u neku ruku mogu biti i opasan trend jer se dlačice previše čupaju kako bi se dobila jedna veoma tanka linija koju nazivamo obrvom. Takvo čupanje može trajno da uništi obrve.

10.Najveći trendovi obrva – Lisičje

 lisicje
Fox brow“ su možda samo po nazivu novi trend, ali koriste tehniku koja je u šminkanju u upotrebi već godinama. Koristi se samolepljiva traka koja vraća obrve u ravniji oblik, a takođe pomaže da se podigne lice sa strane. Na taj način lice dobija vizuelni efekat liftinga. TikTok korisnici su rekreirali ovaj trend uz pomoć olovke sa kojom produžuju oblik obrva. Poznate ličnosti koje su među prvima ponele ovaj trend su Kaia Gerber i Kendall Jenner.