Expresso makeup je ove sezone jedan od vodećih trendova šminkanja na TikToku i ostalim društvenim mrežama. Pogledajte o kakvom je trendu reč.

 expresso kafa
Latte makeup je bila hit tokom leta i poćetkom jeseni. Radi se o trendu šminkanja inspirisanim kafenim bojama. Dominirali su topli tonovi srednje braon boje obogaćeni zlatnim i karamel tonovima. Sada idemo na teritoriju gorke čokolade i tamne kafe u zrnu, odnosno vreme je za expresso makeup koji nam daje dublji i tamniji izgled koji više odgovara zimskim mesecima, ali isto tako asocira i na grunge glam estetiku koja je veliki hit ove godine.

 braon sminka
Lepota smeđe šminke je vanvremenska, a njen intenzitet može da varira u zavisnosti od doba dana ili od prilike, stoga expresso makeup se pojavio kao zadivljujući i svestran izbor smeđih tonova i samim tim je pravo osveženje u odnosu na klasične šeme boja koje se koriste kod šminkanja.

expresso makeup
U osnovi trenda expresso makeup leži paleta nijansi koje odražavaju nijanse koje se nalaze u šoljici sveže skuvanog expressa. Duboki braon tonovi, tonovi baršunaste čokolade i moka nijanse su glavni sastojci ovog trenda. Međutim, uz dodavanje svetlijih tonova možemo ga pretvoriti u latte, sve je stvar vašeg izbora i raspoloženja.

 zadimljeni pogled
U okviru expresso makeup možete isprobati različite načine šminkanja. Na primer zadimljeni pogled sa expresso vibracijama dobija novu dimenziju jer su dublje, smeđe nijanse slojevite i lepo se stapaju čime se stvara višedimenzionalan efekat.

expresso makeup
Kao rezultat se dobija intenzivan i misteriozan pogled koji skreće pažnju zadržavajući prizvuk elegancije. Odličan način da pomešate bogate mat braon boje jeste da ih uparite sa svetlucavim delovima koji podsećaju na penastu kremu kafe. Na taj način i vaši kapci dobijaju potreban sjaj.

Šta je expresso makeup?

expresso makeup sminka
To je trend koji je inspirisan dubokim bojama koje podsećaju na boje expresso kafe. Ovaj način šminkanja pretvara kožu u platno koje meša zemljane, zlatne i bakarne tonove.
Iako na prvi pogled ovaj trend izgleda kao veoma taman način šminkanja u suštini nije tako. Ono što karakteriše ovaj stil šminkanja jeste suptilan način na koji se licu dodaje blistavost sa zlatnim odsjajima, a istovremeno su prisutne i bakarne senke koje kreiraju efekat crvenkastih tonova obogaćenih cimetom. Da biste postigli ovakav izgled potrebno je da pratite sledeće korake:

 sminka

  • Korak 1. Polu mat baza – Za razliku od latte šminke expresso makeup se koncentriše na bogate tonove kafe. Stoga će polu mat baza biti naša polazna tačka. Dodajte je manje ili više po celom licu dok ne dobijete ujednačen ton.
  • Korak 2. Puno kontura – To je ključ za postizanje expresso šminke i da bi bila dramatičnija. Tajna je da prvo nanesete krem konturu, a da zatim još jednom pređete puderom. Još jedan trik je da umesto rumenila izmiksate malo bakarnog bronzera iznad jagodica.

trend expresso makeup

  • Korak 3. Dodajte dve nijanse braon senke – Da biste postigli upečatljiv izgled umesto jedne dodajte dve nijanse senke. Jednu lakšu nijansu na pokretnom kapku, a kasnije najjaču nijansu u pregibu oka i spoljašnjem uglu kapka. Dobro pomešajte obe boje za najprirodniji efekat.

 smedje nijanse

  • Korak 4. Crna olovka za oči – Ajlajnerom pređite iznad gornje i donje linije trepavica. Nemojte da izvlačite debelu liniju.
  • Korak 5. Olovka za usne i sjaj – Da biste zaokružili izgled expresso šminke pređite braon olovkom po celoj konturi usana i dodajte malo sjaja radi popunjavanja.

 sminkanje
Treba napomenuti da expresso makeup nije rezervisan samo za šminkanje očiju. Uz pomoć bronzanih pudera i rumenila možete oblikovati i jagodice tako da one izgledaju kao da su zagrejane sunčevim zracima. Čak i nokti nalakirani dubokim moka lakovima odišu elegancijom. Ono što ovaj trend čini jedinstvenim jeste da ima sposobnost da se dopadne svima.

 kim kardashian
Expresso nijanse imaju moć da poboljšaju i upotpune različite tenove, bezobzira na ton kože ili lični stil. Svako može lako da ugradi ove bogate nijanse u svoju rutinu šminkanja. Expresso makeup trend pruža dosta prostora i za eksperimentisanje. Od suptilne gradijentne expresso šminke do smelog zadimljenog pogleda. Na vama je šta ćete izabrati.

 nokti
Kao što smo rekli expreso makeup se ne odnosi samo na šminkanje očiju već ovaj trend možete oprobati na usnama, obrazima i noktima. Od ruževa se preporučuju duboke čokoladne nijanse, baršunasto borde nijanse i nijansa tople terakote. Stvorićete savršen kontrast u odnosu na klasične ružičaste i crvene usne.