Po mišljenju vodećih svetskih šminkera glam grunge šminka će dominirati tokom 2023 godine. Radi se o trendu koji ne može ostati neprimećen.

 braon glam grunge sminka
U poslednje vreme vidimo da minimalistički izgled šminkanja sve više bledi po popularnosti, a na njegovo mesto dolaze teži i upadljivi trendovi šminkanja kao što je između ostalih i glam grunge šminka. U pitanju je povratak grunge estetike iz 90 – tih i to zahvaljujući premijeri serije Wednesday. Glam grunge šminka je takođe bila prisutna i na modnim revijama Versace i Christian Dior. Zahvaljujući Tik Toku trend je zvanično i odobren od strane influensera i broji na istom TikToku negde oko 7 milijardi pregleda.

povratak 90-tih
Razmislite o tamnom mat karminu, bledom puderu, crnom laku za nokte, ozbiljnom zadimljenom pogledu i zamrljanom šminkom oko očiju, neurednom, neukroćenom kosom jer sve je to glam grunge šminka.

Šta je glam grunge šminka?

 bordo karmin
Glam grunge šminka ( ili „Tumblr Grunge“) je potpuna suprotnost estetici takozvane „clean“ ili čiste devojke. Ovaj maksimalistički trend lepote se fokusira na punu šminku koja izgleda veoma upadljivo. Pomislite samo: Smokey eyes, puna prekrivenost podlogom za šminku i smele usne. Može se reći da je u istom duhu ili sliči drugim trendovima lepote poput Rockstar Girlfriend, Dark Feminine Makeup i gotik makeup svi oni podpadaju pod okrilje tamnijih, oštrijih stilova.

Zašto je sada popularna?

 tamna glam grunge sminka
Svi smo upoznati sa činjenicom da Y2K beauty izgled dominira poslednjih nekoliko godina. Dok je glam grunge šminka prvi put postala popularna 90 – tih, a zatim doživela svoj comeback 2010 – te ( Jenny Humphrey i Tumblr girls). Sada je ponovo u trendu između ostalih zahvaljujući modnim revijama Christian Dior i Louis Vuitton koji su uz svoje odevne kombinacije prikazali i smeliji način šminkanja.

Popularnosti ovog trenda su doprinele i poznate ličnosti kao što su Rihanna i Julia Fox koje su moderni pioniri grunge renesanse. U prilog popularnosti ide i premijera Netflix’s serije Wednesday.

 poznati
Nakon godina nošenja samo čistog i minimalističkog izgleda, trend glam grunge šminke izgleda potpuno osvežavajuće. Kao što je jedan tiktoker istakao u svom tutorijalu „ Grunge je bio stil života“. Onaj koji nije bio elegantan. Jedno rečju, u periodu koji dolazi više ne želimo da igramo po pravilima, posebno kada je u pitanju način na koji nosimo našu šminku.

Kako se nosi glam grunge šminka?

 tamnije senke
Kao i kada je svaki drugi trend lepote u pitanju i glam grunge šminku treba nositi na svoj način i prilagoditi sopstvenom stilu. Međutim, postoje neka pravila koja karakterišu ovaj stil, a odnose se na sledeće:

  • Koristite mat proizvode, a izbegavajte proizvode sa takozvanim „rosnim“ efektom. Investirajte u šminku za matiranje koja će ostaviti glatku završnicu od prajmera do pudera.

glam grunge sminka

  • Pojačajte šminku za oči. Bilo da tražite razmazani ili „ smudged“ efekat ajlajnerom, blistave senke ili ravne obrve, gledajte da sav fokus usmerite na svoje oči. Razmislite o korišćenju dubljih nijansi poput crne, braon, bordo i sive za kapke i liniju trepavica. Zatim, dovršite svoj izgled sa nekoliko slojeva obimne maskare kako biste zaista učinili da oči dobiju rokerski izgled.
  • Ne zaboravite smele usne. Dok su vaše oči u fokusu, smele usne su jednako važne za postizanje ovog trenda. Volimo klasičan crveni ruž, ali braon, ljubičasta ili crna nijansa karmina podiže grunge estetiku na viši nivo.

 dominacija

  • Dodajte neke personalizovane detalje. Na primer, konture rumenilom, izbeljene obrve ili pege. Eksperimentišite sa grunge estetikom i osmislite svoj jedinstvenim glam grunge stil.
  • Možete na kraju da rastresete kosu, izvučete šiške sa strane obučete svoju omiljenu majcu i sve je spremno za dominaciju.

 zadimljeni pogled
Iskreno, grunge estetika se samo pola sastoji u načinu šminkanja, a druga polovina se odnosi na vaš stav. Bitno je održavati te žestoke vibracije snažne, dominantne, neustrašive, devojke sa stavom. Ovakav način šminkanja je nekad bio prisutan tokom obeležavanja Noći veštica. Međutim, sada je već stil života, samo treba pronaći meru u svemu pa i u odabiru svoje glamurozne ili glam grunge šminke.