Predstavljamo vam frizure za leto 2023, sedam dominantnih stilova koje ćemo sigurno viđati na svakom koraku tokom letnje sezone.

 frizure za leto 2023
Imali smo prilike da vidimo trendove šišanja za proleće 2023, a sada je vreme za novu letnju sezonu i nešto dramatičnije vibracije. Kada su u pitanju frizure za leto 2023, frizeri smatraju da važi slogan „što kraće to bolje“. Nosiće se razne varijante boba, loba, ali i dužih slojevitih stilova. Što se tiče načina šišanja, „curve cut“ ili zakrivljeno šišanje postaje sve popularnije. U pitanju je šišanje u obliku latiničnih slova „U“ ili „V“ sa dosta slojeva, čime kosa vizuelno izgleda kraće. Zatim po popularnosti slede „wolf cut“ i „ cub cut“. Takođe i šiške doživljavaju svoj comeback i to u svim svojim varijantama. Da ne dužimo pogledajte koje su to popularne frizure za leto 2023 koje možete isprobati već danas.

1.Cub cut

 cub cut plavi
U bukvalnom prevodu cub cut znači mladunče takozvanog vučjeg načina šišanja ili wolf cut. To je u stvari jedna varijanta boba koja je bila popularna tokom prošle godine, ali će se nositi i tokom leta 2023 godine. Predstavlja kombinaciju stepenaste shag i mullet frizure sa dužinom boba.

 frizure za leto 2023 cub cut

I kao što samo ime kaže radi se o malo oštrijoj i divljoj frizuri idealnoj za žene sa stavom.

2.Frizure za leto 2023 – Box bob

 box bob
Bob ili paž je klasika ili vanvremenska frizura i to sa razlogom. Ove sezone, uključujući proleće i leto 2023, box bob će biti naslovna tema. Kao što samo ime kaže, ova varijanta boba ima oštriji, kvadratni oblik sa tupim krajevima, čistim linijama i bez stepena. Da bi se dobio potpuni efekat, najbolje ga je kratiti oko vilice ili iznad ramena pri čemu kosa i vizuelno izgleda gušće.

 bob frizure za leto 2023

Box bob je odličan izbor za žene sa finom i tankom kosom jer kosi daje potrebu teksturu i volumen. U zavisnosti od toga kako ga stilizujete može izgledati elegantno, ravno, seksi neuredno ili sa opuštenim talasima.

3.Kovrdžavi bob

 kovrdzavi bob
Kovrdžavi bob je još jedna lepa varijanta boba koju ćemo viđati tokom leta 2023 godine. Dolazi u tri različite dužine, do ramena, do predela vrata ili oko linije vilice. Da biste maksimalno iskoristili kovrdže ili lokne kombinujte ih sa mekim dužim stepenima, resastim šiškama ili čak mikro šiškama ako ste dovoljno smeli.

 frizure za leto 2023 kovrdze

Što se tiče stajlinga, možete nositi duboki bočni razdeljak, cilj je da kovrdže zasijaju u punom sjaju.

4.Frizure za leto 2023 sa mnogo slojeva

 frizure za leto 2023 stepeni
Slojevi ili stepeni daju svakoj frizuri potreban oblik, volumen i strukturu. Ako su oblikovani na pravi način onda predstavljaju idealan okvir za lice koje zahvaljujući njima može da izgleda magično. Ključ je u tome da stepene prilagodite samoj strukturi kose. Frizeri preporučuju precizno kraćenje kose kada je ona kovrdžava ili ravna kako bi se postigla potrebna ravnoteža ili ujednačenost. To znači da idete uvojak po uvojak da biste dobili savršeno skrojen slojeviti oblik.

 stepenaste frizure
Slojevi iz 70 – tih su i dalje u trendu. Oni nikada neće izaći iz mode jer im je potrebno malo održavanja, a izgledaju super šik i jednostavno na svakoj osobi, a pritom i dovoljno moderno da odgovaraju savremenim trendovima. Ljudi obično smatraju da dužu kosu ne treba često šišati. Međutim, nije tako. Treba je skraćivati na nekoliko nedelja da biste se rešili ispucalih krajeva i takozvanog suvog ili nezdravog izgleda kose. Preporučuje se što jednostavnije i prirodnije stilizovanje svake stepenaste frizure.

5.Frizure za leto 2023 – Curve cut

 curve cut
Zakrivljeno šišanje ili curve cut je jedan od najsanjivijih načina šišanja koji kao krajnji efekat daje nežno uokvirivanje brade, obraza i ključne kosti.

 zakrivljeni rez

Sada je aktuelno zakrivljeno šišanje u obliku latiničnog slova C ili C shape. Radi se o modernoj verziji The Rachel frizure, ali sa mnogo mekšim ivicama.

6.Piksi frizure

 kovrdzavi piksi
Pored velike dominacije boba i piksi frizure se vraćaju na modnu scenu i to u svim svojim varijantama. Možete se opredeliti za klasične piksi stilove ili za varijante piksi frizure koje su duže pozadi ili sa strane. To sve zavisi i od same strukture kose.

 piksi frizure za leto 2023

Ako imate prirodne kovrdže onda se možete opredeliti i za stepenaste piksi varijante koje će poboljšati izgled vaših kovrdža.

7.Ispeglane šiške

 ispeglane siske
Nakon gustih, resastih i zakrivljenih sada su u trendu ispeglane šiške u stilu 90 – tih i 2000 – tih. Ove šiške imaju stepenasti oblik koji se sužava od jagodične kosti do linije vilice, stvarajući ugaoniji trouglastiji oblik od središnjeg dela čela do obe strane vilice.

 siske

Kim Kardashian ih je već isprobala. Dobro idu i uz neuredne stilove frizura.