Pred vama su najpopularnije patike svih vremena koje svi rado nosimo dugi niz godina, a zatim ih ponovo kupimo jer će uvek biti u trendu.

 najpopularnije patike
Na tržištu postoji dosta raznovrsnih brendova patika koje vredi imati u svojoj kolekciji obuće. Među njima su se vremenom izdvojile marke Converse i Adidas kao najpopularnije i koje se mogu posmatrati kao kultne i vanvremenske. Njihovi dizajni su već izdržali test vremena uglavnom zato što su dovoljno neutralni pa se samim tim mogu nositi sa toliko različitih odevnih komada i stilizovati na bezbroj načina.

Najpopularnije patike svih vremena bi trebalo da budu kvalitetne, super svestrane, ali i da se prodaju po pristupačnim cenama. Imajući sve to u vidu modni stilisti su izdvojili, najpopularnije patike, odnosno šest stilova patika koje svi rado nosimo iznova i iznova. Pogledajte o kojim je patikama reč.

1.Converse All Star 70

 najpopularnije patike duboke starke
Vreme je najbolji pokazatelj da su Converse All Star patike ili kod nas poznatije kao starke jedna od najboljih investicija kako za muškarce tako i za žene. Ljubitelji minimalističkog stila ih vole jer se slažu sa svim i savršeno uklapaju uz jednostavnu odeću. Crne starke kao i one u tamnijim bojama se duže nose jer se ne habaju tako brzo kao bele.

 plitke starke
Prve converse patike su proizvedene 1917 godine i to kao košarkaške patike. Od tada pa do danas njihov dizajn je uglavnom ostao nepromenjen. Iako se starke danas prave od različitog materijala kao što su koža, antilopska koža ipak je originalna i najpoznatija verzija istih napravljena od pamučnog platna. Inovativni detalj na originalnoj verziji je bila „labava postava“ od mekog platna koja je imala za cilj da pruži fleksibilnost i spreči pojavu žuljeva.
Iako se starke više ne koriste u profesionalnoj košarci one su i dalje popularne kao kežual obuća.

2.New Balance najpopularnije patike

 new balance najpopularnije patike
Jedan od najpoznatijih I najpopularnijih brendova sportske obuće jeste I New Balance. New Balance nudi raznovrsne stilove patika tako da je teško izabrati one najbolje.

 new balance 550

Među najpopularnijim stilovima su New Balance 550, 574, 990v5, a zanimljiva je I retro verzija iz 80 – tih New Balance 650.

3.Adidas Gazelle

 najpopularnije patike adidas gazelle
Adidas Gazelle, Campus I Samba patike su neverovatno slične, ali I klasične I slobodno se može reći najpopularnije patike kada je ovaj brend u pitanju. Samba je trenutno toliko tražena zahvaljujući nedavnim preporukama poznatih ličnosti tako da ih je veoma teško pronaći na zalihama. Gazelle su takođe tražene I pritom se lakše nalaze u prodaji.

 adidas gazelle

Gazelles ovih dana doživljavaju svoju renesansu zahvaljući Harry Styles koji ih uveliko nosi na sceni, ali I zahvaljujući saradnji Gucci I Adidas brendova.

4.Veja najpopularnije patike

 veja campo
Održive vegan patike možda ne postoje toliko dugo koliko postoje ostali brendovi patika, ali su uspeli za ovo kratko vreme svog postojanja da se nametnu I postanu čak kultne I najpopularnije patike.

 najpopularnije patike veja

Veja patike uglavnom toplo preporučuju poznate ličnosti mada one zaista jesu po svom dizajnu svestrane, odgovaraju minimalističkom stilu, idu uz sve I vredi uložiti u njihovu kupovinu jer će se sigurno još dugo nositi.

5.Reebok Court

 reebok vintage
Kada su u pitanju najpopularnije patike svih vremena ne možemo zaobići ni brend Reebok koji već godinama nudi veliki izbor raznovrsnih patika za sve potrebe I uzraste. Reebok Court patike su specijalno dizajnirane za košarkaške I teniske terene. Prepoznatljive su po svom jedinstvenom stilu koji nosi vintaž osećaj.

 reebok

Savršene su za svakodnevno nošenje I kombinovanje I sigurno će još dugo godina biti među vodećim I najpopularnijim patikama svih vremena.

6.Superga – Najpopularnije patike

 superga
Superga patike su se proslavile kao jedan od najboljih izbora patika koje prelepo stoje uz suknje I haljine. Ikonske Superga 2750 canvas patike na pertlanje bi svaka žena trebalo da ima u svojoj kolekciji obuće jer se dobro uklapaju uz sve odevne kombinacije pa se samim tim mogu nositi u svim prilikama.

 superga crne

Ove patike danas dolaze u različitim izdržljivim kožnim verzijama, a takođe I po stilovima I dizajnima odgovaraju savremenim trendovima. Pored haljina odlično se uklapaju I uz odela.