Crunette boja kose je nova trendi nijansa koja dominira ovog proleća i sigurno će se nositi tokom cele 2023 godine.

 talasasta
Crunette boja kose kao što joj i samo ime kaže predstavlja spoj odnosno savršen balans između bakarne i smeđe boje, odnosno miks bakarne crvenokose i brinete. Idealan je izbor za one žene koje ne žele naglo da promene boju kose i pređu na bakarnu nijansu već žele njenu nešto suptilniju verziju ili takozvanu mlađu sestru poznatu kao crunette boja kose. Takođe, kombinovana nijansa može biti odličan način da vidite kako vam stoje crvenkasti podtonovi, ako razmišljate o prelasku na crvenu boju kose odnosno u crvenokose.

 Jessica Chastain
Trendovi dolaze i prolaze i kada su u pitanju frizure i boje kose. Međutim, bakarna nijansa kao i brinete ostaju za sva vremena. Zato i ne čudi što nastaju i njihove hibrinde kombinacije kao što je ove sezone crunette boja kose.

Šta je crunette boja kose?

 shakira
Crunette boja kose je ono što se dešava kada pomešate bakar i brinetu. Iako ovo zvuči mračno u teoriji, rezultat je mnogo svetliji i oponaša nijansu sveže pečenog kroasana. „Odličan je izbor za one žene koje privlače intenzivne bakarne nijanse, ali oklevaju da nose svetliju ili smeliju boju kose“ – kaže poznati kolorista i kreativni direktor kompanije Evo, Tom Smith koji je i dao naziv ovoj novoj nijansi crunette.

 bakarna nijansa
Crunette boja kose je intenzivno topla i bogata svetlija nijansa brinete sa tonovima putera i karamele. U suštini, radi se o nijansi koja sadrži meke kestenjaste tonove koji daju kosi potrebnu dubinu i takođe osvetljavaju ten, ali ne previše već taman toliko koliko je neophodno da bi i lice kao i kosa zasijali kao kompaktna celina. Zato se uvek možete opredeliti za crunette ako vam je klasična bakarna boja kose isuviše smela i vatrena. Ovu nijansu su već isprobale poznate zvezde kao što su Jessica Chastain, Shakira i Lana Del Rey.

Kako se dobija?

 crunette boja kose
Kada se odlučite za tradicionalnu bakarnu kosu najbolje je da posvetlite sve tamnije smeđe tonove pre nego što dodate crvenu farbu. Međutim, postizanje crunette boje kose je potpuno drugačije. Smith kaže „ Ovo definitivno nije bakarna ili plava pa da morate da pođete od svetlije smeđe bazne osnove ( u frizerskom govoru oko nivoa sedam). Ova nijansa zahteva zlatne, čokoladne i bakarne tonove – tim redosledom“.

 poluduga crunette boja kose

Smith upozorava de je odnos zlatne prema čokoladi i bakru ključan, jer će previše bakarne kao krajnji rezultat nijansi dati narandžaste tonove, dok će previše čokoladne boje učiniti nijansu dubljom i približiti je klasičnoj brineti.

 julia roberts
Zato je najbolje obratiti se profesionalcu koji će znati na pravi način da izmiksa ove nijanse i dođe do savršene crunette boje kose.

 kendal jenner
Treba imati na umu da ako vam crunette boja kose izgleda previše monotono možete da se zabavite sa njom. Ova boja takođe odlično funkcioniše sa više tonova tako da možete da zamolite svog stilistu da se poigra sa tamnijim ili svetlijim bakarnim tonovima, kao i sa kestenjastim i zlatnim tonovima koje će vam dati više varijacija. Možete koristiti crunette boju kose kao osnovu na kojoj ćete izvlačiti zdepaste ili „chunky“ Y2K prameove. Takođe možete izvući money piece ili face-framing pramenove koji će na pravi način da uokvire i definišu oblik ali i boju lica. Da biste produbili izgled možete izabrati i lowlights pramenove.

 crunette boja kose

Lepota ove boje kose leži u tome što je možete nositi kako god poželite ove sezone, a da pritom i dalje ostanete u trendu i zasijate u punom sjaju tokom bujnih prolećnih dana, ali i kasnije tokom sunčanih letnjih dana.

 crunette boja kosa
Kada postignete idealnu crunette boju kose onda je dovoljno da je upotpunite sa adekvatnom frizurom kao što je neka trendi bob ili paž frizura, ali i poluduga kosa. Na kraju možete je uklapati i uz boju garderobe. Na primer crna i smaragdno zelena odeća ili modni detalji će izgledati neodoljivo u paru sa crunette bojom kose.