Pred vama su nokti za zimu 2023/2024 godine, inspirativni dizajni i nijanse koje možete isprobati već danas.

 nokti za zimu
Zima je sama po sebi veoma interesantno godišnje doba pogotovo kada je dizajn noktiju u pitanju. Čarobne zimske večeri, prelepi snežni dani, božićni i novogodišnji praznici, vatromet, početak Nove godine sve su to motivi koji mogu poslužiti kao inspiracija kada su vaši nokti za zimu u pitanju.

Nokti za zimu 2023/2024 pored pomenutog sadrže i klasičnu crvenu boju laka kao i nijanse koje oponašaju prelepe i tople zimske materijale poput somota i pletenih džempera. Ne možemo zaobići ni šljokice i blistavi, svečani manikir koji je karakterističan za najluđu noć u godini.

Da ne dužimo, pogledajte šta su to manikir stručnjaci pripremili, koje trendove predviđaju kada su ovogodišnji nokti za zimu u pitanju.

1.Mirror manikir

 nokti za zimu ogledalo
Ogledalo nokti, nokti u kojima se možete ogledati ili samo mirror manikir će biti hit tokom zime 2023, ali i početkom 2024 godine. Ovakav manikir možete postići na više načina uz pomoć lakova ili gelova.

 mirror

Sada su hit hrom boje u metalik nijansama kao i hrom prah preko sezonskih boja. Manikir koji ostavlja bez daha i zato ga obavezno isprobajte jer izgleda dominantno i luksuzno.

2.Svileni providni nokti za zimu

 svilenkasto providni
U trendu su providne stvari, ali isto tako i manikir dizajni koji oponašaju ovu odeću. Grunge glam estetika dominira ove sezone, kada su u pitanju nokti prisutne su „goth-girl“ nijanse kao što su mornarsko plava i izrazito crna ublažena providnim završetkom.

 providni nokti za zimu

Krajnji efekat jeste da dobijate manikir koji podseća na delikatne najlonke.

3.Crvena

 crveni kratki
Crveni lak za nokte nikada ne može da dosadi. Za zimu se preporučuju korišćenje bezbroj nijansi crvene od tamno crvene, višnja crvena, crno crvene. Dominiraće „Black cherry“ nijansa sa kojima vaši nokti izgledaju elegantno i luksuzno.

 crveni nokti za zimu

Crveni lak kao i crvena boja doživljavaju svoju renesansu. Manikir stručnjaci posebno vole da se igraju sa ovom bojom i da je prilagođavaju raznim tonovima kože.

4.Sjaj i šljokice

 sa sljokicama
Zima i svi praznici koji sa njom dolaze su idealni za blistavost i sjaj. Umesto sequin haljine uvek se možete opredeliti za šljokice na noktima. Ovi nokti odgovaraju novodošnjoj čaroliji, ali isto tako su zabavni i elegantni.

 gliteri

Možete ih iskoristiti i kao deo minimalističnog manikira tako što ćete lak sa šljokicama naneti samo na vrhove noktiju. Na taj način dobijate trendi francuski manikir.

5.Braon

 braon nokti za zimu
Braon nokti su hit ove sezone pogotovo kada oponašaju nijanse latte ili expresso kafe kao i boje slatke čokolade. Kod braon lakova je veoma bitno da izaberete nijansu koja odgovara vašoj boji kože.

 smedji

Na primer, hladnije smeđe nijanse imaju plavo sivi podton i odgovaraju hladnim tonovima kože. Toplo smeđe nijanse imaju crveni podton, one su univerzalne, ali ipak bolje stoje na toplim tonovima kože. Nijansa „ trešnja – moka“ ili bordo sa smeđim podtonom izgleda tako šik.

6.Somot

 somot
Današnji manikir trendovi obuhvataju sve od mirisa začina preko ukusa i boje latte i expresso kafe pa sve do nežnih i plišanih materijala kao što je somot.

 velvet nokti za zimu

Tokom leta su dominirali denim ili teksas nokti, a sada je pravo vreme za somot ili velvet nokte. Ovi nokti odišu glamurom, ali su u isto vreme i ženstveni i sofisticirani.

7.Svetle, pop boje

 svetle boje
Nokti u svetlim ili jarkim bojama će se nositi i tokom zime. Idealni su za one žene koje uglavnom imaju tamniju zimsku garderobu. Sigurno će upotpuniti vaš stil na pravi način.

 pop boje

Ako želite da ostanete u trendu pink i plava boja su pravi izbor za vas.

8.Aura nokti

 aura dizajn
Za one koji su naklonjeniji nail art umetnosti preporučujemo aura nokte koji su veliki hit ove godine. Aura nokti pokazuju vašu auru odnosno gde su vam um i srce. Ovaj gradijentni dizajn kombinuje boje koje odražavaju vaše raspoloženje.

 aura nokti za zimu

Preporučujemo da za aura nokte izaberete miks zimskih nijansi.

9.Nežni, kratki nokti za zimu

 kratki
Bademasti i stileto nokti su i dalje popularni. Međutim, manikir stručnjaci predviđaju da će tokom zime biti prisutniji kratki, kvadratni nokti i sa meko zaobljenim uglovima.

slatki kratki

Pored kvadratnih oblika koji su u stilu 90 – tih traže se i squoval nokti sa ravnim stranama i zaobljenim vrhom. Kratki nokti se lakše održavaju, a izgledaju otmeno i sofisticirano.

10.3D

 3d nokti za zimu
Ako želite da manikir podignete na viši nivo onda izaberite 3D dizajn. Maksimalistički nokti su postali novi vid umetnosti. Mogućnosti i ideje su beskrajne.

 3d

Manikir je u današnje vreme veoma bitna stavka i zato i ne čudi što se za isti koriste i detalji poput lanaca, bisera, kristala, dragulja i drugog nakita.

11.Nokti čarobnjaka i veštica

vesticiji
Pod uticajem glam grunge estetike u trendu su vampirski nokti, o kojima smo pisali. Pored njih tu su i čarobni nokti odnosno nokti čarobnjaka i veštica.

 vestica

Oni su istovremeno i zastrašujući i glamurozni. Pa ko voli nek izvoli.