Ogledalo nokti, nokti koji se ogledaju ili samo mirrored manikir je novi trend koji ovih dana ne silazi sa društvenih mreža kao što su TikTok i Instagram. Pogledajte o kakvom je trendu reč.

 mirror prah

Mirrored manikir ili ogledalo nokti su se pojavili pre nekoliko godina, ali su sada na društvenim mrežama veliki hit i svi žele da ga isprobaju. Postoji više načina kako možete postići željeni rezultat koji u stvari znači da vi možete bukvalno da se ogledate u svojim noktima jer oni imaju taj prelepi ogledalo sjaj. Na tržištu postoji široki asortiman mirror lakova i gel lakova sa različitim opcijama od koji su najpopularniji oni u metalik nijansama. Postupak nanošenja mirror laka se ne razlikuje previše od rada sa običnim lakom. Za maksimalni efekat veoma je bitno da površina nokta bude glatka.

Prvo nanesite base coat ili podlogu za lak i dva sloja laka. Možete koristiti bilo koju boju koju želite, ali najbolji efekat daju metalik nijanse i crni lak. Gel lak je lakši za rad, ali je i dalje moguće dobiti lepu završnu obradu i sa običnim lakom.

Drugi korak podrazumeva nanošenje gornjeg sloja koji se jako kratko suši. Ovo je veoma važan korak , posebno kod običnih lakova, jer ako čekate kratko da se osuši puder može napraviti nered. Ali ako čekate predugo, puder se neće ni lepiti. Koristite gornji sloj koji nije na bazi vode i takođe one koji se brzo suše. Gornji sloj nanosite tako da obavezno pređete i dole ispod vrha nokta.

Treći korak podrazumeva nanošenje pudera ili praha koji je poznat kao mirror powder uz pomoć četkice za nanošenje senke. Tapkajte prah od zanoktica prema vrhu. Možete umesto četkice koristiti i sunđer za šminkanje ili neki specijalni aplikator.

Uglačajte puder, polako kao da polirate. Koristite takođe penastu četkicu za senke. Tokom glačanja ne pretiskajte da se ne bi stvorilo udubljenje u laku. Cilj je da površina bude veoma glatka.

Obrišite višak praha mekom četkicom ili papirom umočenim u alkohol.Ako ste ranije naneli lepak ili tečni lateks obavezno ga skinite.

 ogledalo nokti
Nanesite gornji premaz na bazi vode, pazeći da premažete i vrh nokta. Mnogi ljudi smatraju da obični premaz puca i kvari završni sloj ogledala. Srećom završni premaz na bazi vode to ne čini.

Nanesite na kraju još jednom obični završni premaz da bi vam ovaj manikir što duže trajao. Sačekajte da se vaš završni sloj osuši. Kada se osuši možete pokazati svoje fantastične ogledalo nokte svim svojim prijateljicama.

Možete nokte premazati samo jednom bojom i stvoriti efekat ogledala, ali možete tu boju koristiti i kao osnovu za dalje ukrašavanje. To je na vama da stvarate sopstvenu i originalnu nail art umetnost. Ovo su neki od predloga.

1.Metalik smajli

 srebrni smajl

U skladu sa modernom verzijom francuskog manikira pojavio se prelepi 2D dizajn koji bukvalno iskače iz svakog nokta. U pitanju je srebrni smajli koji ozbiljno pomažu da se izađe iz zimske depresije sa veselim, zaleđenim, metalik osmehom.

2.3D Nakit dizajn – Mirrored manikir

 3d nakit mirrored manikir

Gigantske metalik suze kao i krst na srednjem prstu podsećaju na buntovne tinejdžerske dane ( možda ste tada nosili i minđuše sličnog dizajna). Ovakav dizajn dolazi do izražaja na providnim akrilnim veštačkim noktima. Jedina mana, jeste što ovakav dizajn pored lepote nosi i određenu težinu. Ali za lepotu se sve može podneti.

3.Hrom nokti

 hrom nokti

Ovo je još jedna varijanta francuskih noktiju koji izgledaju kao da se razlivaju. U suštini dizajn podseća na vreli letnji dan kada držite kornet sladoleda u rukama, dok se sladoled topi i njegove kapljice slivaju niz vaše zglobove. Moramo priznati da je ovo pravo malo umetničko delo jer je boja raspoređena u zavisnosti od toga gde svetlost pada. Na taj način nokti sijaju u različitim nijansama srebra.

4.Dugine boje – Mirrored manikir

 dugine boje

Ovo je minimalistički francuski dizajn u kombinaciji sa ogledalo manikirom. Svaki nokat na vrhu sadrži jednu liniju u duginim bojama, ali u metalik nijansama. Sve podseće kao da ste svaki prst nežno uronili u lonac sa metalik nijansama boje duge. Ovo je uredan i univerzalan dizajn koji će se dobro uklopiti uz svaku odevnu kombinaciju.

5.Vrući pink nokti

 vruce pink mirrored manikir

Ogledalo nokti dobro izgledaju i na kraćim noktima. Primer je ova vruća pink, metalik nijansa koja se presijava i izgleda magično pogotovo na prirodnoj svetlosti.

6.Dvostruki francuski manikir

 dupli francuski manikir

U pitanju je zlatna metalik boja koja se nanosi po vrhu kao kod francuskog manikira, onda se ostavi malo prostora i ide još jedna takva linija. Krajnji efekat je veoma efektan manikir, pogotovo vrh nokta.

7.Mirrored manikir sa ukrasima

 ukrasi mirrored manikir

Zaista nesvakidašnji dizajn. Kao da je svaki nokat priča za sebe. Treba se udubiti da biste mogli da definišete oblike, jer na prvi pogled to nije moguće. Trebalo je mnogo vremena, ali i živaca da bi se dobio ovakav krajnji efekat.

8.Ružičasto zlatni mirrored manikir

 zlatno roze mirrored manikir

Još jedna moderna verzija francuskih noktiju. Besprekorno uredna osnova nokta koja sija i netipičan pomalo zakrivljen francuski vrh u prelepoj roze metalik nijansi. Savršen spoj.

9.Šareni nokti od folije

 raznobojne folije

Sećate se noktiju od folije koji su bili veliki trend tokom 2000 – tih? Sada su kod efekta ogledala ponovo iskorišćeni. Verovatno je umetnik koristio šarene folijske papire koji se odlepljuju pre stavljanja. On ih je odlepio stavio na nokat i zatim prešao preko njih završnim prelazom.