Pred vama su saveti kako nositi mokasine najpopularniju obuću ove godine. Radi se o veoma udobnoj i svestranoj obući koju možete na više originalnih načina kombinovati ove sezone

platnene mokasine
Možda ste ih ranije smatrali isključivo muškom obućom, međutim, pojavili su se i modeli od raznovrsnog materijala, u raznim bojama i dezenima kao i sa zanimljivim dodacima tako da ovu obuću danas i žene rado nose. Možemo reći da ženske mokasine u svetu poznatije kao loafer cipele imaju dosta svojih prednosti. Kao prvo, lako se obuvaju i skidaju, kao drugo dolaze od različitog materijala pa ih samim tim možete kombinovati u različitim prilikama. Ako su od kože onda su idealne za poslovne i slične formalne prilike. Međutim, ukoliko su od tkanine onda se mogu kombinovati i uz ležerne i kežual odevne kombinacije.

Iz godine u godinu modeli ove obuće su svestraniji, moderniji i lepši, a pritom se smatraju i delom minimalističkog stila oblačenja. Idu bukvalno uz sve, a mi vam ovoga puta predstavljamo neke od predloga kako nositi mokasine sa stilom ove sezone.

1.Uz helanke i uske pantalone

Ova obuća se odlično uklapa uz uske pantalone i helanke. Helanke mogu biti od različitog materijala pa u skladu stim birajte i model mokasina. Ako su helanke sportskog tipa i od rastegljivog materijala onda uz njih najbolje idu loaferke od nekog mekšeg materijala ili od pliša. Dok one od kože sačuvajte za kožne helanke. Što se tiče uskih farmerki uz njih idu svi modeli ove obuće sve u zavisnosti od prilike. Boju takođe prilagodite boji pantalona ili helanki. Mada se uvek možete opredeliti i za one modele obuće sa printom kao što je animal print leoparda ili tigra.

Često se postavlja pitanje, da li uz ovu obuću treba nositi čarape. Odgovor je i da i ne. Obično modni stilisti preporučuju da ih nosite bez čarapa ili sa nazuvicama koje se ne vide i u istoj su boji kao i cipele. Cilj je da postoji malo prostora, odnosno da se vidi koža između krajeva pantalona i cipela. Na taj način se ublažava, omekšava outfit i čini ženstvenijim.

2.Uz ostale modele pantalona

Ova obuća kao da je krojena za odela koje čine pantalone i sakoi. Pantalone bi trebalo da budu krojene po meri, sa ravnim nogavicama i sa dužinom do članka tako da postoji malo prostora između njih i cipela. Ovo je idealna poslovna kombinacija. Dovoljna je samo košulja čije krajeve možete slobodno uvući u pantalone. Da biste razbili ozbiljnost ove kombinacije možete poraditi na bojama. Recimo uz crno ili teget odelo izaberite bele, bež ili možda upadljive crvene mokasine i uz njih kombinujte kaiš ili torbu ili neki drugi detalj kao što je marama u istoj ili sličnoj nijansi kao što su cipele.

Takođe i pantalone sa visoko podignutim strukom dobro idu uz ovu obuću. Pritom pantalone mogu biti u nekom upadljivom dezenu kao što je karirani, pepito ili možda animal print. Gore će vam biti dovoljna neka crop top bluza ili džemper i izgledaćete fenomenalno. Kratke pantalone, bermude i kombinezoni takođe idu uz ovu obuću.

Veoma avangardno izgledaju mokasine u kombinaciji sa kožnim trenerkama, duksericom sa kapuljačom i blejzerom preko. Kožna odeća može da odigra veliku ulogu uz ovakav tip obuće. Na primer da biste vašoj ležernoj kombinaciji dali izgled visoke mode obucite običnu majicu sa kratkim rukavima ispod kožne jakne, farmerke i kožne mokasine u sličnoj boji kao što je garderoba i izgledaćete jedinstveno.

3.Kako nositi mokasine uz suknje i haljine

Ovakvu vrstu obuće možete nositi uz sve modele mini i midi suknji i haljina. To mogu biti suknje kao i haljine od različitih materijala kao i sa zanimljivin nijansama i dezenima. Na primer bela košulja, maslinasto zelena olovka suknja i crne loafer cipele su odlična kombinacija koju možete nositi na posao. Uz plisirane suknje su papuča mokasine dobar izbor. Što se tiče printa važi isto pravilo kao i kod pantalona. Takođe i kada su kožne suknje i haljine u pitanju.

Ako uz ovu obuću nosite suknje, haljine ili možda bermude možete se poigrati i sa čarapama različitih dužina od sokni do dokolenica. Takođe crne hulahopke ili neke dekorisane tufnama ili sličnim detaljima izgledaju prelepo uz ovakvu obuću i mini haljinu ili suknju. Karirana suknja, bele čarape i mokasine predstavljaju pravu školsku uniformu.