Kao što frizuru treba prilagoditi obliku lica isto tako i izgled obrva treba da bude u skladu sa dimenzijama i oblikom lica. Zato je najpre potrebno odrediti oblik lica pa tek onda oblikovati obrve.

obrve po obliku lica
1.    Ovalni oblik lica
Ovalni oblik lica karakterišu  dužina koja je 2 puta veća od širine, čelo i vilica su približno iste širine, a jagodice su nešto izraženije. Obrve kod ovalnog lica ne zahtevaju mnogo korekcije . Dovoljno je samo da se počupaju dlačice koje vire iznad i i spod linije obrva i na slepoočnici.

Ovalni oblik lica
2.    Okruglo lice
Okrugli oblik lica nema oštre uglove. Najširi je u predelu jagodica, a zaobljen u predelu vilice i čela. Dužina lica je približno jednaka njegovoj širini. Ovom licu najbolje pristaju obrve sa naglašenim oštrim i visoko podignutim  lukom negde po sredini obrve. Na taj način čete istaći slepoočnice i čelo.

Okruglo lice
3.    Lice u obliku srca
Srcoliki oblik lica karakterišu široke jagodice i čelo i uska vilica. Brada uglavnom ima špicasti oblik. S’obzirom da je brada naglašena ne treba naglašavati i obrve. To znači da ovom obliku lica ne stoje lepo guste i neuredne obrve već naprotiv. Obrve treba redovno čupati i održavati ih po mogućstvu što tanjim.

 Lice u obliku srca
4.    Četvrtasti oblik lica
Ovaj oblik lica prepoznajemo po širokom čelu i četvrtastoj vilici pri čemu su vilica i čelo približno iste širine. Lice može biti pravougaonog oblika ako je duže ili četvrtastog oblika ako je šire. Kod ovog lica da bi se uspostavila ravnoteža obrve treba da budu blago zaobljene sa okruglim ali ne previše naglašenim uglom.
Četvrtasti oblik lica

5.    Duguljasto lice
Kod ovog oblika lica je dužina veća od širine, a čelo i vilica su jednake širine. Jagodice nisu posebno naglašene dok brada ume da bude uska, a čelo vrlo visoko. Oblikom obrva bi trebalo da lice vizuelno izgleda šire. Zato ih treba izvući ka slepoočnicama bez naglašenog luka.

 Duguljasto lice
6.    Dijamantski oblik lica
Ovaj oblik lica karakterišu usko čelo i vilica koji su približno jednake širine. Lice je najšire u predelu jagodica koje su izuzetno naglašene. I ovom obliku licu odgovaraju obrve sa naglašenim uglom, ali ne po sredini obrve već malo sa strane. Na taj način bi čelo vizuelno izgledalo šire.

Dijamantski oblik lica

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име