Predstavljamo vam popularne frizure za Novu godinu koje će vam pomoći da u najluđoj noći sijate kao prava zvezda. Pogledajte o kojim je stilovima reč.

frizure za Novu godinu
Ako planirate doček Nove godine u društvu prijatelja ili na nekoj raskošnoj žurci onda sigurno razmišljate o tome šta ćete obući i kako ćete se doterati. Frizure za Novu godinu su neizbežna stavka u ovom planiraju jer one zaokružuju i daju lični pečat vašem stilu.

Punđe, pletenice i repovi su hit ove sezone. Takođe aktuelni su i bombastični talasi kao i glamur starog Holivuda. Očekuje se da će svetlucavi dodaci za kosu biti prisutni na ovim frizurama. Obratite pažnju na šljokice u kosi, metalik rajfove, glamurozne šnale i slične detalje. Izbor je veliki i zato vam kao inspiracija za frizure za Novu godinu, uvek mogu poslužiti poznate ličnosti. Izdvojili smo za vas 11 interesantnih stilova koje vredi isprobati jer ćete sa njima zaista izgledati posebno i moćno.

1.Voluminozni konjski rep

 konjski rep sa volumenom
Ove godine volumen je u trendu. Zato je poželjno i sledeću godinu dočekati sa voluminoznom frizurom. To je pre svega rep sa volumenom. Možete vezati celu kosu i napraviti talase. Takođe, možete nositi i polupodignutu kosu koja vizuelno stvara efekat duže kose. Uz ovako podignutu kosu idealno stoje alke i slične viseće minđuše.

2.Frizure za Novu godinu – Raščupana punđa

 frizure za Novu godinu seksi pundja
Sećate se Pammy Updo, neuredne punđe koju je nekada nosila Pamela Anderson, a koja se ponovo vratila u modu početkom 2022 godine. Nju takođe možete nositi za doček Nove godine. Kombinujte je uz opuštene pramenove i šiške. Ova punđa se jednostavno pravi. Pokupite kosu na teme glave i obmotajte je dva puta gumicom. Izvucite par pramenčića pozadi i sa strane i to je to.

3.Velika mašna u kosi

 masna u kosi
Frizeri potvrđuju da su dodaci za kosu trend sezone. Pored rajfova, krunica i šnali veoma atraktivno i originalno izgledaju i velike mašne u kosi. Mašne mogu biti u crnoj, beloj ili nekoj drugoj boji, čak su zanimljive i mašne u metalik nijansama i sa šljokicama. Možete je vezati oko repa i time kosi dati potreban volumen. Takođe mašnu možete staviti i sa strane ili kao deo punđe ili pletenice.

4.Frizure za Novu godinu – Bubble pletenica

 frizure za Novu godinu bubble rep
Poznata kod nas kao balon ili mehur pletenica je takođe dobar izbor za novogodišnju noć. Kosa vam je atraktivno skupljena i sigurno vam neće smetati kada se znojite dok igrate. Ovaj stil najbolje funkcioniše na gustoj i dugoj kosi. Međutim, uvek se možete poslužiti i ekstenzijama.

5.Glamur starog Holivuda

 glamur starog Holivuda
Kada pomislimo na glamur starog Holivuda prvo što nam padne na pamet jesu lokne. Da biste oživeli ovakav izgled, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, frizeri savetuju da počnete sa oblikovanjem još dok je kosa vlažna. Nanesite ulje na kosu a zatim počnite da sušite kosu okruglom četkom vodeći računa da učvrstite pre svega lokne oko lica. Završite oblikovanje nanošenjem laka i to pridržavajući i nežno češljajući kosu četkom sa mekim dlakama. Za dodatno učvršćivanje lokni možete koristiti i šnale.

6.Frizure za Novu godinu – Rajf

 frizure za Novu godinu rajf
Ako nemate dovoljno vremena da sređujete kosu onda se možete poslužiti i funkcionalnim detaljima kao što je rajf. On se posebno preporučuje za tanku i retku kosu jer skreće pogled sa vaših nevoluminoznih pramenova. Bitno je samo da vam kosa bude čista i elegantna. Rajf će se lepo uklopiti na svim dužinama kose.

7.Spice punđe

 frizure za Novu godinu pundjice
Ove punđice su popularizovale članice grupe Spice Girls pa se zato i zovu spice punđe ili svemirske punđe. Jednostavno se prave, podsećaju na rogove, mogu se napraviti od cele kose ili samo na vrhovima glave gde obično i stoje rogovi kod životinja. Veoma su efektivne i što je najvažnije podmlađuju i izgledaju zabavno. Možete ih ukrasiti šljokicama – čisto da podsećaju na svemir, ali i na novogodišnju noć.

8.Elegantna ravna kosa

 ravno i uredno
Kada su u pitanju frizure za Novu godinu ne može se zaobići ni potpuno ravna elegantna kosa koja nikada neće izaći iz mode i koja se može nositi u svim prilikama. Potrebno je da kosu lepo isfenirate i da joj dodate malo sjaja.

9.Pletenica

 pletenica
Sve pletenice su u trendu i više malih, mikro pletenica, ali i jedna veća koju možete obaviti oko repa ili punđe ili oko glave kao stil mlekarice. Možete je i pustiti pogotovo ako se radi o ribljoj kost pletenici koja je dovoljna sama sebi. Poželjno je da pletenica bude opuštena, odnosno labava i da tu i tamo izvučete po koji pramenčić.

10.Bouffant frizura u stilu 60 – tih

 60s-Bouffant
Bouffant frizura je bila veliki hit tokom 60 – tih godina. Bez nje se nije mogla zamisliti ni jedna glamurozna proslava. Poznate ličnosti su je obožavale i rado nosile pre svih Brigitte Bardot i Jackie Kennedy. Sećate se da je nju uvek nosila pevačica Amy Winehouse. Upravo je takav stil sada u trendu i to kao izbor za frizure za Novu godinu. Ovde je bitno tapiranje, odnosno postizanje dovoljno volumena na temenu glave. Izgleda veoma moćno, gotovo kraljevski.

11.Frizure za Novu godinu – Francuski tvist

 french twist
Stilski veoma efektna, a pritom elegantna i ženstvena punđa poznatija kao french twist je takođe dobar izbor. Nju možete na više načina napraviti i pritom ne mora da bude savršena.