Ako vas interesuje kako napraviti Bubble pletenicu onda vam predlažemo da pogledate o kojim se koracima radi. Veoma je jednostavno, a krajnji rezultat je neodoljiv i stilski veoma efektan.dve pletenice

Na društvenim mrežama, a posebno na Tik Toku je veliki trend oživljavanje mnogih nostalgičnih, retro trendova. Jedan od njih su i mehur, balon ili bubble pletenice. Možemo slobodno reći da su one treće po popularnosti nakon riblje kosti i francuske pletenice. Mnoge slavne ličnosti poput Olivia Rodrigo i Gigi Hadid su isprobale ovu čudesnu, mladalačku i razigranu frizuru koja oživljava retro vibracije ranih 2000 – ih godina. Ako i vi proleće i lepše dane želite da dočekate u ovom duhu onda vam predlažemo da pogledate korake kako napraviti  Bubble pletenicu i sa njom popraviti raspoloženje i sebi i drugima.

1.Operite kosu, osušite je i napravite cik – cak talasecrimping talasi

Ova frizura možda izgleda komplikovano, ali se u stvari veoma lako pravi. Potrebno je najpre oprati kosu, osušiti je i to najbolje fenom kako bi dobila određenu, ne toliko divlju strukturu. Možete je sušiti i prirodnim putem, ali tada stavite neko ulje koje će ukrotiti divlje pramenove kose kako bi se ona lakše kasnije stilizovala. Ako je sušite fenom, važi pravilo da koristite difuzer, nižu temperaturu i obično neko sredstvo koje će je štititi od toplote prilikom sušenja. To važi za sve tipove kose, a naročito za kovrdžavu kosu.
Ako želite da vaša pletenica ima maksimalan volumen i bude kao kod poznatih ličnosti ili blogerki onda napravite cik – cak talase ili „crimp“ talase koji se mogu postići upotrebom crimping prese za kosu. Nakon uvijanja i pre vezivanja, rasčešljajte kosu.

2.Podelite kosu na repove – Kako napraviti Bubble pletenicuvezite rep kako napraviti bubble pletenicu

Kao i tradicionalne i mehur pletenice su veoma raznovrsne. Možete vezati jedan veliki konjski rep i zatim na njemu napraviti mehure. Takođe možete vezati i dva konjska repa sa srane takozvani pigtail. Naravno, možete po želji napraviti i više takvih repova. Sve u svemu, mehuri žive na repu i daju mu posebnu draž i volumen. Takođe je veoma bitno da rep dobro učvrstite gumicom.

3.Stavite gumice za kosuvezite gumice

Ne postoji pisano pravilo koliko bi gumica trebalo staviti na rep. Koliko gumica toliko mehura. Obično su tri ili četiri gumice dovoljne za jedan veći konjski rep. Za efektniji izgled preko tih gumica možete vezati neke ukrasne trake za kosu ili mašne. Za boho stil možete kroz gumice provući i maramu ili je vezati preko prve gumice. Razmak između gumica bi trebalo da bude oko 2,5 cm. Stavljajte ih od vrha do dna i dobro ih pričvrstite da se jasno vidi razmak između njih koji će kasnije postati mehur.

4.Završni postupak – Kako napraviti Bubble pletenicukako napraviti bubble pletenicu

Na kraju je potrebno da sve te mehure lagano, prstima razvučete sa svih strana tako da dobiju oblik balona. Isprskajte kosu lakom da bi vam ova frizura što duže trajala i zadržala željeni oblik. Za boho stil možete pre vezivanja kose izvući par pramenova napred da uokviruju lice. Za nešto elegantniji stil vežite zalizani rep, a sa strane oko ušiju možete staviti neke ukrasne šnale ili češljiće.

Kao što vidite ovo je u stvari jedna vrsta konjskog repa koji su vremenom žene usavršavale i napravile predivnu i mladalačku frizuru koja se može nositi u svim prilikama i pristaje svim tipovima kose od potpuno ravne do kovrdžave. Zahvaljujući ekstenzijama možete je napraviti i ako vam je u stvari kosa kratka.