Pammy updo je u stvari razbarušena punđa koju ovih dana viđamo na svakom koraku. Veliki je trend na društvenim mrežama, ali i na ulicama. Pogledajte o kakvoj je punđi reč.

 Pamela Anderson
Da li zbog dokumentarca o njenom životu koji će se uskoro prikazivati na Netflixu ili zbog biografske serije koja prikazuje njen život sa basistom Motley Crue- om , Pam & Tommy, Pamela Anderson je ponovo prisutna na javnoj sceni.

 pammy updo punđa
Danas ima 54 godine, a tokom 90- tih je bila playboy zečica koja se proslavila glavnom ženskom ulogom u seriji Čuvari plaže (Baywatch). Ova serija joj je donela svetsku slavu, postala je seks simbol i san svakog muškarca. Zanosna plavuša je žarila i palila tokom 90 – tih svojim izgledom i stasom. Prepoznatljiva je bila i po punđama koje su delovale tako neobavezno, ali opet ženstveno i seksi. Pammy updo je jedna od tih razbarušenih punđi koja je inspirisana nekadašnjim stilom Pamele Anderson. Otuda i naziv pammy za ovu retro punđu.

 na plavoj kosi
Možemo slobodno reći da se razbarušena ili neuredna punđa oduvek nosila, ali da na nju niko nije obraćao pažnju i nije je posmatrao kao trendi frizuru. Bila je jedna od onih frizura koje se nose kada ne znamo šta ćemo sa svojom kosom ili kada je napolju vruća pa želimo da kosu sklonimo sa lica i vrata.

 retro pammy updo
Međutim, kada su devojke videle kako ovu punđu nosi Pamela Anderson u pomenutoj seriji Pam & Tommy rešile su da je isprobaju na Tik Toku i Instagramu. Tako je ponovo oživela i postala trend retro punđa Pamele Anderson. Iako su reakcije publike na ovu seriju različite ipak je ona lansirala i ponovo oživela mnoge beauty trendove koji su bili aktuelni tokom 90 – tih. Pored punđe istakle su se tanke obrve i takozvane bež ili nude usne.

 pammy updo u stilu 90- tih
Pammy updo je karakteristična po tome što se punđa pravi visoko na glavi, ima dosta loknastih pramenova koji štrče sa svih strana, a oni pramenovi koji su napred su duži, uokviruju lice i stapaju se sa šiškama. Na taj način lice dobija otmen i bezbrižan izgled. Sama frizura je neuredna, opuštena i praktična, a stil sa otvorenim potiljkom je takođe super seksi.
Prva među poznatim ličnostima koja je isprobala ovu hit frizuru je bila Kim Kardashian. Ova punđa se veoma jednostavno može napraviti kod kuće. Koliko je popularna ovih dana svedoče i pregledi na društvenoj mreži TikTok.

 na crnoj kosi
Jedan od najgledanijih tutorijala na TikToku jeste i tutorijal kreatorke koja se zove Michaela (@yhkayla). Ona je rekla korisnicima:“ Želim da probam punđu Pamele Anderson na kratkoj masnoj kosi. Nadajmo se da ovo funkcioniše“. Inače, Michaela preporučuje devojkama sa kratkom kosom da kod ove frizure koriste ekstenzije. Nakon što je stavila par pramenova nadogradnje ova devojka je produžila kosu, pošto nema šiške izdvojila je dva pramena napred, a ostatak kose je vezala u punđu na vrhu glave sa krajevima kose koji štrče sa svih strana. Dva pramena koja je ostavila napred je uvila peglom tako da uokviruju lice i to je to.

 razbarušena punđa
Stilisti se slažu da se ova punđa može nositi u svim prilikama i da je pritom odličan izbor za leto kada su velike vrućine. Možete je nositi uz crop top majice, letnje haljine i naravno kupaći kostim u stilu Pamele Anderson.