Od toplih plavih preko pastelnih pa sve do crvenih i smeđih nijansi pogledajte koja je to najlepša boja kose za leto 2022 godine.

 farbe za kosu
Leto greje, ali i inspiriše. Mnoge žene se tada odlučuju kako za promenu frizure tako i za promenu nijanse svoje kose. Ove sezone su u ponudi raznovrsne nijanse plave, crvene, smeđe, ali i pastelnih jarkih boja poput zelene, žute, roze, ljubičaste. Popuralne su i razne tehnike izvlačenja i nijansiranja pramenova. Stilisti i frizeri su saglasni da su ove godine mnogi modni i beauty trendovi, a među njima i boja kose za leto 2022 inspirisani popularnim serijama i filmovima. Na primer buterasto plava koju nosi Sydney Sweeney u seriji Euphoria je imala veliki uticaj na povratak toplih plavih nijansi. Međutim, u stvarnom životu Sydney Sweeney je zajedno sa Kendall Jenner ponovo u prvi plan istakla prelepe bakarne nijanse. U nastavku pogledajte koje će se još nijanse pored puterasto plave i bakarne nositi tokom predstojeće letnje sezone.

1.Expensive blonde

 Expensive blonde boja kose za leto 2022
Tokom zime i početkom proleća dominantna je bila skupa brineta ili „expensive brunette“,ali ovog leta u trendu će biti skupa plavuša ili „expensive blonde“. Ova nijansa plave izgleda mnogo suptilnije i prirodnije od ledenih, platinasto plavih i balayage nijansi. Kod ove nijanse plave sve je u toplini, dubini, dimenziji i detaljima. Luksuzan ili takozvani skupi izgled dobija mešavinom više plavih tonova. Kod skupe plave dominiraju neutralni i zlatni tonovi što je veliki pomak u odnosu na nekad trendi ledene, sive i platinaste nijanse plave. Izgleda veoma osvežavajuće pogotovo u kombinaciji sa potamnelim tenom od sunca.

2.Đumbir crvena boja kose za leto 2022

 djumbir crvena boja kose za leto 2022
Crvena kosa je bila veliki hit tokom 2021. I dalje je moderna i to sve njene nijanse. Tokom leta se preporučuju svetlije crvene nijanse kao što je jagoda plava i đumbir crvena. Naravno, uvek treba birati onu nijansu koja odgovara boji vaše kože. Do svetlijih crvenih se lakše dolazi ako ste plavuša. Brinetama se preporučuje da biraju nijanse crvene sa tonovima višnje i bakra koje će svakoj smeđoj nijansi dati potrebnu toplinu.

3.Pečurka smeđa ( Mushroom brown)

 pecurkasto smedja
Ako pogledamo sve trendove za kosu koji su sada aktuelni počev od skupe plave pa sve do pečurka smeđe, vidimo da se oslanjaju na trendove koji su bili u fokusu tokom 90 – tih godina prošlog veka. Pečurka smeđa izgleda veoma grubo, ali i živo zahvaljujući tim hladnim, sivim tonovima koje sadrži. Idealna je za one žene koje žele nijansu koja odgovara svim godišnjim dobima i koja se relativno lako održava. Inače ovo je jedna podvrsta pepeljasto smeđih nijansi.

4.Ružičasto zlatna boja kose za leto 2022

 zlatno roze boja kose za leto 2022
Ružičasto zlatna je optimistična, uzbudljiva nijansa koja vizuelno podmlađuje. Izgleda svetlije i drugačije u odnosu na uobičajene plave, smeđe i crvene nijanse. Kada se upari sa tehnikom senčenja korena dobija prirodan i suptilan izgled. Ako postoji neko ko može da nam pokaže koliko je ova boja šik to je svakako Hailey Bieber koja je, ovog proleća, nosila ružičasto zlatnu kosu na naslovnoj strani magazina Allure.

5.Buterasto plava

 buterasto plava
Zlatni tonovi u plavoj kosi su veliki hit već nekoliko godina i to zahvaljujući influenserki Matildi Djerf koja ih sa takvim ponosom i elegancijom nosi. Međutim, ovog leta će se između ostalih nositi i „masnije“ odnosno buterasto plave nijanse. Sadrže tamnije tonove u odnosu na klasično plavu, ali upravo zbog toga i deluju toplije i prirodnije tako da će mnogi pomisliti da ste od rođenja plavuša.

6.Karamel čokoladna

 karamel cokoladna
Karamel pramenovi na tamno smeđoj su u trendu već nekoliko sezona. Idealni su za sva godišnja doba i izgledaju kao da ste svoju crnu kosu natopili medom. Da biste izvukli karamel pramenove možete koristiti balayage tehniku. Na taj način ćete dobiti osvetljeniji koren i prelepe pramenove koji uokviruju lice. Ova nijansa će zasijati u punom sjaju ukoliko je nosite na loknastoj kosi. Za održavanje pramenova i postizanja takozvanog efekta sunca u kosi koristite babylights tehniku nijansiranja.

7.Toplo braon boja kose za leto 2022

 toplo braon boja kose za leto 2022
Svim brinetama koje ne žele da promene svoju boju kose, ali ipak žele da je malo obogate preporučuje se da dodaju malo toplo čokoladne tonove. Na taj način će vaša smeđa nijansa izgledati kao da je prirodno posvetlila na suncu. Da biste uštedeli novac možete sami kod kuće posvetliti svoju smeđu kosu uz pomoć tonika ili sjaja za kosu.

8.Y2K pramenovi

 Y2K pramenovi
Verovatno ste čuli za Y2K izraz. Reč je o stilu koji će uskoro doživeti veliki bum i zato je sada pravo vreme da se pripremimo za to. Y2K je skraćenica za izraz „the year 2000“, prvobitno je korišćen u kompjuterskom svetu, a danas se koristi u svetu mode i lepote. U pitanju je ponovno oživljavanje trendova iz 2000 i to najviše zahvaljujući društvenim mrežama Instagramu i TikToku. Y2K pramenovi su raznovrsni sve u zavisnosti od toga šta želite da postignete. Možete se opredeliti za krupne pramenove po celoj dužini kose, ili samo blizu lica. Ti pramenovi mogu biti za nijansu ili dve svetliji li tamniji u odnosu na ostatak kose, ali mogu biti i u potpunom kontrastu. Iz ovog perioda su i baby pramenovi ili babylights koji su mnogo suptilniji u odnosu na krupne pramenove i koji izgledaju kao da je kosa prirodno posvetlila na suncu.