Od very peri prelepe i romantične ljubičaste nijanse pa sve do zemljanih tonova pogledajte koje su to moderne boje noktiju koje žene najčešće nose ove sezone.

lakovi za nokte
Ovog proleća u trendu su nijanse koje zrače optimizmom i pozitivnom energijom. Te nijanse su prisutne i u sveri manikira što nas sve raduje. I dalje je popularan francuski manikir, ali u novom i modernizovanom duhu. Pored tradicionalnih moderne boje noktiju sadrže i smeđe nijanse koje se ranije nisu toliko nosile. U pitanju su braon nijanse kafe, karamele, cimeta i čokolade. Takođe hit su i zemljani tonovi počev od zelene pa sve do bakarne nijanse. Ako ste ljubitelj pastelnih boja i njih ima na listi kao i tamnih, tipično zimskih poput sive i duboko plave. Pravilo je da nema pravila i zato sami izaberite svoj idealan i originalan manikir za proleće i početak leta 2022 godine.

1.Boja šartrez vina

 moderne boje noktiju limun zuta
Niti zelena niti žuta već ukusna nijansa šartreza je praktično sinonim za proleće. Inače ova pastelna, žućkasto zelena nijansa se uklapa uz novi trend zelenog manikira koji je aktuelan poslednjih nekoliko meseci. Izgleda prelepo i elegantno na prstima i zato je vredi isprobati. Uklapa se uz sunčane prolećne i letnje dane jer pomalo podseća na limun žutu boju.

2.Very Peri

 moderne boje noktiju very peri
Very Peri je proglašena za Pantone boju 2022 godine. Ona ima dosta svojih ljubičasto plavih nijansi. Jedna od njih je i periwinkle. Kod periwinkle je plava dominantnija u odnosu na ljubičastu, takođe radi se o pastelnoj nijansi koja prelepo izgleda i uz svetliji i uz potamneli ten. Inače plava je jedna od najupotrebljavanijih boja na svetu u umetnosti i dizajnu. Simbol je dominacije, samopouzdanja, smirenosti, pozitivne energije. Podseća na vodu i nebo. Samim tim su njene čari duboke kao voda i beskrajne kao nebo.

3.Vibrantne neonske moderne boje noktiju

 vibrantne neonske moderne boje noktiju
Osvežite svoj klasični manikir živim, vibrantnim nijansama koje odmah podižu raspoloženje.Svetlo neonsko zelena, roze, žuta i plava će se lepo uklopiti sa svim vašim kako prolećnim tako i letnjim odevnim kombinacijama počev od cvetnih, širokih suknji, preko pantalona pa sve do kratkih šortceva. Stručnjaci su svesni da je i koži na rukama potrebna posebna nega kako bi bila glatka i meka već na početku leta. Zato se preporučuje upotreba krema na bazi avokada koja će koži vratiti potrebnu vlažnost, ujednačiti ton kože, ali i zaštiti od preteranog sunčevog zračenja.

4.Kraljevsko plava

 kraljevsko plava
Plava je jedna od najzanimljivijih, ali i najprirodnijih nijansi na zemlji. Privlači pažnju i zrači samopouzdanjem i otmenošću. To je naročito slučaj sa ovom tamnijom ili poznatijom kraljevsko plavom nijansom. Inače sve plave nijanse, izgledaju veoma živahno i pristaju kako svetlijim tako i tamnijim tonovima kože. Kraljevsko plava je savršen izbor za nokte i na rukama i na nogama.

5.Crvena moderna boja noktiju

crvene moderne boje noktiju
Nijedna lista u modi i lepoti nije kompletna ako na njoj nema crvene. Stručnjaci predviđaju da se tokom 2022 godine očekuje veliki comeback jarko crvenih nijansi. Ovo je crvenkasto narandžasta nijansa koja lepo izgleda na svim oblicima noktiju, a posebno na ovalnom obliku. U trendu će biti sve crvene nijanse koje asociraju na izlazak i zalazak sunca i koje samim tim zrače posebnom i toplom sunčevom energijom.

6.Bejbi pastelno roze

 baby pastelno roze
Pastelne nijanse se nose tokom cele godine, ali ipak najlepše izgledaju u proleće. Kod pastelnih kao i kod neutralnih nijansi je veoma bitno da vam kako nokti tako i koža na rukama bude negovana i zdrava. Zato održavajte iste odgovarajućim kremama i sličnim sredstvima. Remark pastelne nijanse opisuje kao belu kojoj se dodaju dve tri kapi vaše omiljene boje. Zato ako vam je roze omiljena, onda obavezno isprobajte kao manikir i njenu bejbi roze pastelnu nijansu.

7.Kremasto braon moderne boje noktiju

 krem braon
Smeđe nijanse laka se nose tokom cele godine. Međutim za lepše prolećne dane preporučuju se dublje i bogate ekspreso nijanse. Sve nijanse kafe su aktuelne kao i nijanse karamele, cimeta i čokolade. Možemo slobodno reći da se smeđe nijanse uklapaju u zemljane tonove stim da su mnogo kremastije u odnosu na klasične zemljane tonove.

8.Smaragdno zelena

zemljano zelena
Svetlo smaragdno zelena je bila ogroman trend u modi, dizajnu i manikiru prošle godine. Njena popularnost se nastavlja i u 2022 godini. Ova nijansa zelene podseća na boju mlade trave pa se samim tim savršeno uklapa u prolećni ambijent.Kako bi ovaj smaragdno zeleni lak zasijao u punom sjaju stručnjaci predlažu da na svaka dva dana nanosite završni premaz sa tankom konzistencijom da lak ne bi postao previše gust.

9.Peščano neutralne moderne boje noktiju

 neutralna boja peska
Navikli smo da od neutralnih nijansi nosimo one sa ružičastim i koralnim tonovima. Međutim, ove sezone se preporučuju neutralne nijanse koje sadrže note peska i kaki podtonove koji asociraju na plažu. Da li ste spremni da ih isprobate?