Ako ste u nedoumici kako izabrati najbolju boju kada su u pitanju cipele uz plavu haljinu onda ste na pravom mestu. Slede saveti koji vam mogu biti od koristi tokom izbora najbolje odevne kombinacije za maturu, rođendane i slične proslave.

 sandale uz plavu haljinu
Ponekad, kada obučemo haljinu u jednoj boji često se pitamo kako da je kombinujemo sa obućom, nakitom, torbama i sličnim detaljima. To je slučaj i sa prelepom i upečatljivom plavom bojom koja zrači sama po sebi. Pritom postoje puno nijansi ove boje od royal blue, preko mornarske nijanse pa sve do tamnijih nijansi kao što je teget. Sve ove nijanse mogu da vas zbune kada krenete da uklapate po boji cipele uz plavu haljinu. Na sreću, ispostavilo se da ovo nije nikakav problem i da postoji dosta nijansi obuće koju možete izabrati. Ovo su neki od predloga.

1.Bele cipele uz plavu haljinu

 bela boja
Plava je jedna od najčešće korišćenih boja ove sezone. Možemo slobodno reći da je vanvremenska i da će uvek biti prisutna na modnoj sceni. Nekada je dominantnija njena svetlija, a nekada njena tamnija nijansa. Sve su podjednako lepe i vredne pažnje jer asociraju na boju neba, mora, deluju smirujuće i odišu samopouzdanjem. Zato se sve nijanse ove boje veoma često biraju kako za poslovne prilike tako i za svečane. Kada ih usklađujemo sa drugim bojama najsigurnije je birati neutralne boje kao što je bela. Ovo je optimistička kombinacija boja koja zrači nekom posebnom energijom i spokojem. Opredelite se za minimalistički stil odnosno bez drugih boja. Čak i torba može slobodno biti u beloj boji kao i obuća.

2.Bež boja

 bez cipele uz plavu haljinu
Već smo rekli da je uz ovu prelepu kraljevsku boju najsigurnije nositi obuću u neutralnim nijansama kao što su bela, crna, bež, pogotovo ako želite da toaleta bude u prvom planu. Bež cipele ili sandale se slažu uz sve i zato bi svaka žena trebalo da ih ima u svom garderoberu. Birajte bež nijansu koja odgovara boji vaše kože jer ćete na taj način i vaše noge vizuelno učiniti dužim.

3.Crne cipele uz plavu haljinu

 crne cipele uz plavu haljinu
Ako ne znate šta da obujete uz bilo koju boju ili dezen vaše odevne kombinacije uvek se možete opredeliti za crnu obuću bilo da su pitanju čizme, cipele, sandale, baletanke ili neka druga vrsta obuće. Sa crnom nema greške. Crna posebno zrači uz tamnije nijanse kao što je teget. Izgleda veoma moderno i moćno. Možete zaokružiti ceo outfit crnom torbom i kaišem oko struka.

4.Braon

 braon
Braon je takođe neutralna nijansa koju možete uklapati sa svim drugim bojama. Odlično se uklapa i dopunjuje uz sve nijanse plave, a pogotovo uz tamnije nijanse kao što je teget. Uz mornarsko plavu prelepo izgledaju braon sandale sa kaiševima i sa debljom štiklom. Zaokružite ceo outfit teget belom prugastom bluzom vezanom oko struka.

5.Metalik nijanse

 metalik cipele uz plavu haljinu
Par zlatnih salonki su odličan izbor uz ovakve haljine ako idete na proslave ili žurke. Zlatna pojačava vaš outfit i daje mu određenu dozu glamura i luksuza. To se isto može reči i za srebrnu obuću. Naravno, da li ćete izabrati zlatnu ili srebrnu to bi trebalo da zavisi i od toga koja vam od ovih nijansi bolje stoji odnosno odgovara vašoj boji kože.

6.Ostale boje cipela uz plavu haljinu

Za monohromatski izgled možete izabrati takođe plavu, ali gledajte da barem za jednu nijansu bude tamnija u odnosu na nijansu odeće. Zatim od svetlijih boja dobar izbor je crvena, roze, zatim narandžasta kao i žuta. Možete se opredeliti i za neke neonske boje kao što je zelena. Ovakve upadljive nijanse se najčešće biraju da bi skrenule pažnju sa neke formalnije i jednostavnije odeće.

7.Printovi

printovi
Ako ste ljubitelj printova možete i ovu obuću kombinovati. Na primer, animal printovi kao što su leopard print ili tigrasti print. Najbolje je da ova obuća ima štiklu. Ne preterujte sa nakitom, jer je print sam po sebi upadljiv. Zmijski i zebrasti printovi su takođe veoma popularni i dobro će se uklopiti jer kod njih dominiraju siva, odnosno crna i bela boja. Veoma zanimljivo izgledaju i sandale u kombinaciji dve boje kao što je zlatno bela, teget bela, crno bela, crno bež i slično.