Pred vama su prirodni anticelulit tretmani koji vam mogu pomoći da sami kod kuće razbijete celulit i time se pripremite da u punoj snazi i lepoti dočekate dolazak leta.

 tretmani protiv celulita
Sa dolaskom lepših i sunčanih dana počinjemo da razmišljamo o kupaćim kostimima i drugoj kratkoj garderobi u kojoj naša koža i telo dolaze do izražaja. Tada nam na pamet odmah padne da je veoma lako skinuti neželjene dlačice, ali ne i dosadni celulit. Takođe, najgore od svega jeste što se vežbanjem celulit ne može ukloniti već je potrebno pronaći neke druge načine kako ga učiniti manje vidljivim. Treba imati na umu da svi imamo celulit i da je to sasvim normalna pojava. Ali ipak bismo se mi osećali bolje da je manje vidljiv. Slede prirodni anticelulit tretmani koji nam mogu pomoći da razbijemo tvrdi celulit, odnosno da dosadnu pomorandžinu koru na našoj koži učinimo manje vidljivom.

1. Prirodni anticelulit tretmani pilingom od kafe

 prirodni anticelulit tretmani pilingom kafom
Da bi se razbio celulit treba piti dosta vode, zelenog čaja, ali i kafe. Dokazano je da kofein može pomoći u smanjenju pojave celulita jer stimuliše cirkulaciju, odnosno širi krvne sudove i tako zateže spoljno tkivo kože. Ukoliko se direktno primeni na koži, omogućava telu da se oslobodi toksina i masti. Na tržištu postoji dosta preparata koji služe kao piling od kafe u borbi protiv celulita. Međutim, ovaj piling možete i sami napraviti kod kuće. Dovoljno je da talog od kafe pomešate sa omiljenim bademovim ili maslinovim uljem i nanesete ga kružnim pokretima na mestima koje želite da tretirate. Ovaj piling bi trebalo koristiti dva puta nedeljno.Nakon ovog tretmana će vam koža biti mekša, blistavija i zategnutija.

2.Maska od gline

 maska od gline
Kao što glina deluje na detoksikaciju, odnosno čisti i zateže lice isto tako pozitivno deluje i na kožu tela. Puna je minerala kao što su kalcijum, kalijum, fosfor, cink, selen. Izuzetno je zdrava da se uzima ralno u vidu tableta, ali i da se koristi kao maska. Njeno primarno svojstvo jeste da čisti toksine iz organizma. Veoma je efikasna kod otklanjanja tvrdog celulita. Najbolje rezultate u borbi protiv celulita su dale zelena i plava glina.

3.Suvo četkanje tela

 suvo cetkanje koze
Jedan od veoma popularnih, ali i jeftinih načina tretiranja celulita jeste uz pomoć suvog četkanja tela. Ovo četkanje ima brojne zdravstvene prednosti. Kao prvo stimuliše limfni sistem i time na prirodan način ooslobađa telo od toksina. Zatim, otklanja mrtve ćelije sa površine kože i tako kožu čini mekšom i nežnijom. Uklanja višak ulja i nečistoću iz pora pa je mnogi koriste i za čišćenje lica. Smanjuje vidljivost celulita time što ravnomerno raspoređuje masno tkivo ispod kože, pa ona postaje glatka, a celulit manje vidljiv. Birajte četke od kvalitetne dlake, ali i sa dužom drškom da biste lakše tretirali celo telo. Četkanje se vrši pre tuširanja i počinje od tabana pa prema gornjim delovima tela. Traje oko pet minuta.

4.Kreme za celulit kao prirodni anticelulit tretmani

 prirodni anticelulit tretmani kremom
Na tržištu postoji dosta krema za celulit, jedne hlade, a druge zagrevaju kožu. Međutim, zajedničko im je da razbijaju potkožne masne naslage poput pomorandžine kore. Ove kreme imaju slična dejstva, ali se razlikuju po svojim sastojcima. Predlažemo da birate one koje sadrže mešavinu kofeina i antioksidanata. Poželjno je koristiti ih dva puta dnevno ujutru i uveče.

5.Profesionalni tretmani

 kavitacija
Ako vam ni jedan od ovih prirodnih tretmana ne pomaže ili nemate vremena za njih onda se uvek možete okrenuti i profesionalnim tretmanima uklanjanja celulita. Jedan od najpoznatijih tretmana celulita poslednjih godina jeste kavitacija koja se još zove i liposukcija bez noža. Ona je veoma efikasna u razbijanju tvrdih masnih naslaga. Drugi je metod eliminisanja celulita radiotalasima. Zatim tu je tradicionalna mezoterapija i slično.