Water waves ili vodeni talasi su novi trend stilizovanja kose koji asociraju na more i plažu pa su samim tim idealan izbor za leto 2022. Pogledajte o kakvim je talasima reč.

 vodeni talasi kosa
Prošlog leta su „mermaid waves“ ili talasasta kosa morske sirene bili veliki hit. Međutim, ove sezone se stilizovanje talasa podiže na viši nivo i samim tim dobijamo još jedan sofisticiraniji trend koji dobija naziv vodeni talasi ili water waves. Frizeri smatraju da su vodeni talasi pokupili sve ono najbolje od morskih talasa ili beach waves i talasa sirena ili mermaid waves.

Kako izgledaju water waves ili vodeni talasi?

 braon water waves
„Vodeni talasi su talasi koji imaju oblik slova S, karakteriše ih opušten i graciozan izgled i oponašanje kretanja talasa u vodi – kaže Barry Lee Moe jedan od najboljih frizera današnjice koji radi sa slavnim ličnostima“.

 talasi u kosi
Od beach i talasa sirene se razlikuju po svojoj jednostavnosti i prirodnosti. Dok su talasi sirene koncentrisani na stvaranje volumena na temenu glave, imaju jasno definisane, deblje talase koji se dobijaju uz pomoć vrućih uvijača i protežu se do struka, a beach talasi su poprimili izgled divlje, vetrom zamršene grive koja je okupana morskom solju. Sa druge strane kod vodenih talasa kosa na temenu glave je ravna, obično sa razdeljkom na sredini u stilu pevačice Cher iz 70 – tih godina prošlog veka. Pramenovi su talasasti u obliku slova S, jednostavni su, lagani, meki. Izgledaju prirodno kao da ste ujutru ustali i raspleli pletenice. Samim tim se do njih dolazi na lakši način u odnosu na druge vrste talasa. Možete za njihovo oblikovanje koristiti vruće alate, ali i ne morate ako ne želite.

Kako stilizovati vodene talase?

 megan fox water waves
Frizer Moe za stilizovanje vodenih talasa kod poznatih dama kao što su Zendaya, Beyoncé, Megan Fox koristi peglu za kosu. S’ obzirom da se koristi toplota neophodno je pre pravljenja talasa naneti neko sredstvo za zaštitu kose od toplote. Zatim se odvajaju mali pramenovi kose, oko 5 centimetara i pegla se lagano povlači od korena do vrha kose sa leva na desno u obliku slova S imitirajući prirodno kretanje talasa. Talasi bi trebalo da budu opušteni, labavi i nesavršeni. Takođe, talasi ne treba da liče jedan na drugog i da idu u istom smeru. Već slobodno jedan može ići prema licu, drugi suprotno od njega. Na taj način talasi izgledaju prirodno i romantično. Da bi talasi duže trajali možete ih isprskati lakom za kosu ili nekim drugim sličnim sredstvom za održavanje kovrdžave kose.

 zendaya water waves
Međutim, sjajna stvar u vezi sa vodenim talasima jeste da do njih možete doći i bez pegle i sličnih toplih alata. Umesto toplote i fena možete koristiti pletenice.

Napravite sedam do osam malih, labavih pletenica po celoj dužini kose od korena do vrha i to dok vam je kosa još vlažna. Zatim, ujutru kada se probudite raspletite pletenice i uz pomoć široke četke nežno očešljajte pramenove. Ako vam je kosa retka možete umesto četke prstima nežno proći kroz pramenove kako biste omogućili talasima da se bolje definišu i samim tim zasijaju u punom sjaju. Ako vam je kosa gusta i mrsi se tokom pletenja pletenica, onda je pre pletenja isprskajte vodom.

 plava kosa
Vodeni talasi nisu ni precizni ni glamurozni već jednostavni i praktični. Prelepo izgledaju uz letnje haljine i kupaće kostime. Možete ih za što efektniji izgled kombinovati sa sitnim pletenicama koji tu i tamo u doduru sa vetrom izviruju iz talasa.