Predstavljamo vam popularne patike za 2023 godinu, modele koje ćemo viđati na svakom koraku i koji su vredni pažnje.

popularne patike za 2023
Poslednjih nekoliko sezona je udobna obuća popularnija nego ikada pre.Prošli su dani kada su u trendu bile samo štikle i došlo je vreme patika, ali onih višefunkcionalnih. Modni kreatori su zato ove sezone ponudili veoma atraktivne i popularne patike koje su u isto vreme i udobne i stilski efektne. Dobro se uklapaju kako uz trenerke i farmerke tako i uz odela i haljine.

Oživelo je mnogo retro stilova koji su obogaćeni modernim detaljima i savršeno se uklapaju uz svekodnevne potrebe žena. Ponuda je velika i raznovrsna i zato su modni stilisti izabrali sledeće popularne patike za 2023 godinu koje ćemo sigurno viđati na svakom koraku i koje vredi nabaviti jer će se sigurno još dugo nositi.

1.Popularne patike za 2023 za planinarenje

 salomon popularne patike za 2023
Patike namenjene aktivnim sportskim aktivnostima se stalno razvijaju i usavršavaju. Prvo su se usavršavali modeli za trčanje i druge atletske sportove, zatim patike za fudbal i košarku, a sada je došlo vreme za planinarske patike jer je planinarenje u modi u celom svetu. One su postale i sastavni deo uličnog stila poznatih ličnosti kao što su Emily Ratajkowski i Bella Hadid.

 salomon

Za proleće/leto 2023, Sandy Liang brend je predstavio crno – bele Salomon patike i time dokazao da vreme ovih patika za planinarenje tek dolazi. Pored Salomon interesantne su i Merrell ili Keen patike. Ovde se radi o posebnim i dobro napravljenim cipelama koje vam pružaju u isto vreme zaštitu, udobnost i stilski efektan izgled.

2.Retro oblici fudbalerskih patika

 adidas
Najnovija istraživanja pokazuju da će najpopularnije patike u 2023 godini biti Adidas Samba. Njih već uveliko nose poznate IT devojke poput Kendall Jenner, Bella Hadid i Emily Ratajkowski. One su ove patike nosile u ležernom stilu u teretani, ali i uz večernju kombinaciju u noćnom provodu. Ove patike dolaze u više boja i karakteristične su po gumenom đonu i antilopskoj koži sa strane.

 adidas samba popularne patike za 2023

Brendovi Gola i Puma su ponudili svoju verziju retro fudbalerskih patiku u stilu 70 – tih. U svakom slučaju ovi modeli patika savršeno funkcionišu kao deo sportsko elegantnog stila ili luksuznog sportskog stila tako da će se sigurno još dugo nositi.

3.Klasični stil

 air force 1
Za one koji ne vole mnogo da eksperimentišu i drže se klasičnih stilova dobra vest je da će i klasične patike poput Stan Smiths, 990s i Air Force1s i dalje biti u trendu. Ako ih imate u garderoberu obavezno ih izvadite i prošetajte. Međutim, ukoliko ih nikada pre niste imali onda je sada pravi trenutak da uložite u njihovu kupovinu dok ih još uvek ima u prodaji.

 bele popularne patike za 2023

Kako navode Google podaci, termin za pretragu „ prodaja belih patika“ je samo u Americi u proteklih godinu dana porastao na 99%. To sve ukazuje da su klasične bele patike trend čije vreme tek dolazi. „ Jedine patike koje nikada neće izaći iz mode su klasične bele Air Force 1 patike. One idu uz sve stilove odevanja i zato bi svako trebao da ih ima u svom garderoberu“.

4.Sportske srebrne popularne patike za 2023

 asics
Veoma su zanimljivi dizajni patika za trčanje koje nude Asics, Hoka i Mizuno. One fantastično izgledaju uz elegantan par pantalona i belu košulju ili majicu. S’ druge strane Cecilie Bahnsen dizajnerska kuća je podigla klasične Asics patike za trčanje na viši nivo kombinujući ih sa ženstvenim haljinama što je predstavljalo modni vrhunac o kome se najviše pričalo tokom pariške nedelje mode.

 srebrne

Dodatak srebrne boje na ovim modelima patika je u trendu što pokazuju i najnoviji podaci da su u poslednjih mesec dana najtraženije bile upravo ovakve patike u srebrnoj boji.

5.Duboki modeli u stilu 80 – tih

duboke
Očigledno će sportski modeli i retro stilovi dominirati kada su u pitanju popularne patike za 2023. U Americi su duboke patike bile treće po popularnosti tokom decembra meseca. Inače mnogi modni i beauty trendovi iz 80 – tih su sada opet u modi.

 duboke patike

Takav je slučaj i sa dubokim patikama koje se kombinuju uz oversized kožne kapute i uz beby doll haljine.