Ako niste spremni da se ošišate na kratko, ali ipak želite da oblikujete svoju kosu tako da bude u trendu onda je za vas idealan izbor leptir frizura, novi retro stil koji polako, ali sigurno osvaja svet.

 leptir frizura

Činjenica je da su od početka 2022 godine kratki stilovi u modi. Nose se sve vrste boba, zatim miks boba i piksi frizure kao i modernizovane verzije mullet stila.Ali za sve one žene koje nisu spremne za dramatičnu promenu i da ošišaju svoju dugu kosu na kratko, ali ipak žele da budu u trendu postoji rešenje. U pitanju je leptir frizura. Tajna je u načinu šišanja koji omogućava da vaša kosa vizuelno deluje kraće, a da pritom uopše niste menjali njenu dužinu. Ovaj stil se oslanja na vesele 70 – te kada su se nosile takve talasaste, opuštene, razigrane, poletne frizure.

Šta je leptir frizura?

 kao duga kosa

Jednostavno rečeno, ovaj stil vam daje najbolje karakteristike i duge i kratke kose. Takoreći dva u jedan ( dve frizure u jednoj). Možda zvuči zbunjujuće, ali je poprilično jednostavno. Kosa je ošišana tako da imate mogućnost kad god poželite da je oblikujete da izgleda kao da je kratka. Tajna je u pramenovima koji su različitih dužina. Prednji pramenovi se šišaju kratko otprilike do jagodične ili vilične kosti, a zatim idući ka unutrašnjosti pramenovi postaju sve duži. Na kraju sve izgleda kao da je svaki pramen zaseban za sebe da ima svoju dužinu i da se uvija posebno. Treba napomenuti da je ovaj trend namenjen dugokosim damama jer se jedino kod duge kose pramenovi ili stepeni mogu tako leptirasto grupisati.

 kao kratka kosa
Kada kosu pustite imaćete prelepu, stepenastu frizuru. Kada napravite punđu ili rep od donjeg dela kose, onda će ovi kraći, gornji pramenovi vizuelno učiniti kao da imate kratku kosu. Možete napraviti takozvani lažni bob. Ovakvi stilovi najviše odgovaraju dugoj, gustoj kosi koja se po pravilu i šiša stepenasto da bi se vizuelno stanjila. Takođe se preporučuje i ženama sa kovrdžavom kosom, gde je svaka lokna vidljiva i vuče na neku svoju stranu.Ako vam je kosa potpuno ravna onda svaki pramen pri kraju uvijte viklerom ili figarom kako biste mu dali potreban oblik.

 jennifer lopez

Minimalna dužina koja je neophodna za ovaj leptir stil jeste poluduga kosa koja ide tik ispod ramena. Ali ako vam je kosa kraća, a želite na ovaj način da oblikujete pramenove onda se opredelite za mullet stil jer se duži mullet najčešće poistovećuje sa ovim leptir stilom.

Frizeri savetuju ženama da se nikako sami ne šišaju jer nije baš lako postići ovakav redosled stepena. Loša strana ovog stila jeste što kosa odnosno pramenovi brzo rastu pa je zato potrebno redovno odlaziti kod frizera koji će na najbolji mogući način, u skladu sa oblikom vašeg lica, odrediti dužinu svakog pramena odnosno stepena ponaosob.