Ukoliko ste rešili da izađete iz zone komfora i da isprobate neku upadljiviju i jarku nijansu onda vam predlažemo da pogledate kako izgleda najbolja kombinacija boja sa kojom će svaki vaš outfit delovati bogatije i sofisticiranije.

 kombinacija boja

Usled hladnih zimskih dana veoma je lako umoriti se od svoje jednolične garderobe. Napolju je oblačno i sivo, a vi ne izlazite iz jakni i kaputa. Međutim, proleće donosi lepše vreme, ali i razne mogućnosti uklapanja garderobe svih boja i nijansi. Zato unesite malo života u ono što svakodnevno nosite što na posao što do prodavnice ili kafića. Pritom ne mislimo na dodavanje jedne dramatične nijanse već u promeni pogleda na stil odevanja.

Najbolja kombinacija boja vam može pomoći ako ste u nedoumici šta se sa čim najbolje slaže. Slede deset predloga uklapanja boja koje uvek dobro funkcionišu i koje će svaki vaš stil odevanja podići na viši nivo, odnosno učiniti da izgleda bogatije i ženstvenije.

1.Mornarsko plava i narandžasta narandzasta i plava najbolja kombinacija boja

Ovo je tipična mornarska kombinacija koja odgovara i takozvanom colorbloking stilu. Odlučite se za plave pantalone i narandžastu bluzu. Zaokružite svoj outfit plavom tašnom i glomaznom ogrlicom koja takođe između ostalih sadrži i ove dve nijanse. Veoma interesantan spoj za kišne dane predstavljaju teget pantalone i trenč mantil u zagasito narandžastoj nijansi. Kao dodatak su vam još potrebni crni kišobran, torba i cipele. Trendi spoj koji izgleda neodoljivo i privlači pažnju na prvi pogled predstavlja plava haljina i narandžaste čizme do članka.

2.Pastelno roze i burgundi

 pastelno roze i burgundi

Većina nijansi se mogu sukobiti ako ih ne uparite kako treba. I kontrastne i komplementarne mogu dobro da funkcionišu zajedno, ali ih morate uskladiti po intenzitetu i podtonovima. Spajanje ispranih pastelnih nijansi sa živopisnim bojama generalno ne funkcioniše harmonično. Međutim, ako uskladite ovakve nijanse sa dubljim tonovima onda možete napraviti i harmoničnu odevnu kombinaciju.

Pastelno u skladu sa pastelnim kao i svetlo sa jarkim izgleda veoma upečatljivo. U ovom slučaju uklapamo nežnu pastelnu roze nijansu koja podseća na nijansu rumenila sa neutralnom burgundi ili bordo nijansom. Na taj način dobićemo veoma sofisticiran prolećni outfit. Prelepo i ženstveno izgleda čipkasta pastelno roze bluza sa bordo jaknom i farmerkama. Kada se radi o uklapanju pastelnih i intenzivnih nijansi kao što je u ovom slučaju burgundi onda povedite računa o materijalu da biste uspostavili potrebnu ravnotežu. Neka pastelna odeća podseća na senku odnosno nek bude od nekog nežnog materijala kao što je čipka, svila, kašmir, pliš.

3.Zelena i žuta – najbolja kombinacija boja

 zelena i zuta najbolja kombinacija boja

Ne postoji ništa oštrije od mirisa pokošene trave u toplom letnjem danu, a ova kombinacija boja upravo podseća na to. Sveže i čisto, zeleno i žuto izgleda sjajno na svakoj boji tena. Ako imate tople podtonove kože onda se fokusirajte na senf žutu, kaki boju i tamnozelenu. Ako imate hladne podtonove kože onda uklapajte jarko žutu sa prelivajućom zelenom. Kad god poželite da budete u centru pažnje uklopite žutu sa zelenom. Ako u svom ormaru nemate odeću u ovim nijansama onda nabavite modne detalje poput čizama, torbi, marame i slično. I ovi detalji su dovoljni da daju vašoj odeći potrebnu dinamičnost i vitalnost.

4.Plava i roze

roze i plava najbolja kombinacija boja

Kada pomislimo na nežno plavu i roze odmah nam na pamet padne garderoba koja se najčešće u ovim nijansama bira za bebe. Plava za dečake, a roze za devojčice. Međutim, ove dve boje zaista izgledaju prelepo kada se udruže. To se naročito odnosi na nijanse srednje do tamno plave i vruće roze nijansu. Odaberite nijanasu roze ili plave koja se vama dopada i odgovara boji vašeg tena. Ako vam je roze odeća previše upadljiva onda se možete opredeliti i za modne detalje u vidu torbe ili cipela.

5.Crvena i boja fuksije – najbolja kombinacija boja

 crvena i fuksija roze

Kada birate odeću po nijansama onda imate nekoliko načina njihovog uklapanja. Hladni tonovi sa hladnim, topli sa toplim ili kontrast topli sa hladnim. Crvena i roze nijansa fuksije je omiljena topla mešavina mnogim ženama koja odmah skreće pažnju. Izgleda veoma smelo i moćno. Imajte na umu da su jarko žuta i crvena najupečatljivije boje koje oko odmah primeti. Crvena sa sobom donosi i određene emocijonalne doživljaje što je još jedan od razloga njenog moćnog efekta.

6.Plava i zelena

 zelena i plava

Ako želite da uklapate hladnije nijanse onda izaberite plave i zelene tonove. Tu je i teals boja kao njihova mešavina. Teals se dobro uklapa i sa plavom i sa zelenom. Ovakva mešavina tonova asocira na okean, travu, nebo i uvek izgleda moderno i pozitivno.

7.Najbolja kombinacija boja – Žuta i siva

 zuta i siva najbolja kombinacija boja

Kada uklapate odeću ne morate uvek da ih usklađujete po jačini i intenzitetu. Možete rasmišljati i drugačije, da uklapate neutralnu nijansu kao bazu i da joj dodate svetle akcente. Dobar primer su siva kao neutralna baza i žuta kao smela i jarka boja za koju smo već rekli da odmah skreće pažnju.

8.Kamel i crna

 kamel i crna najbolja kombinacija boja

Kamel i crna predstavljaju vanvremenski spoj koji će uvek izgledati dobro u kombinaciji. Dobićete prefinjen i suptilni outfit kome slobodno možete dodati nešto pomalo divlje i neukrotivo kao što je animal print geparda ili leoparda.

9.Maslinasto zelena i bela

 maslinasto zelena i bela

Bela je sama po sebi svetla, čista boja koja će svaki outfit učiniti bogatijim i prefinjenijim. Tokom leta je treba uklapati sa savetlijim nijansama jer ih pojačava. Tokom proleća se odlično uklapa uz maslinasto zelenu. Outfit sačinjen od ove dve nijanse je idealan za sve prilike od poslovnih preko kežual do svečanih.

10.Najbolja kombinacija boja – Siva i siva

 siva i siva

Monohromatsko ili jednobojno oblačenje može izgledati dopadljivo i elegantno ili jednostavno i dosadno. To sve zavisi od toga kako ga sastavite. Igrajte se sa raznim svetlijim i tamnijim nijansama iste boje kao što je na primer siva. Možete uklapati bledo sivu sa srednje tamno sivom i sivom koja sadrži ugljene tonove. Na taj način dobićete sofisticiran i elegantan outfit koji odiše samopouzdanjem. Kod monohromatskog stila je bitno uklapanje i različitih debljih i tanjih odnosno mekših i grubljih tkanina.