Od retro plave preko moćne bakarno crvene pa sve do tamnijih nijansi pogledajte koja je to najlepša boja kose za proleće 2022 koju vredi isprobati. prolecna boja kose

Svaka sezona donosi sa sobom i nove trendove kada su u pitanju načini šminkanja, moda, frizure, ali i popularne nijanse i tehnike farbanja kose. Ovog proleća akcenat je na svetlijim nijansama pa su se među prvim istakle „nektar blonde“ i „expensive blonde“ kao i „hair frosting“ tehnika koja na kraju daje efekat takozvanog mraza u kosi. Međutim, dominiraće i prirodni tonovi kao i moćne nijanse crvene i smeđe tako da ima za svačiji ukus po nešto. Može se slobodno reći da je boja kose za proleće 2022 godine veoma raznovrsna, a mi vam kao inspiraciju predstavljamo sledeće nijanse koje možete odmah isprobati. Pogledajte o kojim je nijansama reč.

1.Bakarno crvena boja kose za proleće 2022

Nastavlja se trend popularnosti crvenokosih dama. Od svih crvenih nijansi za rascvetale prolećne dane su najbolji bakarno crveni. Prelepo izgledaju kada su okupani sunčevim zracima kojih će, sa dolaskom ovog godišnjeg doba, biti sve više i više. Ova nijansa se preporučuje ženama koje su zaista čvrsto rešile da naprave veliku promenu u svom životu. Bakarno crvena nijansa ima svoje svetlije verzije koje su prošarane zlatnim tonovima, ali i dublje i tamnije verzije koje se kreću ka kestenjastim tonovima.

Bakarno crvena je ujedno ženstvena i seksi, ali i mladalačka i razigrana. Samo imajte na umu da je crvena jedna od najtežih nijansi za održavanje. Samim tim zahteva češći odlazak kod frizera kao i korišćenje specijalnih color-safe šampona.

2.Smeđe nijanse

Tokom zime „expensive brunette“ ili skupa brineta je bila veliki hit. Ova nijansa će se i dalje nositi. Podrazumeva spoj svetlijih i tamnijih nijansi smeđe koji se biraju tako da odgovaraju boji vašeg tena. Zatim se te nijanse miksuju i nanose uglavnom na predhodno ošišanu kosu. Cilj je da se postigne potrebna dubina i višedimenzinalan izgled. Kesten braon će se takođe nositi tokom proleća. Ovu nijansu je potrebno prošarati svetlijim pramenovima kako bi dobila potrebnu dinamičnost i magični sjaj.

Topla braonkasto crna nijansa takođe dolazi u obzir. Najbolje izgleda na prirodnim brinetama jer najviše odgovara boji kose sa kojom ste rođeni. Nanesite joj i prozirni sjaj da bi izgledala svilenkastije i mekše. Kod svih ovih smeđih nijansi je potrebno farbanje na tri nedelje. Od tehnika se brinetama preporučuje balayage nijansiranje kose jer balayage pramenovi daju lep, suptilan izgled obasjan suncem koji odgovara svima.

3.Posvetljavanje kose

Posvetljavanje ili izvlačenje svetlijih pramenova se može vršiti uz pomoć različitih tehnika. Najpopularnija je balayage koja se posebno preporučuje brinetama. Ova tehnika nijansiranja stvara takozvani efekat svetlosti i senke po celoj dužini kose. Samim tim omogućuje da se svetliji i tamniji pramenovi neprimetno stapaju i izgledaju prirodno i moćno. Lowlights je takođe aktuelna i ona podrazumeva nanošenje tamnijih pramenova ispod i oko vrata, a svetlijih na vrhu glave.

Da biste svojoj kosi dali potrebnu bujnost opredelite se za babylights tehniku koja daje takozvani efekat sunca u kosi jer je ona prošarana sitnijim pramenovima najviše oko lica tako da sve izgleda kao da su oni prirodno posvetlili na suncu.

4.Plavuša iz 70 – tih

Od plavih nijansi, pored skupe plave i nektar plave, nosiće se i slične toplije nijanse plave kao što su medeno plava, buterasto plava, peščano plava. Takođe, veliki hit su i plavuše iz sedamdesetih. Radi se o nijansi koja podrazumeva tamniji koren i svetlije krajeve. Inače 70 – te su veoma inspirativne poslednjih godina i što se tiče mode, ali i frizura. Pomislite samo na ikone stila koje su se pojavile te decenije: Farrah Fawcett, sa svojim paperjastim šiškama, Jane Birkin sa svojim resastim šiškama, Debbie Harry i njen neodoljivi rokerski stepenasti bob. Bilo je samo pitanje vremena kada će se svi ovi stilovi ponovo vratiti u modu.

Ova retro plava nijansa je raznovrsna. Može da sadrži zlatno plave tonove, zatim svetle vanila plave tonove, ali i tamnije tonove boje karamele. Prelepo izgleda u kombinaciji sa bombastičnim loknama.

5.Mekana crna boja kose za proleće 2022

Crnke će uvek biti u modi. Međutim, ovog proleća dominiraće što prirodnije crne nijanse. Zato se opredelite za neku mekšu crnu nijansu kako biste izbegli taj čudni efekat zbog kog vaša boja može da izgleda neprirodno. Crna je posebno lepa na kratkim frizurama kao što su piksi, bob ili shag. Ali isto tako prelepo izgleda i na dugoj ravnoj ili blago talasastoj kosi.

6.Prirodni tonovi

Ove godine su u trendu prirodna tekstura kose, ali i što prirodnije nijanse. Radi se o bež nijansi koja je negde između plavih i sivih tonova. To je jednostavna nijansa kose koja zajedno sa bojom kože daje monohromatski izgled. Ovi prirodni tonovi prelepo izgledaju na dnevnoj svetlosti kada su okupani sunčevim zracima. Za sjajan rezultat, stilizujte frizuru odgovarajućim uljem.