Pred vama su raznovrsne božićne odevne kombinacije koje možete isprobati već tokom ovog Božića.

bozicne odevne kombinacije
Već godinama se ustalio običaj da su tipične božićne boje crvena, zlatna i zelena. Međutim, to ne znači da tokom ovog praznika ne možete nositi i druge boje i nijanse. Sve u zavisnosti od tipa proslave, pred vama su ideje za božićne odevne kombinacije.

 bozicne odevne kombinacije
Kod odabira božićne odevne kombinacije bitni su kako mesto i vreme održavanja zabave tako i raspoloživi budžet. S’obzirom da se radi o vema bitnom, pre svega porodičnom prazniku modni stilisti preporučuju da za večernje božićne proslave birate tamniju odeću obogađenu šljaštećim detaljima, a za dnevne prolave tople i pastelne tonove. Zbog toga je i ova naša ponuda raznovrsna od svečanih haljina, preko kućnih, kežual varijanti pa sve do pidžama stila.

1.Crveni džemper

 bozicne odevne kombinacije crveni dzemper
Verovatno ćete se složiti, da klasični, božićni crveni džemper nikada ne može da dosadi. Njegov odabir je lak način da izgledate i osećate se svečano bez potrebe da previše razmišljate o tome. Možete ga nositi sa jednostavnim crnim ili belim pantalonama, čizmama ili cipelama na štiklu i istaknutijim nakitom. Prelepo izgleda u kombinaciji sa suknjom životinjskog printa ili uz farmerke i animal print čizme.

 crveni dzemper

Debljinu džempera uskladite sa vremenskim prilikama. Možete se opredeliti za duže džempere ili pak za crvene rolke.

2.Upadljiva suknja ili pantalone

bozicne odevne kombinacije zebrasta suknja
Uvek je potrebno odeću pa i božićne odevne kombinacije prilagoditi mestu održavanja proslave. Ako je proslava napolju na otvorenom onda je važniji kaput ili topla jakna, a ne ono što se nalazi ispod njih.

 sequin pantalone

Međutim, poigrajte se sa suknjama ili pantalonama da one budu istaknutije. Na primer, duža, može i pletena, prugasta suknja, animal print suknja, pa čak i satenska zelena suknja izgledaju neverovatno i u božićnom su duhu. Takođe u obzir dolaze i sequin suknje, ali i pantalone.

3.Neutralne božićne odevne kombinacije

bozicne odevne kombinacije neutralne
Ako vaš stil odevanja ne podrazumeva nošenje odeće u zlatnoj, zelenoj ili crvenoj boji onda se uvek možete opredeliti i za neutralnije tonove. Sa njima se takođe može postići svečana atmosfera.

 bozicne odevne kombinacije kezual

Možete dodati dašak crvene preko torbe ili pak crvenog karmina. Metalik zlatne cipele su pun pogodak, kao i tamno zeleni džemper i karirani šal.

4.Božićne odevne kombinacije sa crvenom i zelenom bojom

 bozicne odevne kombinacije crveno zelene
Najbolja stvar u vezi sa Božićem, jeste što je to najradosniji praznik kada smo svi u posebnom svečanom raspoloženju. Zato je dobro to raspoloženje iskazati i kroz način odevanja. A to su pre svih kombinovanje odevnih komada u zelenoj i crvenoj boji.

 crveno zeleno

Možete ih uklapati ili nositi odvojeno odnosno crvenu ili zelenu odeću od glave do pete i opet ćete biti u božićnom duhu.

5.Božićni džemperi

bozicne odevne kombinacije džemperi
Božićni džemperi su priča za sebe. Oni su najslađi i najsvečaniji izbor božićne odeće. Možete ih upariti sa bilo kojom vrstom pantalona, suknji, šortceva, sa trenerkama, pidžamama. Klasični su, praktični i toliko raznovrsni i lepi da je teško odabrati samo jedan.

 džemper

Ovi, nekada zvani „ ružnim“ džemperima su poslednjih godina veliki trend i svaka žena bi trebalo da ih ima u svom garderoberu.

6.Karirane božićne odevne kombinacije

 karirane božicne odevne kombinacije
Ne možemo tačno da odredimo, ali se već na prvi pogled vidi da u kariranom dezenu ima nečeg posebnog i božićnog.

 karirana suknja

Možda je tajna u kombinaciji božićnih boja ili u činjenici što se ovaj dezen oduvek nosi tokom Božića. U svakom slučaju karirana odeća je udobna i svečana i može se nositi na raznovrsne načine.

 karirano

Na primer karirana suknja uz košulju ili bluzu, karirane pantalone, odelo, kaputi ili jednostavno samo šal. Takođe, možete nositi i kasrirano od glave do pete.

7.Svečane božićne odevne kombinacije

 svecani kombinezon
Za svečane odevne kombinacije u duhu ovog praznika prelepo izgleda crvena haljina, takođe i tamno zelena somotska haljina. Dobar izbor su i šljašteće sequin haljine.

 bozicne odevne kombinacije crvena haljina

Međutim, možete nositi bilo koju svečaniju odeću jer se ipak radi o proslavi na kojoj treba da zasijate u punom sjaju.

8.Pidžame

 pidžama
Pošto se radi o porodičnom prazniku Božić mnogi slave u krugu svoje porodice. Tada možete napraviti pidžama parti jer su i pidžame za ove prilike prelepe, zanimljive, tople, svečane, a pritom su i u trendu.

 zelena pidžama

Možete birati iste dezene pidžama za svoju decu ili prijatelje.