Pred vama su božićni filmovi, romantične komedije sa božićnom tematikom koji će odmah uneti praznični duh i raspoloženje u vaše domove.

bozicni filmovi
Za zimske božićne i novogodišnje praznike možete uživati sa porodicom i prijateljima u filmovima koje vi volite. Ukusi su različiti. Tako će neko poželeti da gleda neki potpuno, novi film, drugi više vole klasike i bajkovita ostvarenja poput Gospodar prstenova koji nikada ne dosade. Međutim, božićni filmovi koje smo ovoga puta izdvojili su u stvari ostvarenja sa radnjom koja se vrti oko Božića. Pritom to su filmovi koji se najviše traže ovih dana. Da ne dužimo pogledajte o kojim je filmovima reč.

1.Falling for Christmas (2022)

 bozicni filmovi falling for christmas
Radi se o dirljivoj i zabavnoj romantičnoj komediji koja je izašla novembra ove godine. Glavnu ulogu posle duže vremena igra Lindsay Lohan. Ona glumi tek verenu, bogatu naslednicu koja spletom okolnosti doživljava nesreću na skijanju samo nekoliko dana pre Božića. Posledica te nesreće je amnezija. Naravno, o njoj brinu zgodni vlasnik hotela u kome je odsela i njegova kćerka.

2.Božićni filmovi – Bridget Jones Diary (2001)

 bridget jones diary
Da li ima neko ko još nije pogledao film o Bridget Jones, slobodnoj ženi u 30 – tim godinama života koja pokušava da pronađe pravu ljubav, ali se zapetljava u neočekivani ljubavni trougao? Ovo ostvarenje ima tri dela, pa ako ste raspoloženi pogledajte sva tri filma, nećete zažaliti.

3.Four Christmas (2008)

 bozicni filmovi four christmas
Romantična komedija o mladom paru ( inače oboje su deca razvedenih roditelja koji su se svi sada i po drugi put oženili). Sada ovaj par ima nemoguću misiju, da tokom Božića posete sve četiri kuće u kojima sada žive njihovi roditelji. Ako si deo neskladne porodice ( ili bar ti imaš takvo mišljenje), tada samo zamisli svoj najgori Božić ikada i pomnoži to sa četiri.

4.Božićni filmovi – Love Actually (2003)

 love actually
Ako ste nepopravljivi romantik onda bi ovaj film trebalo obavezno da bude na vašoj listi omiljenih božićnih filmova. Film opisuje ljubav u mnogim njenim formama, a izvanredna glumačka ekipa će držati vašu pažnju od početka do kraja filma.

5.Serendipity (2001)

 bozicni filmovi serendipity
Jonathan i Sara upoznali su se tokom božićne gužve na Manhattanu.Odmah su osetili fatalnu privlačnost i proveli ceo dan zajedno. Kada se približio neizbežan kraj večeri, Jonathan predloži da razmene brojeve na šta mu Sara odgovara da ako im je suđeno da će, pre ili kasnije, pronaći put jedno do drugoga.

6.While You Were Sleeping (1995)

 while you were sleeping
Verovali ili ne, ovo je najstariji film na našoj listi iz 1995 godine.Ekipu predvodi Sandra Bullock iz mlađih dana. Ovo je možda najbitniji film u njenoj karijeri nakon čega je počela da dobija druge ozbiljnije glavne uloge. Pratimo život Lusi usamljene kontrolorke karata na železničkoj stanici. Ona je tajno zaljubljena u mladog advokata koji svako jutro putuje vozom. Radnja se zakomplikuje kada Lusi spašava napadnutog mladog advokata i silom prilika se predstavlja kao njegova devojka kada ga odvode u bolnicu. Naravno tu se pojavljuju i cela advokatova porodica kao i zgodni brat…

7.Božićni filmovi – Last Christmas (2019)

 bozicni filmovi last christmas
Romantična komedija sa Emilia Clarke u glavnoj ulozi. Kao inspiracija za film je poslužila pesma George Michael „ Last Christmas“. Inače scenario za film je napisala Ema Tompson, takođe poznata britanska glumica. Pratimo mladu devojku, kćerku emigranata iz Jugoslavije koja u Londonu pokušava da postane pevačica, ali joj se čini da joj ništa ne ide od ruku. Upoznaje mladića koji joj pomaže da drugačije gleda na stvari i ljude oko sebe. Međutim, da li je taj mladić deo njene realnosti ili fiktivne mašte?

8.Borrowed Hearts (1997)

 borrowed hearts
Pratimo majku koja vredno radi od jutra do mraka da bi sebi i svojoj kćerki priuštila pristojnu kuću. Jednoga dana dobija predlog od šefa da glumi njegovu suprugu tokom Božića pred meksičkim finansijerom kako bi on mogao da sklopi unosan posao, a pritom i ona dobila novac za kuću.

9.Christmas Inheritance (2017)

christmas inheritance
Pre nego što bogata naslednica Elen nasledi firmu i poslove svog oca mora da dostavi posebnu božićnu čestitku i pismo očevom partneru u Snow Falls-u, rodnom gradu svojih roditelja gde nikada pre nije bila.