Slede saveti kako odrediti razdeljak na kosi prema obliku lica i tipu kose. Zato zaboravite na komplikovano konturisanje lica šminkom.

 razdeljak na kosi

Umesto toga učinite da vam jagodice izgledaju više, a vilica mekša tako što ćete laskavo razdvojiti kosu i napraviti najbolji razdeljak na kosi koji vam u potpunosti odgovara.
Način kako razdvajate razdeljak na kosi može u potpunosti da promeni celokupni vaš izgled i to kako frizure tako i oblika lica. Izaberite popularne frizure sa pravim razdeljkom.

 pundja bez razdeljka

U nastavku sledi detaljno objašnjenje koja vrsta razdeljka na kosi vam najviše odgovara prema obliku lica, da li je to duboki bočni ili možda razdeljak kose na sredini?

razdeljak na kosi

1.Za okruglo lice

 okruglo lice bocni
Okruglo lice karakterišu istaknuti i zaobljeni obrazi i jednaka dužina i širina lica. Ono što je potrebno kod ovog oblika lica jeste da ga vizuelno izdužite.

 bocni razdeljak na kosi

To se može postići razdvajanjem kose tako što ćete napraviti duboki bočni razdeljak ili razdeljak na sredini. Oba stila će dati iluziju dužine i stvoriti simetriju oko vašeg lica.

 oba razdeljka

Ukoliko imate okruglo lice onda vam kao primer mogu poslužiti poznate ličnosti sa ovakvim oblikom lica i načini na koji one stilizuju svoju kosu. Poznate ličnosti sa okruglim licem su Chrissy Teigen, Selena Gomez, Miranda Kerr.

2.Razdeljak na kosi kod ovalnog lica

 bocni i po sredini
Obično se smatra da su žene sa ovalnim licem prave srećnice jer im sve frizure lepo stoje.

 siske i bocni

Međutim, one nose i najveći teret šta izabrati među velikom ponudom. Njima i svi oblici naočara lepo stoje kao i sve vrste obrva, ali i razdeljka.

razdeljak na kosi po sredini

Znači mogu da biraju da li će nositi razdeljak na sredini ili duboki bočni ili plići bočni ili zavesa šiške.

bocni razdeljak na kosi
Inače ovalno lice karakteriše nešto šire čelo od brade kao i dužina lica koja je jedan ipo puta veća od širine. Poznate dame sa ovalnim licem su Beyoncé, Jessica Alba, Kim Kardashian West, Alexa Chung.

3.Za srcoliko lice

srcoliko lice srednji
Za lice u obliku srca su karakteristični nešto šire čelo i jagodice i uska vilica i brada. Ovom obliku lica najbolje pristaje duboki bočni razdeljak na kosi. On će razbiti liniju brade koja kod srcolikog lica može biti šiljasta i dati iluziju mekših jagodica.

 bocni dublji

Tekstura kose je ovde veoma bitna, a bočni razdeljak će dati više volumena kosi i pokretljivosti na središnjem delu lica.

 bocni razdeljak na kosi
Od poznatih ovakvo lice imaju Kerry Washington, Reese Witherspoon, Emilia Clarke, Karlie Kloss.

4.Za duguljasto lice

 bez razdeljka
Izduženo, duguljasto ili pravougaono lice izgleda tako kraljevki, duže je od ovalnog i obično ima šire čelo. Ovom obliku lica najlepše stoji razdeljak kose na sredini ili da uopšte nema razdeljka.

 po sredini

Razdeljak na sredini će dati licu divnu simetriju i jednako ga uokviriti sa obe strane. Sa druge strane, nema ništa lepše od zalizane punđe bez razdeljka koja na pravi način ističe dugačku vilicu.

 razdeljak na kosi po sredini

Šiške takođe dobro funksionišu na ovom obliku lica jer pomažu u skraćivanju njegovog duguljastog oblika. Takođe i slojevite frizure kao i deo kose koji prelazi preko čela će dati potrebnu dinamičnost i volumen kosi i istaći će jagodice i jaku vilicu.

 cic cak

Možete i da kombinujete dijagonalni razdeljak ili cik cak sve u zavisnosti od tipa kose.

 srednji
Poznate ličnosti sa duguljastim licem su Sarah Jessica Parker, Tracee Ellis Ross, Joan Smalls, Kelly Rowland.

5.Za lice u obliku dijamanta

slojevi oko lica
Lice u obliku dijamanta ima usko čelo i vilicu, oštru bradu i visoko podignute jagodice. Odabir frizure kao i razdeljka zavisi od toga šta od ovih crta lica želite da istaknete. Bočni razdeljak će smekšati crte lica dok će ih razdeljak na sredini učiniti još izražajnijim. Sve se svodi na vaš lični životni stav i stil.

 sakriveni razdeljak na kosi

S’obzirom na raznovrsnost ovog lica možete i menjati razdeljak da biste postigli nešto dramatičniji ili drugačiji izgled. U svakom slučaju preporučuje se slojeviti bočni razdeljak. A pošto su obrazi i linija vilice istaknutiji, nije loša ideja dodati malo volumena području brade slojevima ili stepenima koji uokviruju lice ili šiškama koje neuredno padaju. Izbegavajte kratke šiške.

 bocni

Ovakav oblik lica imaju Vanessa Hudgens, Halle Berry, Jennifer Lopez, Victoria Beckham.

6.Razdeljak na kosi za četvrtasto lice

 bocni razdeljak na kosi
Četvrtasto lice ima istaknutu vilicu i četvrtastu bradu, sa čelom i linijom vilice približno iste širine. Ovom obliku lica se preporučuje oblikovanje kose i razdeljka kao i frizure koje će omekšati crte lice, a pogotovo vilicu.

 duboki bocni razdeljak na kosi

Preporučuje se bočni razdeljak koji uokviruje lice. Možete se odlučiti i za dublji bočni razdeljak kako biste izdužili vaše crte lica, jer su bočne strane lica obično ravne. Mekani bočni razdeljak sa bočnim šiškama će izgledati prelepo na vašem snažnom obliku lica. Veoma je bitno da vam kosa oko lica bude meka i tanka jer se tako ublažavaju snažne crte ovog lica.

 meka kosa oko lica

Poznate ličnosti koje vam mogu poslužiti kao inspiracija jer imaju četvrtasto lice su Angelina Jolie, Olivia Wilde, Rosie Huntington-Whiteley, Shay Mitchell.

7.Razdeljak na kosi prema tipu kose

 razdeljak na kosi tankoj
Osim oblika lica i tanka kosa može naći utočište u obimnijem razdeljku. Preporučuje se razdeljak na sredini sa tupim krajevima kose. Ovo će vam omogućiti da se igrate sa svojom frizurom i oblikujete razdeljak kako god poželite. Kada pomerate kosu sa jedne strane na drugu onda vaša kosa vizuelno deluje gušća i voluminoznija. Ovde je samo bitno da redovno odlazite kod frizera i kratite krajeve kako bi oni zadržali tupi ili oštri izgled.

 gusta kosa
Kod guste kose se preporučuje razdeljak po sredini, mada možete izabrati i bočni razdeljak. Kod bočnog razdeljka nastaje problem kada je jedna strana previše voluminozna, a druga ravna. Problem možete rešiti adekvatnom šnalom kojom ćete pričvrstiti voluminozniju stranu kose.

 talasasta kosa
Loknasta kosa izgleda prelepo u kombinaciji sa razdeljkom na sredini. Obojena kosa takođe može imati koristi od nošenja razdeljka. Kada kosa počinje da raste bočni razdeljak će vam pomoći da sakrijete sedi deo korena do sledećeg farbanja.