Sviđa Vam se frizura Vaše prijateljice i želite da imate istu takvu. Međutim ako njoj dobro stoji ne znači da će i Vama dobro stajati. Imajte na umu da ne odgovaraju sve frizure svakom obliku lica. Zbog toga je potrebno da znate kakvog je oblika Vaše lice pa ćete onda lako odabrati najbolju frizuru. Postoje četiri glavna oblika lica, a to su okruglo, srcoliko, ovalno i kvadratno. Slede opisi stilova i frizura po napomenutim oblicima lica.

1.    Okruglo lice

Osobe sa okruglim licem imaju zaobljene ivice brade i čela i široke jagodice. Širina lica je približno jednaka njegovoj dužini. Ovakvo lice ima Emma Stone.

Frizure
Asimetrične, neravnomerne i stepenaste frizure su dobre za okruglo lice. Vodite računa da se kraći slojevi kose ne kovrdžaju jer je cilj da istaknete dužinu i prividno smanjite širinu lica. Od kraćih frizura najbolja je paž koja ide uz lice i spušta se do brade. Šiške je najbolje terati sa strane jer će to izdužiti lice. Piksi frizure lepo stoje okruglom obliku lica.

2.    Duguljasti ili ovalni oblik lica

Kod ovalnog lica čelo, vilica i jagodice su skoro iste širine. Taylor Swift i Rihanna imaju ovakvo lice.

Frizure
Ravne šiške su posebno dobre za žene sa ovalnim licem jer ga čine širim i prividno mu smanjuju dužinu. Takođe bob frizure sa bočnim šiškama i vrhovima blago zaobljenim prema vilici su dobre za ovaj oblik lica jer mu daju posebnu mekoću. Duža kosa do ramena sa blagim talasima dame sa ovalnim licem čini da izgledaju romantično.

3.    Srcoliko lice

Lice u obliku srca karakteriše široko čelo i jagodice i uska vilica. Ovakvo lice ima Jennifer Garner.

Frizure
Talasasta bob frizura koja se završava odmah ispod vilice može da istakne trouglasti oblik lica i da popuni područje oko brade. Piksi frizura sa nežnim šiškama takođe odgovara ovom obliku lica. Duga kosa bez šiški ili sa šiškama sa strane je takođe preporučljiva za lice u obliku srca.

4.    Kvadratno lice

Kod kvadratnog lica su čelo i vilica približno jednake dužine i širine. Ovakvo lice ima Salma Hayek i Demi Moore.

Frizure
Slojevite frizure koje idu uz lice i bob frizure iznad i ispod vilice su dobre za ovaj oblik lica. Kvadratnom obliku lica dobro stoji ravna, talasasta i kovrdžava kosa kao i šiške sa strane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име