Naslovna Ženske Torbe Najbolje svetske marke torbi – Koje će uvek biti u modi

Najbolje svetske marke torbi – Koje će uvek biti u modi

0
8152
Najbolje svetske marke torbi

Predstavljamo Vam najbolje svetske marke torbi koje će uvek biti u modi. Radi se o klasičnim, vanvremenskim, ženskim torbama u čiju kupovinu vredi investirati. Mnoge modne kuće se pitaju šta je potrebno da bi jedna torba postala vanvremenska. Da li su to detalji, oblik tašne, materijal od koga je napravljena ili je samo potrebno da je nose svetske zvezde. Najbolje svetske marke torbi i dalje opstaju uprkos svim novim i čudnim trendovima. To su torbe za sva vremena.

The Hermès Birkin torba

Najpoželjnija tašna svim vremena. Dizajn ove tašne je osmišljen na 20000 metara iznad zemlje, odnosno u avionu Air France 1984 godine.Glumica Jane Birkin je bezuspešno pokušavala da ugura sve svoje stvari u veliku slamastu torbu. To je posmatrao izvršni direktor kompanije Hermès, Jean-Louis Dumas koji je sedeo pored nje u avionu. Počeo je da crta dizajn torbe na poleđini papirne kese i tako je nastala ideja za Hermès Birkin tašne. Od tada do danas ove tašne su jednako tražene. Smatra se da je bolja investicija kupiti ovu tašnu neko zlato, dijamante ili neke akcije na berzi.

 Najbolje svetske marke torbi – The Hermès Kelly

Ova tašna je dostupna u osam veličina i više puta je redizajnirana. Prvi put se pojavila još davne 1892 kao tašna za jahanje. U putnu tašnu je pretvorena 1930-tih godina. Čuvena glumica Grace Kelly je videla ovu tašnu tokom snimanja Hičkokovog filma „To Catch A Thief“ i zaljubila se u nju. Međutim, tašna je postala popularna u svetu tek kada je Grace Kelly kao princeza od Monaka nosila u trudnoći, ispred stomaka, da bi ga sakrila od paparaca. To je bilo 1956 godine. Zvanično je nazvana Kelly torba 1977 godine. Napravljena je od 36 različitih vrsta kože, 680 ručnih šavova i detalja za koje je potrebno oko 40 sati da bi se ručno napravili.Najbolje svetske marke torbi The Hermès Kelly

The Chanel 2.55

Mala Chanel tašna sa kaišem je takođe vanvremenska. Žene su zahvalne Gabrielle “Coco” Chanel jer je clutch torbici dodala kaiš i sada se ona lakše nosi.Ova tašna je i poslednjih godina jedna od najprodavanijih u svetu.

The Louis Vuitton Speedy

Speedy je prva tašna koju je dizanirao Louis Vuitton 1930 godine. Prvobitno je bila široka oko 30 santimetara, ali je za potrebe glumice Audrey Hepburn kreirana manja verzija sa 25 santimetara širine. Od tada je ova tašna postala trend u svetu. Danas dolazi u dve veličine od 35 i 40 santimetra,u različitim je bojama, ali je prepoznatljiva po Louis Vuitton monogramu.

The Mulberry Bayswater

Napravljena je ručno u radionici porodične kompanije Somerset. Imala je pristupačnu cenu i luksuzni izgled. Kada je ovaj brend preuzela The Mulberry kompanija, njena popularnost je naglo porasla. Pravi se od egzotičnih vrsta kože i dostupna je u raznovrsnim bojama. Ipak je najtraženija u onom klasičnom obliku kao kožna tašna u neutralnim, suptilnim tonovima.

The Launer Traviata

Ovo je jedna od najslikanijih, neupadljivih tašni u poslednjih 60 godina. Kraljica poseduje oko 200 torbi ove marke uključujući i vintage stilove koje je nosila još njena majka. Ova tašna pored crne danas dolazi i u drugim bojama kao što su na primer roze pa čak i neonsko žuta. Može se praviti i po narudžbini.

 Najbolje svetske marke torbi – The Lady Dior

Ovu tašnu je princeza Diana dobila 1994 godine tokom posete Pariza od tadašnje prve dame Francuske Bernadette Chirac. Odmah se zaljubila u nju i naručila je sve moguće verzije ove tašne. 1996 je tašna preimenovana u The Lady Dior. Sadrži oko 140 delova koji se ručno ugrađuju.

The Longchamp Le Pliage

Inspirisana je origamijem i nazvana je po francuskom glagolu “to fold”. Napravljena je od čvrstog najlona i obložena kravljom kožom. Od svog prvog pojavljivanja 1993 godine više puta je redizajnirana. Mekana je, prostrana i poznata po karakterističnom monogramu.

Najbolje svetske marke torbi -The Gucci Jackie

Ova tašna je bila sastavni deo stila Jackie Kennedy dok je pratila svog muža, predstednika. Od tada do danas je pretrpela izvesne izmene u dizajnu, ali je i dalje među vodećim markama tašni u svetu.

The Balenciaga Motorcycle

Ova tašna u startu nije bila popularna. Napravljena su tada 25 modela koja su poklonjena manekenkama kao što je Kate Moss. Tašna je bila lagana, sa neupadljivim logom, ima takozvane buntovne ivice sa zipovima i kopčama i totalno je drugačija od ostalih luksuznih torbi na tržištu. Sada ona zauzima značajno mesto u istoriji svetske mode i među svetski poznatim markama torbi.