Predstavljamo vam moderne farmerke za 2023, najpopularnije modele koje ćete sigurno poželeti da nosite tokom ove godine.

 moderne farmerke za 2023
Uvek se može reći da su moderne farmerke one koje vam najbolje stoje. Međutim, danas je njihov izbor raznovrstan tako da možete slobodno da birate razne modele, odnosno nijanse i krojeve sve u zavisnosti od ukusa i potreba.

Često se susrećemo sa pitanjem da li su uske farmerke i dalje moderne farmerke za 2023 ili izlaze iz mode. S’obzirom da su farmerice vanvremenski komad odeće to znači da i uske modele možete nositi ako vam odgovaraju. Međutim, ove sezone su u prvom planu nešto drugačiji modeli farmerki koji se lakše prilagođavaju svakom obliku tela. Modni stilisti su za sada izdvojili sledeće moderne farmerke za 2023 koje ćemo sigurno u narednom periodu sve više viđati. Pogledajte o kojim je modelima reč.

1.„Puddle“ modeli

 puddle moderne farmerke za 2023
Radi se o „padajućim“ modelima koji se znatno šire od kolena na dole, a zatim imaju takozvani padajući efekat na stopalima tako da izgleda kao da bukvalno stojite u bari. Otuda i njihov naziv puddle što na engleskom znači bara. Prelepo stoje uz cipele ili čizme sa špicastim vrhom.

2.Barrel – leg moderne farmerke za 2023

 barrel leg
Još jedan zanimljiv naziv koji u prevodu znači bure ili bačva. To je zato što kroj nogavica ovog džinsa podseća na oblik bureta. One su idealna, suptilnija zamena za farmerke sa ravnim nogavicama. Modeli su kraći i kreću se do članka tako da su dobar izbor za žene sa kraćim nogama. Dodatni prostor u bokovima i butinama ih čini udobnim i laskavim. Prelepo stoje uz baletanke.

3.Zvoncare

 moderne farmerke za 2023 zvoncare
Vanvremenski model koji će se uvek nositi. Međutim, savremene zvoncare su nešto malo elegantnije u odnosu na klasične jer im efekat zvonastog kroja na krajevima nije toliko naglašen kao kod izvornih modela. To znači da i zvoncare dolaze u raznim modelima tako da su sada pristupačnije ženama. Bele zvoncare će posebno biti u trendu tokom 2023.

4.Cargo

 moderne farmerke za 2023 cargo
Cargo modeli takođe spadaju u moderne farmerke za 2023. Slobodno se može reći da su trenutno najveći modni trend u svetu i da njihovo vreme tek dolazi. Simbol su savremene Z generacije i Y2K mode. Cargo je prepoznatljiv po svom militarističkom stilu odnosno upadljivim džepovima. Međutim, pored cargo farmerki koje, mogu biti klasično plave ili neke druge svetlije boje, nosiće se i slični dizajni jakni, suknji i šortceva sa džepovima.

5.Moderne farmerke za 2023 sa prorezima

 sa prorezima
Prorezi na haljinama i suknjama su veliki hit već nekoliko sezona. Međutim, tokom 2023 biće aktuelne i farmerke sa prorezima na nogavicama. Prorezi mogu biti veći ili manji napred ili sa strane, porubljeni ili sa resastim detaljima. Ovakvi modeli izgledaju veoma elegantno i savršeno se uklapaju uz cipele na štiklu.

6.U dva tona

 u dva tona
Pored klasičnih teget farmerki nosiće se crne, bele farmerke, ombre print, ali i druge svetlije nijanse teksasa. Međutim, dominante će biti farmerke u dve boje ili dva tona. Važno je da tonovi budu u kontrastu da bi razlika između njih bila očigledna. Najbolje izgledaju u paru tamno teget sa ispranim belo teget tonovima.

7.Moderne farmerke za 2023 sa faltama

 sa faltama
Farmerke sa visoko podignutim strukom i faltama su svuda oko nas. Bile su veliki trend tokom 90 – tih, ali se zahvaljujući Z generaciji ponovo vraćaju u modu. Prelepo se uklapaju uz uske bodije i majice na bratele. Njihova dužina varira tako da idu i uz patike i uz štikle.

8.Sa dužinom do članka

duzina do clanka
Pantalone sa dužinom do članka su već nekoliko sezona u trendu. One mogu biti od različitih materijala pa samim tim i od teksasa. Odličan su izbor za toplije dane jer samo malo otkrivaju kožu, a pritom se dobro uklapaju kako uz kitnjaste sandale, tako i uz klasične baletanke kao i ležerne patike. Deblji teksas je prilagodljiv i za hladne dane pa se ovakvi modeli mogu lepo uklopiti uz svilene bluze, sakoe, mantile, ali i kapute i puffer jakne.