Predstavljamo vam klasične nijanse karmina koje svim ženama lepo stoje i zato bi svaka žena trebalo najpre da ih nabavi.

 klasicne nijanse karmina
Sfera mode i lepote je poslednjih godina podignuta na viši nivo. Zato se postavljaju i određena nepisana pravila. Na primer da se boja kose uskladi sa bojom tena ili bojom očiju i da se isto tako i šminka prilagodi tenu i boji kosi. Samim tim treba birati i prave nijanse karmina koje odgovaraju našem tenu. Na sreću postoje klasične nijanse karmina koje dokazano svim ženama lepo stoje bez obzira na boju tena ili boju kose. Ove nijanse ruževa su super svestrane i dobro se uklapaju, ne samo sa tenom, već i sa svakom odećom. Pogledajte koje su to klasične nijanse karmina.

1.Klasične nijanse karmina – Svetlo crveni

svetlo crveni
Nije novost da stavljanje jarko crvenog karmina može bukvalno da transformiše svaki outfit i da učini da odmah izgledate glamurozno.Možete ga upariti sa kežual odevnim kombinacijama, ali isto tako i uz malu crnu haljinu kao i uz ostale svečanije haljine. Sa ovom univerzalnom nijansom ćete izgledati osvežavajuće i veoma privlačno.

Bez obzira na nijansu crveni karmin je univerzalan i vanvremenski i suvereno vlada ženskim usnama dajući im potrebno samopouzdanje, seksipil i glamurozan izgled. Nijanse bi trebalo prilagođavati boji kože odnosno podtonu. Međutim, svetlo crveni karmin prema nekim istraživanjima svim ženama lepo stoji i onim sa hladnim, toplijim kao i neutralnim podtonom kože.

2.Klasični roze karmin

 klasične nijanse karmina roze
Sve žene imaju tu fazu kada im je za određene prilike crveni karmin previše jak, a bež ili nude pomalo dosadan. U takvim trenucima treba pronaći idealnu sredinu, a to je klasični roze karmin. Radi se o nijansi koja je spoj ružičaste i boje korala. Savršeno funkcioniše kao svakodnevni ruž, ali može biti dobar izbor za noćni izlazak pogotovo u kombinaciji sa tamno ružičastom olovkom za usne. Roze karmin daje dramatičniji izgled, ali ne odvlači previše pažnje sa vaše odeće. Možete se odlučiti i za boju fuksije koja izgleda magično. Birajte ruževe sa kremastom i laganom formulom jer usne čine mekšim i nežnijim.

3.„Nude“ nijansa

 klasicne nijanse karmina nude
Nijansu karmina ne treba birati samo prema boji kože, prilici ili boji odeće već ih treba uskladiti i sa sopstvenim raspoloženjem. Jer postoje dani kada zaista želimo da se opustimo i izgledamo što prirodnije i neupadljivo. Tada na scenu stupa nude ili bež ruž. Nude ili bež karmini su poslednjih godina sve raznovrsniji i svestraniji. Samim tim spadaju u klasične nijanse karmina koje bi svaka žena trebalo da ima. Birajte formulu nude nijanse koja predstavlja kombinaciju mat i hidratacije. Ona svima lepo stoji bez obzira na boju kože ili boju usana. Nude se dobro uklapa i uz sve vrste odeće i boje kose. Ono što je najvažnije kod ove nijanse jeste da ćete sa njom izgledati elegantnije i ozbiljnije.

4.Klasične nijanse karmina – Boja šljive

 bordo
Kada su u pitanju tamnije nijanse onda je jedna od univerzalnijih nijansi koja svima lepo stoji boja šljive. Radi se o jednoj podvrsti bordo nijanse karmina koja zaista daje upečatljiv izgled i razbija monotoniju uobičajenih ružičastih i crvenih nijansi. Birajte nijanse šljive sa ultra kremastom glatkom teksturom i mat formulom koja ne isušuje usne već ih održava gipkim i mekim i pritom im daje taj sočan i moćan izgled.

5.Čokoladno braon

 cokoladno braon
Smeđi ruževi, pogotovo čokoladno braon imaju bogatu pigmentaciju i mogu se nositi tokom dana ili noći sve u zavisnosti od načina šminkanja očiju. Nije toliko upadljiv, ali je stilski veoma efektan. Zato ako želite da postignete nešto dramatičniji izgled, a vaš klasični bež ruž vam ne daje ono što želite, onda je čokoladno braon karmin savršena alternativa.

6.Klasični crveni karmin

 klasicno crveni
Klasične nijanse karmina se ne mogu zamisliti bez klasičnog crvenog ruža. Vizuelno crveni karmin posvetljuje ten i zube čini belijim nego što zaista jesu. Pritom dosta govori o karakteru žene koja ga nosi. Da je hrabra, jaka i smela i da na jednostavan, ali sofisticiran način pokazuje svoje samopouzdanje i moć. Najbolji izbor je crveni karmin sa mekom, baršunastom mat teksturom jer je intenzivniji i efektniji od ostalih.