Koji su najbolji satovi za žene? Verovatno ste se suočili sa ovim pitanjem dok ste planirali da sebi ili nekoj sebi dragoj ženskoj osobi kupite sat. Zato sada sledi detaljan vodič – Koji su najbolji satovi za žene i kako izabrati onaj koji vam najbolje stoji?

 brendirani
Pored osnovne funkcije, a to je da pokazuje tačno vreme, satovi su oduvek bili vanvremenski dodaci koji krase ruku, ali i dopunjuju svaku vašu odevnu kombinaciju čineći je stilski efektnijom i elegantnijom.

 narukvica
Međutim, u današnje vreme je ponuda satova toliko raznovrsna da je teško izabrati onaj pravi. Zato i vredi zapitati se koji su najbolji satovi za žene da nam kupovina istog ne bi bio težak zadatak koji bi nam zadao glavobolju.

 stil najbolji satovi za zene
Bilo da kupujete sat za sebe ili kao poklon evo nekoliko saveta koji vam mogu biti od koristi kada kupujete ženski sat. Da napomenemo da se vremenom i pristup u odabiru savršenog sata takođe promenio. Jer nekada je to bio predmet koji je bio sastavni deo nas i koji se nosi ceo život i na kraju ostaje u amanet našim naslednicima.

Međutim, danas se ovakvo shvatanje, kada su u pitanju najbolji satovi za žene, razlikuje. Možda nam za neku važnu prekretnicu u našim životima kao što su mature, venčanja, godišnjice, okrugli rođendani odgovara klasični sat. Sa druge srane želeli bismo da imamo i ležernije satove za svaki dan ili samo za putovanja ili fizičku aktivnost. Što da ne, možda poželimo da u svojoj kolekciji imamo i dizajnerki, moderan sat.

 boja najbolji satovi za zene
Evo šta treba imati na umu kada su najbolji satovi za žene i njihova kupovina u pitanju.

1.Raspoloživi budžet – Najbolji satovi za žene

 elegantan najbolji satovi za zene
Količina novca koju ste odvojili za kupovinu sata u mnogome utiče i na odabir. Ne preporučuje se kupovina super jeftinih satova napravljenih od plastičnih materijala iako imaju možda dobru reklamu. Takvi satovi ne traju dugo i pritom ne izgledaju najlepše na ruci. Umesto toga mnogo je bolje srcem birati sat po svom ukusu i opet u skladu sa raspoloživim sredstvima. Na sreću postoji mnogo brendova koji nude dobre satove po relativno pristupačnim cenama.

 raspolozivi budzet

Treba imati na umu da prelep ženski ručni sat odražava našu ličnost i može poboljšati i dopuniti naš stil odevanja. Najsigurnije je, bez obzira na budžet, odlučiti se za minimalistički i elegantan dizajn sata napravljenog od kvalitetnog materijala.

2.Funkcionalnost

 moderan
Prilikom kupovine trebalo bi imati na umu i karakteristike koje od svog sata zahtevate. Na primer, da li vam je potrebna štoperica ili tajmer za sportske aktivnosti ili funkcija za merenje koraka, pređene udaljenosti, sagorevanje kalorija. Da li više volite modele sa jednostavnim licem ili lice sa brojnim dodacima i funkcijama.

3.Stil – Najbolji satovi za žene

 klasika
Veoma bitna stavka kod kupovine sata jeste i njegov stil koji treba da se uklopi u vaš stil odevanja. Stilovi variraju od klasičnog i elegantnog pa sve do modernih i trendi stilova. Pritom dolaze u različitim bojama, oblicima, napravljeni od raznovrsnog materijala kao i sa zanimljivim detaljima.

 boja stakala

Još jedan bitan element koji treba razmotriti je i staklo.Postoje tri vrste kristalnog stakla, ali je safirni kristal najbolji izbor. Veoma je bitno da li više volite kaiš ili narukvicu. Ako birate narukvicu onda je najbolje da ona bude od istog materijala kao i kućište. Kožni kaiš je uvek dobar i elegantan izbor. Dobro istražite da biste pronašli odgovarajući stil koji se kreće u granicama vašeg raspoloživog budžeta.

4.Veličina

 mali najbolji satovi za zene
Ženski satovi dolaze u različitim veličinama i trebalo bi prilikom kupovine istog imatu u obzir i veličinu vašeg ručnog zgloba. Dokazano je da kod veličine ženskih satova dobro funkcioniše princip kontrasta. To znači ako vam je ručni zglob tanak i elegantana onda će vam dobro stajati malo već sat kao muška veličina samo malo manji. Veći sat će na pravi način naglasiti elegantnu liniju tankog zgloba.

 velicina
Sa druge strane ako imate veći zglob onda vam pristaje manji i tanji sat. On će vam dati šik i ženstveniji izgled. Opšte pravilo za ženske satove jeste da je veličina prečnika brojčanika od 34 – 38mm. Probajte svaki sat koji vam se dopadne da biste pronašli onaj koji se najbolje uklapa i uz vaš ten.