Naslovna Satovi Najbolji brendovi ženskih satova koje vredi imati u svojoj kolekciji

Najbolji brendovi ženskih satova koje vredi imati u svojoj kolekciji

0
9792
najbolji brendovi zenskih satova

Od dior preko fossila pa sve do seiko marke pogledajte koji su to najbolji brendovi ženskih satova koje vredi imati u svojoj kolekciji.zenski rucni satovi

Da bi nešto izgledalo lepo i luksuzno ne mora uvek da znači da je i skupo. To se pre svega odnosi na nakit, ali i na satove koji su oduvek važili za jedne od najbitnijih modnih detalja koji pored toga što su korisni, svojom pojavom odmah celokupni outfit podižu na viši nivo. Zbog toga vredi investirati u kupovinu jednog ovakvog detalja koji će uvek biti u modi bez obzira iz koje modne kuće dolazi. Kada su u pitanju najbolji brendovi ženskih satova, ponuda je velika pa ih zato treba birati shodno ukusu i stilu oblačenja. Ako preferirate klasični stil oblačenja onda birajte modele sa metalik zlatnim kaišem i okruglim licem. Za nešto moderniji i upadljiviji stil dovoljan je model sa detaljima na kaišu kao što su nitne ili cirkoni. Takođe prelepo i moderno izgledaju i modeli u boji kao što su crvena, zelena pa čak i crna. Sledi lista satova koji su dominirali tokom 2021 godine, ali modni stručnjaci predviđaju da će isto tako biti aktuelni i u 2022 godini.

1.Louis VuittonLouis Vuitton

Poznata modna kuća Louis Vuitton je 2002 godine lansirala svoj luksuzni ženski ručni sat pod nazivom „Tambour“ što u prevodu sa francuskog znači „ bubanj“. Tambour pokazuje vreme na sličan način kao što udaraljke određuju ritam muzike. Samo unutrašnje funkcionisanje je usklađeno sa tradicionalnom švajcarskom tehnologijom. Od tada do danas je ovaj model dosta menjan i prilagođavan savremenim potrebama potrošača tako da postoji veliki broj njegovih varijanti.

2.Najbolji brendovi ženskih satova – Chanelnajbolji brendovi zenskih satova Chanel

Još jedna dobro poznata modna kuća je svoj prvi primerak časovnika pod nazivom PREMIÈRE lansirala još davne 1987 godine. Dizajn je bio inspirisan „Place Vendome“ poznatim trgom u Parizu. Chanel je tada objavio svoju čuvenu kolekciju J12, koju je obeležila upotreba keramike kao osnovnog materijala čime se ova kuća izdvojila od konkurencije. Iako je prvobitno bio dostupan samo u crnoj boji postigao je veliki uspeh kod kupaca. 2003 godine postaje dostupan i u beloj boji. Od tada do danas se pojavilo više varijanti PREMIÈRE sata. Nedavno su se pojavili i novi modeli u novim smelim i upadljivim bojama inspirisani uticajem elektronske muzike. Takođe je prikazan i najnoviji model“ J12 X-Ray Electro Caliber 3.1“ koji sadrži safirni kristal i belo zlato i napravljen je u ograničenom izdanju od 12 komada.

3.Gem DiorGem Dior

Dior je prvi put ušao u carstvo satova 1968 godine kada je lansirao svoju kolekciju ženskih satova proizvedenih u Švajcarskoj od strane Bulova. Svoj čuveni model „ Black Moon“ je lansirao 1975 godine. Od tada do danas se modeli ove kuće proizvode u Švajcarskoj od luksuznih materijala. Najnoviji dizajn kuće nosi naziv Gem Dior i deo je nove kolekcije Victoire de Castellane i samim tim slavi njenu ljubav prema dragom kamenju. Ima dezene slične kao tkanine koje Dior koristi, a sastavljen je od asimetričnih i ugaonih delova koji su postavljeni jedan pored drugog tako da podsećaju na slojeve minerala koji se mogu videti u prirodi.

4.Najbolji brendovi ženskih satova – Citizennajbolji brendovi zenskih satova Citizen

Švajcarci su lideri u proizvodnji svih vrsta časovnika i to decenijama unazad. Međutim, postepeno se od Drugog svetskog rata pojavila jedna japanska firma koja je veoma brzo uspela da se priključi svim ostalim brendovima kada je u pitanju proizvodnja satova. Ova kompanija je koristila naprednu tehnologiju i tako je uspela da se probije među konkurentima. Citizen je prvi uveo višepojasno atomsko merenje vremena koje omogućava veću preciznost i automatski se sinhroni
3zuje sa vremenskom zonom korisnika. 1976 godine je uvođenjem Echo-Drive tehnologije prvi put omogućio da se baterije časovnika pune pomoću solarnih panela.

5.Hermèsnajbolji brendovi zenskih satova Hermès

Malo je modnih marki koje mogu da pariraju reputaciji koju Hermes ima u proizvodnji luksuzne kože. Najpopularniji model časovnika ove firme je „Cape Cod“. On je prvi put predstavljen 1991 godine i bio je prepoznatljiv po svojoj prelepoj kožnoj narukvici.

6.Najbolji brendovi ženskih satova – BulgariBulgari

Ova italijanska modna marka je pre svega čuvena po proizvodnji nakita koji je hvaljen zbog svog smelog dizajna koji je inspirisan grčkim i rimskim figuricama obogaćenim modernim detaljima. Najpoznatiji model ručnog časovnika je „Serpenti“ koji ima oblik zmije. Model sadrži takozvanu „gas-pipe“ tehnologiju koja omogućava da se narukvica iz komada namota oko zgloba i dobije čudesan oblik zmije. Kasnije je ovaj model obogaćen luksuznim detaljima kao što su dijamanti, rubini i slično.

7.Fossilnajbolji brendovi zenskih satova Fossil

Ovaj brend je prepoznatljiv po dve ženske linije časovnika poznatih pod nazivom Elegant Manhattan i Providence koje naginju ka ornamentalnim i gometrijskim oblicima tipičnim za Art Deco stil iz 20 – tih i 30 – tih godina dvadesetog veka.

8.Harry WinstonHarry Winston

Ovaj brend je takođe u početku dizajnirao nakit, ali se kasnije okrenuo i na proizvodnju časovnika. Njihove modele karakteriše puno brilijantina kako u samom kućištu tako i oko njega. Takođe i prostor oko brojčanika je obojen u prelepu ponoćno nebesko plavu boju.

9.Najbolji brendovi ženskih satova – Breguetnajbolji brendovi zenskih satova Breguet

U istoriji čovečanstva reputacija firme Breguet je bez premca. Abraham-Louis Breguet je – na kraju krajeva- idejni tvorac prvog ručnog sata, komada koji je ništa manje nego stvoren za ženu i to ne bilo koju ženu već kraljicu.
Po pričama, Caroline Bonaparte Murat, kraljica Napulja i mlađa sestra Napoleona Bonaparte je bila strastveni kolekcionar satova. Tada je časovnika bilo u svetu veoma malo, a ona ih je imala ukupno 34. 18 časovničara su dve godine pravili njen čuveni ručni sat koji je imao kaiševe od zlatnih niti i jajolik oblik. Savremene verzije ovog časovnika su zadržale prepoznatljiv oblik.

10.CartierCartier

Još jedna čuvena Francuska kuća nakita koja je još poznata i po proizvodnji časovnika. Njegovi modeli časovnika su poznati po metalnim narukvicama koje imaju dizajn koji podseća na print leoparda i pantera. Ovi modeli na prvi pogled deluju skromno, ali kada se stave na ruku zaista odskaču svojom originalnošću koju odmah svi primete.

11.MontblancMontblanc

Fraza da je pero moćnije od mača je svakako tačna kada je istorija modne kuće Montblanc u pitanju. Kompaniju sa sedištem u Hamburgu, u Nemačkoj, su osnovali Alfred Nehemias i August Eberstein 1906 godine da bi u njoj proizvodili sredstva za pisanje to jest pera. Kasnije, 1997, kada je Montblanc odlučio da predstavi svoju liniju satova to je učinio sa svojim najpoznatijim dizajnom a to je pero. Ti modeli su bili namenjeni samo muškarcima da bi se 2015 godine pojavio i prvi ručni sat ove kompanije namenjen ženama.

12.Najbolji brendovi ženskih satova – Timexnajbolji brendovi zenskih satova Timex

Timex je možda jedan od najprodavanijih brendova časovnika u svetu. On je proizvodio modele po pristupačnim cenama koje su mogli svi da kupe. To su bili džepni satovi koji su prodavani po ceni od 35 centi. 30 – tih godina prošlog veka su se udružili sa kompanijom Walt Disney i tada su počeli da kreiraju ručne časovnike sa likom Miki Mausa. 50 – tih godina tržištu predstavljaju model časovnika sa visokokvalitetnim mehanizmom koji je po prvi put tada viđen u Americi.Kasnije lansiraju i prvi sportski časovnik koji je u potpunosti digitalizovan, a zatim i modele koji svetle u mraku. Timex danas nudi široki spektar časovnika, a često sarađuje i sa drugim kompanijama kao i poznatim modnim dizajnerima.