Naslovna Boja Kose Srebrno siva boja kose – 10 najlepših i najtraženijih nijansi

Srebrno siva boja kose – 10 najlepših i najtraženijih nijansi

0
11554
srebrno siva boja kose

Mnogi frizeri su izneli svoja zapažanja da je srebrno siva boja kose jedna od najtraženijih i najpopularnijih nijansi poslednjih godina i to kod žena svih starosnih doba. O njoj se najviše pričalo, pogotovo o sivim ili sedim pramenovima koji se izvlače na tamnijoj osnovi i izgledaju fenomenalno na svim dužinama kose.seda kosa

Seda kosa je šik, seksi, upadljiva i to u svim svojim nijansama od svetlo platinastih do zadimljeno ili „smokey“ sivih. Nekada su sve žene težile da prikriju sede, a sada ih mnoge sa ponosom nose i to obogaćene sjajem, drugim nijansama i bojama. Svedoci smo da je srebrno siva boja kose napredovala i da sada postoji veliki broj njenih nijansi koje vredi isprobati. Sve ove nijanse se jednostavno održavaju, a da bi što duže trajale potrebno je koristiti ljubičasti šampon. Pogledajte neke od najlepših nijansi sede kose.

1.Sa svetlo smeđim i plavim ombre nijansamaplavi ombre pramenovi

Ova svetlo seda je obogaćena nijansama koje prelepo izgledaju na prvi pogled. Tonovi se kreću od toplo, smeđe kao baze do miksa sedih i ombre plavih pramenova na sredini i krajevima kose. Da bi ova nijansa zasijala u punom sjaju koristite odgovarajući serum kao i talasastu frizuru.

2.Sa pastelno pink tonovimapastelno pink tonovi

Takođe seda obogaćena pastelno pink tonovima izgleda originalno i moderno. Da biste dobili miks ovih tonova biće vam za početak potrebna platinasto plava nijansa. Ovakva mešavina tonova je odličan izbor za žene sa prirodno ravnom i retkom kosom jer je vizuelno čine gušćom i voluminoznijom.

3.Pepeljasto srebrno siva boja kosepepeljasto srebrno siva boja kose

Ako ne želite upadljive pink ili plave tonove onda uz pomoć balayage tehnike izvučite ove pepeljasto sede pramenove. Možda ova pepeljasta nijansa deluje najbliže onim sedim koje su nosile naše bake. Međutim, uz malo sjaja mogu je nositi i mlađe osobe.

4.Sa belim tonovimasa belim tonovima

Ova srebrno seda nijansa sa belim tonovima je odlična opcija za žene sa prirodno tankom i retkom kosom jer je vizuelno čini gušćom i voluminoznijom pogotovo u kombinaciji sa klasičnom bob frizurom. Belih tonova ima dosta oko lica koje samim tim vizuelno izgleda svetlije i mlađe.

5.Ledeno srebrno siva boja koseledeno srebrno siva boja kose

Ovde se radi o ultra hladnoj, ali modernoj ledeno sedoj nijansi. Kosa je pri korenu seda, a na krajevima obogaćena ledeno belim tonovima. Ova nijansa je odličan izbor za sve dužine i teksture kose. Možete je nositi na kratkim piksi, bob kao i shag frizurama, mada prilično lepo i ženstveno izgleda i na dugim i poludugim frizurama.

6.Sa smokey efektomsa smokey efektom

Ovo je tamnija nijansa sede koja je obogaćena braon tonovima celom dužinom. „ Smokey hair“ je jedna od novijih tehnika nijansiranja kose koja je inspirisana tehnikom šminkanja očiju poznatijom kao „smokey eyes“ ili zadimljeni pogled. Radi se o blendiranju tri različite nijanse farbe ( u ovom slučaju sede i smeđe). Cilj je da se nijanse suptilno prelivaju od najtamnijih na vrhu do najsvetlijih na krajevima. Dobra strana ove tehnike jeste što se neutrališu svi žuti i narandžasti tonovi, a u prvi plan izbijaju hladni pepeljasti tonovi koji izgledaju daleko suptilnije i prirodnije.

7.Biserna srebrno siva boja kosebiserno srebrno siva boja kose

Radi se u stvari o crnoj nijansi sa srebrnim prugama odnosno biserno sivoj boji. Ovde je napravljen savršeni balans između crnih, plavih i belih tonova tako da je nijansa ujednačena i izgleda očaravajuće i magično upravo zbog tog presijavanja poput bisera pogotovo na talasastim frizurama kao i na prirodnoj svetlosti.

8.Sjajno srebrnasjajno srebrno siva boja kose

Još jedna hladna ili ledena tipično zimska nijansa sede koja izgleda prelepo pogotovo na talasastim bob frizurama. Ovde vam neće biti potrebno čak ni da stilizujete frizuru jer je nijansa sama sebi dovoljna zbog svog luksuznog sjaja dopadljivog i elegantnog na prvi pogled.

9.Tamno srebrno siva boja kosetamno srebrno siva boja kose

Ako imate svetliji ten lepo će vam stajati tamnije nijanse sive poput ove. Radi se o mešavini ljubičastih, sivih i crnih tonova koji su na pravi način izbalansirani tako da celokupnoj frizuri daju bogat i privlačan izgled. Ljubičasti pramenovi su koncentrisani oko lica, crni pri korenu, a sedi ili sivi od sredine do krajeva kose.

10.Platinasta nijansa sedeplatinasto srebrna

Ovo je boja prave ledene kraljice. Veoma elegantna i moćna nijansa koja je veliki hit poslednjih godina. Najbolje stoji ženama sa svetlijim tenom. Ako poželite upravo ovu nijansu sede obavezno se posavetujte sa svojim frizerom jer nije lako doći do ovih ledenih tonova.