Podizanje trepavica ili ekstenzije trepavicaLash Lift ili lash Extensionsšta je najbolji izbor za vas. Sledi detaljno objašnjenje ovih korekcija trepavica.

 podizanje trepavica ili ekstenzije trepavica
Podizanje trepavica ili ekstenzije trepavica su dve najpopularnije procedure kada je korekcija trepavica u pitanju. I jedan i drugi tretman vam omogućavaju da se probudite sa prelepim trepavicama koji će divno pristajati vašem licu.

Podizanje trepavica ili ekstenzije trepavica – Razlike

 podizanje trepavica ili ekstenzije trepavica
Iako oba tretmana imaju za cilj da vaše prirodne trepavice izgledaju duže, punije i privlačnije ipak postoje i razlike. Podizanje trepavica podrazumeva prirodno uvijanje i podizanje vaših trepavica kako bi izgledale duže i punije. Dakle, one poboljšavaju izgled vašim prirodnim trepavicama čineći ih suptilnijim i lepšim.

Ekstenzije trepavica podrazumevaju vezivanje pojedinačnih trepavica za vaše prirodne uz pomoć medicinskog lepka i od strane stručnjaka iz te oblasti lepote. Tako vaše prirodne trepavice fizički izgledaju punije i duže i daju mnogo dramatičniji efekat nego lash lifting trepavice.

Šta je podizanje trepavica?

 lash lift
Podizanje trepavica ili lash lift je tretman podizanja i uvijanja trepavica od njihovog korena do vrha, čime se posebno otvaraju i ističu oči. U suštini radi se o kombinaciji bojenja trepavica i minivala trepavica, a zbog dodatka keratina trepavice ostaju nahranjene i ojačane. U pitanju je totalno bezbolni keratinski tretman koji odgovara svim ženama. Tretman traje oko sat vremena, a 24 sata nakon tretmana treba izbegavati umivanje i kvašenje lica kao i odlazak u solarijum i saune.

Lash Lifts – Prednosti

Najveća prednost podizanja trepavica je to što izgledaju apsolutno prirodno u poređenju sa ektenzijama. Još jedna prednost je to što vam pomažu da sortirate neukroćene trepavice koje se prepliću ili uvijaju. Prednost je i što podizanje trepavica traži održavanje na svakih 8 – 12 nedelja dok ekstenzije zahtevaju održavanje na kraći vremenski period od svake 2 – 4 nedelje. S’obizom da se radi o prirodnim trepavicama nema nekih posebnih iritacija.

 postupak
Lash Lifts – Nedostaci

Jedna od najvećih mana podizanja trepavica je što su nekome trepavice prekratke pa ne mogu da se uviju. Dakle, postoje razna ograničenja koja se pre svega odnose na dužinu vaših prirodnih trepavica. Ako su prekratke ne možete da ih uvijete pa samim tim ne možete da postignete ni željeni efekat.

Šta su ekstenzije trepavica?

 podizanje trepavica ili ekstenzije trepavica
Ekstenzije trepavica su polutrajne lažne trepavice koje se ručno lepe na vrh vaših prirodnih trepavica. Kod klasičnih ekstenzija pojedinačne trepavice se nanose 1 po 1 na vaše prirodne trepavice kako bi se dobila potrebna dubina i dužina. Takođe, možete izabrati hibridne trepavice koje podrazumevaju primenu više ekstenzija na jednu trepavicu kako bi gustina trepavica izgledala još dramatičnije.

 vrste ekstenzija
Pre nego što se odlučite za ekstenzije trebalo bi da sebi postavite nekoliko pitanja. Da li često spavate na licu, da li trljate oči, da li imate naviku da vučete trepavice, da li ste imali neku infekciju ili intervenciju na očima.

Da ne bi došlo do infekcije poželjno je birati proverene profesionalce koji koriste adekvatne i čiste alate.

Lash Extensions – Prednosti

Nadogradnja ili ekstenzija trepavica ako je urađena kako treba je nešto najbolje što se može desiti ženama. One daju najdramatičniji izgled vašim očima i idealne su za posebne događaje u vašem životu kao što su venčanja ili rođendani. Sa njima ćete se, pre svega ujutru kada ustanete, osećati mnogo opuštenije jer ne morate da brinete o šminkanju i možete jednostavno izaći iz kuće bez nanošenja maskare, a da pritom izgledate fantastično sa naglašenim očima i privlačnim trepavicama.

nadogradnja trepavica
Lash Extensions – Nedostaci

Kod ekstenzija trepavica je veoma bitno da vam ih profesionalac nadogradi da ne bi izgledale grudvasto. Ako se ne nanesu pravilno onda bi morale da se vade i na taj način bi se mogle oštetiti vaše prirodne trepavice. Najveći njihov nedostatak se odnosi na njihovo održavanje i period trajanja koji je samo mesec dana. Nakon toga moraju da se dorađuju.

Podizanje trepavica ili ekstenzije trepavica – Kako napraviti dobar izbor

 mega volumen
Da biste napravili dobar izbor morate da znate kakav izgled želite da postignete. Ako želite dramatičniji izgled birajte ekstenzije, ako želite prirodniji izgled onda je podizanje trepavica vaš pravi izbor. Sa druge strane ako su vaše prirodne trepavice kratke onda birajte ekstenziju trepavica.