Nije lako izabrati najbolje veštačke trepavice jer ih pre svega treba prilagoditi obliku oka kako bi one dobile na dužini, gustini i dali vam izgled o kome ste oduvek sanjali. Baš kao i odabir frizura i najbolje veštačke trepavice bi trebalo da odgovaraju vašem obliku lica jer je njih cilj da poboljšaju vaš prirodni oblik oka ili da ga vizuelno čak i promene i učine lepšim i privlačnijim.

Na tržištu postoji veliki izbor ovih dodataka i nije dobro kupovati ih napamet zato što su jeftinije ili ih vaša projateljica nosi. Njoj možda lepo stoje i odgovaraju, ali to ne znači da će i vama odgovarati. Šminkeri naglašavaju da nekada veštačke trepavice nisu bile uopšte popularne. Međutim danas je potpuno drugačina situacija jer je i njihov izbor veći tako da se mogu nositi bukvalno u svim prilikama od kežual, preko poslovnih do svečanih.

Birajte ih u skladu sa prilikama u kojima želite da ih nosite. Individualne vam daju manje dramatičan izgled. Dolaze u više sekcija ili manjih delova i imaju oko 30 – 60 dlačica. Služe kao dopuna prirodnim jer ih tamo gde je potrebno čine gušćim i lepšim. Za dramatičan izgled su najbolje varijante na traci. One idu preko prirodnih i samim tim ih produžuju i posebno naglašavaju. Pogledajte savete šminkera kako kako odabrati najbolju varijantu za svaki oblik oka.

Bademasti oblik oka

Bademaste oči su uglavnom karakteristične za ovalni oblik lica. Kao što sve frizure odgovaraju ovalnom licu isto tako i sve varijante veštačkih trepavica lepo stoje bademastim očima. To znači da ih treba birati u skladu sa prilikama. Da biste dali potreban volumen svojim prirodnim birajte one pune varijante koje su ravnomerno raspoređene. Ako niste ljubitelj takozvanih „ full lashes“ onda eksperimentišite sa drugim stilovima. Krilate, lepršave (fluttery) varijante takođe lepo izgledaju uz bademaste oči.

Najbolje veštačke trepavice za okrugle oči

Uvijeni stilovi najviše odgovaraju okruglim očima jer ističu prirodnu krivulju oka. Birajte proizvode koji imaju oznaku „ curly“ i izbegavajte previše guste i voluminozne stilove jer će vizuelno suziti i smanjiti oči.

Azijski tip oka – Mono oči

Kod azijskog tipa oka koža prekriva gornji kapak i ne vidi se nabor. Samim tim su prirodne trepavice ravne i kratke i potrebno im je nešto što će ih produžiti i dati im potreban volumen. Birajte malo složenije proizvode poput lepršavih i višeslojnih koje će vizuelno istaći i otvoriti oči.

Najbolje vestačke trepavice za približene oči

Ako vam je rastojanje između očiju kraće od širine jednog oka onda znači da imate približene oči. Kod ovog oblika ostavite unutrašnje uglove oka slobodnim, a koncentrišite se na spoljne uglove da biste ih produžili i podigli na gore. Birajre takozvane „cat eye lashes“ koje su gušće i naglašenije na ivicama, a mnogo tanje prema centru. Kao što smo rekli bitno je naglasiti krajeve i zato ne koristite proizvode koji su gusti u sredini jer vam mogu vizuelno smanjiti oči.

Spušteni kapci

Kod ovog oblika ne vidi se jasno kapak kada su oči otvorene. Pogrešan proizvod može još više spustiti kapak i time oči vizuelno smanjiti. Zato birajre lepršave stilove koji su dugački tačno iznad zenice oka jer će tako i oko vizuelno izgledati otvorenije.

Tužne ili spuštene oči

Kada su spoljašni uglovi viši od unutrašnjih onda je takozvano „tužno“ oko. Ovakvom tipu odgovaraju „ cat eye lashes kod kojih su dlačice zavrnute prema gore i duže na spoljnim uglovima. Tako će se dobiti pravi neodoljivi mačji pogled.

Najbolje veštačke trepavice za izbačene oči

Da biste poboljšali izgled ovih sanjivih i romantičnih očiju birajre dramatične, resaste trepavice. Najbolji su pojedinačni stilovi koje ćete staviti samo u omin delovima koje želite posebno da istaknete.

Uvučene oči

Kod duboko uvučenih očiju potrebni su proizvodi koji će naglasiti veličinu oka. Birajte ekstra dužine koje su uvijene na gore i odvojene od oka.

Saveti za nanošenje veštačkih trepavica

Šminkeri kažu da je za nanošenje veštačkih trepavica potrebno dosta vežbe i strpljenja, ali da su rezultati fantastični i odmah vidljivi. Pre nanošenja svaki proizvod malo uvijte i podignite na gore jer će tako izgledati prirodnije i autentičnije.Takođe proverite da između dlačica nema praznina i da se ne razdvajaju. Pređite maskarom preko njih da biste im definisali oblik i osigurali da deluju super crno.

Ako ih sami nanosite držite ih vrhovima prstiju ili pincetom i stavite ogledalo ispod brade tako da vam pogled ide na dole, a ne pravo. Izbegavajte da zatvarate oči tokom stavljanja jer se kapak oka može skupiti, a cilj je da izgleda širi. Lepak stavljajte uredno i direktno na koren i to u vrlo malim količinama. Ostavite ga da se malo osuši, da bude blago lepljiv jer će to pomoći da se proizvod savršeno prilepi i da se ne pomera i klizi.