Možda mislite da nije bitno koje boje najlepše stoje plavušama, možda niste ni razmišljali o tome. Međutim, kada stanete ispred ogledala u nekoj haljini ili bluzi videćete da vam neke nijanse prelepo stoje dok druge jednostavno ne idu uz vašu kosu.

Stilisti savetuju da treba voditi računa o svemu. To znači da za svaku pojedinačnu osobinu koja se odnosi na oblik vašeg tela, tip tena ili nijansu kose postoji čitav niz stilskih saveta i trikova koji se tiču izbora adekvatne odeće koja će vam pre svega po kroju, ali i nijansi savršeno odgovarati. Sada se već zna koje boje najlepše stoje plavušama i to svim bez obzira na nijansu plave kose. Sledi pregled nijansi koje laskaju svim ženama sa plavom kosom.

 

Koje boje najlepše stoje plavušama – Crvena

Crvena je poznata kao nijansa strasti i ženstvenosti i jedna je od najboljih opcija za isticanje plavih nijansi kose. Međutim, ovde je najvažnije odabrati pravu nijansu crvene. Jarko crvena haljina će osvetliti vašu plavu kosu i učiniće da izgledate očaravajuće pogotovo u večernjim satima. Pored toga možete izabrati razne nijanse crvene kao što su alizarin kao svetlija nijansa crvene, kardenal kao tamnija i zagasitija nijansa. Dobar izbor je i grimizno crvena kao mešavina jarko crvene sa vrlo malo plave. Inače ova nijansa se smatra najbližoj boji krvi. Tu je i boja šipka koja će osvežiti celokupni izgled. Izbegavajte nijanse poput purpurne i bordo. Možete nositi crvenu od glave do pete ili samo neku haljinu koja po sebi ima i nekih detalja u drugim nijansama.

 

Nežne bele nijanse

Čisto bele nijanse u tonovima slonovače ili šampanjca stvoriće prelepu harmoniju sa svetlijim tonovima plave kose. Ne zaboravite dodati još neke nijanse radi kontrasta. Odeća u čisto beloj nijansi najbolje ide uz svetli ten lica i medeno plavu kosu dok bež nijanse laskaju svim ženama sa svetlo plavom kosom. Ono što je najbolje kod bele jeste da se slaže sa svim ostalim nijansama kako svetlijim tako i tamnijim. Pritom, u trendu je poslednjih sezona i može se nositi tokom cele godine. Nekada je bila tipično letnja, a sada je prikladna i za zimski period. Popularne su bele čizme kao i kaputi.

 

Dramatično crna

Klasično crna nijansa svima lepo stoji, a naročito ženama sa klasično plavom i platinasto plavom kosom. Zato se uvek u svečanim ili poslovnim prilikama možete opredeliti za malu crnu haljinu odnosno crno odelo koje se sastoji od sakoa i pantalona ili elegantne suknje. Dobra strana crne kao i bele jeste da se slaže sa svim drugim nijansama i svetlijim i tamnijim kao i sa popularnim printovima. Ako izaberete crni outfit možete razbiti monotoniju animal print aksesoarima u vidu cipela ili torbe.

 

Braon i tonovi senfa

Boja sensa ili oker nijansa i svi braon tonovi savršeno se uklapaju uz svetlo plavu kosu i medeno plavu kosu. Možete ih i zajedno kombinovati i to braon odeća i senf modni detalji poput marame, torbe i slično. Takođe i obrnute kombincije su dobar izbor na primer oker haljina i braon čizme ili torba. Ove nijanse, bez obzira što su prigušene i tamne, će osvežiti vaš izgled i istaći vašu predivnu plavu nijansu kose. Za svečane prilike izaberite oker haljinu. Ceo outfit zaokružite crvenim karminom i puštenom kosom i izgledaćete kao prave modne ikone stila.

 

Koje boje najlepše stoje plavušama -Plava i roze

Ako želite da budete u centru pažnje i spremni ste da eksperimentišete sa raznim modnim trendovima onda obavezno isprobajte ružičasto plavu odevnu kombinaciju. Ova kombinacija u prvi plan ističe vašu prirodnu lepotu lica,kao i plavu kosu. Možete izabrati crvenkasto roze, nijansu fuksije i nežno ružičastu nijansu. Kobalt plava takođe lepo stoji kao i svetlije plave nijanse. Uparite ružičastu bluzu sa farmerkama ili teksas košulju sa roze suknjom i izgledaćete preslatko.

 

Siva

Siva je takođe nijansa koja svima lepo stoji, a pogotovo ženama sa plavom kosom.Možete odabrati nijansu poput čisto sive ili svetlo sive i dodati malo pink boje kao što je fuksija ili bledo ružičasta kako biste stvorili kontrast i upotpunili izgled. Lagana krem haljina sa cvetnim printovima u nežnim bojama takođe će se lepo slagati sa sivom, razbiće monotoniju i poboljšati raspoloženje. Prema Pantone siva i žuta su hit ove godine i zato ih slobodno kombinujte jer obe fenomenalno izgledaju uz plavu kosu. Dok je još hladnije vreme uklopite svoje omiljene sive čizme iznad kolena sa svojim sivim kaputom i izgledaćete neodoljivo. Bez obzira što se radi o zimskoj kombinaciji stavite naočare za sunce da biste postigli još mističniji izgled.

 

Koje boje najlepše stoje plavušama – Sve pastelne nijanse

Sve pastelne nijanse se toplo preporučuju svim ženama sa plavom kosom.Baby plava, pastelno zelena i žuta, pastelno roze izgledaće savršeno. Nijanse poput sivo zelene nisu preporučljive, mada svetlo zelena kao što su boja kruške, trave i mahovine kao i tamno maslinasto zelena takođe dolaze u obzir. Sada je u trendu žuta i to u svim svojim varijantama. Uparite pastelno žutu sa belom i izgledaćete romantično i neodoljivo. Dobar izbot za leto. Pastelno roze kao i pastelno plavo odelo je dobar odabir za neke formalnije prilike.

 

Luksuzni tonovi dragog kamenja

Slobodno za plavu kosu birajte odeću i dodatke u nijansama dragog kamenja kao što su smaragdno zelena, tirkizno plava, ljubičasta. Možete ih kombinovati sa crnim aksesoarima. Dobićete sofisticirane i elegantne odevne kombinacije koje su idealne za svečane prilike.Takođe i metalik nijanse poput zlata i srebra dobro izgledaju uz plavu kosu. To su inače nijanse idealne za svečanije prilike mada se u zavisnosti od odeće mogu nositi i u drugim prilikama. Na primer metalik bluza odlično ide uz farmerke, to je pravi rokerski stil.