Naslovna Popularne Frizure Moderne kratke frizure – Kako izabrati onu pravu

Moderne kratke frizure – Kako izabrati onu pravu

0
3263
moderne kratke frizure

Pred vama su moderne kratke frizure koje su idealne za tople letnje dane. Slede i saveti kako izabrati pravu kratku frizuru koja će vam najbolje stajati.

 moderne kratke frizure
Moderne kratke frizure možda na prvi pogled izgledaju prekratko i dramatično pogotovo ako se za njih odlučujete po prvi put u životu. One su odraz hrabrih i odlučnih žena koje su sigurne u sebe i ne moraju da se kriju ispod duge kose. Na sreću danas postoji veliki izbor kada su moderne kratke frizure u pitanju tako da za prvi put možete krenuti od nešto manje dramatičnijeg loba ili boba pa tek onda doći do veoma kratkih piksi frizura.

Mi vam ovoga puta predstavljamo moderne kratke frizure koje su veliki hit ove sezone i koje vredi isprobati. Iako su moderne kratke frizure zabavne, jednostavne za nošenje i raznovrsne ipak pronalaženje prave frizure za vas može biti teško. Jer ono što dobro funkcioniše sa prirodnom strukturom kose i oblikom lica vaše omiljene poznate ličnosti možda neće i vama lepo stajati.

Frizeri savetuju da postoji kratka frizura za svakoga. Zato vam sledeći saveti mogu biti od koristi da i vi u moru istih pronađete onu koja će vam u potpunosti odgovarati.

1.Buzz cut moderne kratke frizure

moderne kratke frizure buzz cut
Buzz cut je najjednostavnije rečeno tipična muška frizura koju nose vojnici. Postiže se uz pomoć mašinice za brijanje pa je i sam naziv dobila po zvuku odnosno zujanju koji proizvode ove mašinice. Postoji nekoliko vrsta buzz cut frizura koje se u stvari razlikuju po dužini brijanja kose. Najkraća verzija podrazumeva brijanje na dužini od 0,5 pa do 1. Najujednačeniji stilovi ove frizure podrazmevaju brijanje na dužini od 3 do 4 što podrazumeva ostavljanje malo više kose na glavi. Dužina brijanja bi trebalo da se prilagodi tipu kose, obliku glave i sličnim faktorima.

Postoje i verzije ovih frizura kod kojih je kosa nešto duža na vrhu glave, a zatim postaje kraća na dnu, pozadi i sa strane.

Natalie Portman
Buzz cut frizure su generalno lake za održavanje, ali što su kraće moraćete češće da ih brijate da biste održali željeni stil. Sa druge strane ovo šišanje vam omogućava da se češće igrate sa različitim bojama kose.

Buzz cut frizure najbolje izgledaju na dijamantskom, kvadratnom i ovalnom licu i pitom prelepo izgledaju u kombinaciji sa crvenim karminom. Duguljastom licu se ne preporučuju pogotovo šiljaste varijante ove frizure. Takođe ne proručuju se ni ženama koje imaju problematično vlasište.

2.Pixie

 moderne kratke frizure piksi
O piksi frizuri smo dosta pisali. Ona u suštini podrazmeva dužinu koja je super kratka pozadi i sa strane i malo duža na vrhu glave. Postoji više piksi varijanti od zalizanog elegantnog piksi stila do hibridnih piksi mohikano stilova. Radi se o frizuri koja je laka za održavanje i veoma svestrana pa se samim tim može prilagoditi svakome bez obzira na tip kose ili oblik lica.
U zavisnosti od vrste šišanja i načina stilizovanja sa njima se može postiči buntovnički stil, pankerski stil ili pak elegantan i ženstven izgled.

 rihanna
Lepota piksi frizura leži u njihovoj prilagodljivosti jer one prihvataju kosu u njenom prirodnom stanju. Frizeri je posebno preporučuju starijim ženama koje žele da izgledaju elegantno i da imaju frizuru koja zahteva minimalno održavanje. Jagodice su posebno naglašene. Piksi se preporučuje ženama sa ovalnim, kvadratnim i srcolikim oblikom lica.

Ukoliko vam je kosa gusta i kovrdžava, a želite piksi frizuru onda ćete morati češće da odlazite kod frizera da biste održali željeni oblik i dužinu.

3.Bixie

 bixie
Jednostavno rećeno bixie predstavlja kombinaciju bob i piksi frizure ili shag stil boba sa dosta slojeva. Bixie frizura je bila popularna sredinom 90 – tih kada su je nosile poznate ličnosti od Gwyneth Paltrow, Halle Barry do Winona Ryder.

Karakteristična je po slojevitim krajevima koji izgledaju kao da ste se upravo probudili. Zbog takvih slojeva ova frizura se smatra još svestranijom od piksi frizure jer se slojevi mogu prilagoditi svakom obliku lica i tipu kose.

 bixie moderne kratke frizure
Bixie sa bezbroj svojih varijacija je univerzalna frizura koja odgovara svakom obliku lica, tipu i teksturi kose. Prelepo izgleda u kombinaciji sa šiškama kao što su tupe, bočne ili zavesa šiške.

Nema loših strana, samo oni kojima se ne dopada bixie frizura ne moraju da je nose.

4.Bob

bob
Bob ili paž je kultna, vanvremenska frizura koju mogu sve žene da nose. Dužina klasičnog boba izgleda praktično i lako se održava, a njegova svestranost omogućava da se na moderan način stilizuje i samim tim prkosi modernim trendovima i opstaje kao klasika kroz vremena.

 elegantni bob
Od stepenastih, preko neurednih, potpuno ravnih, asimetričnih krojeva bob je bez obzira na bezbroj varijacija veoma privlačan i popularan kod žena. Mogu ga nositi sve žene bez obzira na oblik lica, tip kose ili godine starosti. Posebno se preporučuje ženama sa finom kosom.Bob frizura se teže održava na super gustoj kosi mada danas postoje gelovi i lakovi za kosu tako da se i gusta kosa u okviru boba može ukrotiti da izgleda prelepo.

5.Lob

 moderne kratke frizure lob
Lob je duža verzija klasičnog boba sa dužinom do ključne kosti, a može ponekad i do ramena. Odličan je izbor za neodlučne žene koje ne žele u potpunosti da ošišaju svoju kosu. Omiljen je kod žena zbog svoje raznolikosti i svestranosti. Neki ga smatraju i praktičnijim od boba baš zbog te dužine.

Postoji više varijanti loba tako da ga mogu nositi sve žene samo je potrebno pronaći adekvatan stil bilo da su to stepeni, šiške, način šišanja, dužina.

 klasicni lob
Lob može da bude nezgodan kod posebno guste ili tanke kose.Kod fine, tanke kose se predlaže dodavanje stepena u paru sa babylights pramenovima koji će oživeti kosu i učiniti je dinamičnijom jer će izgledati punije i gušće.

Teže je pronaći odgovarajuću lob frizuru ako imate prirodno veoma gustu kosu.

6.Undercut moderne kratke frizure

undercut
Undecut je još jedna hibridna frizura koja je nastala kombinovanjme buzzcut frizure i drugih stilova kod kojih se pozadi i sa strane kosa brija do dužine kose koja ostaje na vrhu glave. Jednostavna je za održavanje jer nema mnogo posla oko šišanja i brijanja. Namenjena je ženama avanturističkog duha. Takođe preporučuje se ženama sa gustom, punom kosom i okruglim licem jer obrijana kosa sa strane naglašava volumen na vrhu glave i izdužuje lice.

 plavi undercut
Radi se o oštrom, upadljivom stilu koji se ne preporučuje onima koji su naklonjeni tradicionalnim frizurama. Takođe, undercut popularne frizure zahtevaju češći odlazak kod frizera otprilike na dve nedelje.

7.Shag

 moderne kratke frizure shag
Radi se o ležernoj frizuri, bez napora koja izgleda kul. Karakteristična je po svojim kratkim, isprekidanim slojevima koji se od vrha do krajeva kose sužavaju i pritom kosi daju potrebnu teksturu i volumen. Poznate su još i kao rokerske frizure koje su nosili članovi metalik grupa tokom 80 – tih.

Shag po dužini ima široki spektar. Možete da istaknete stepene na bilo kojoj dužini mada se oni najviše kreću oko lica pri čemu ističu određene crte lica.

 shag
Shag odgovara skoro svim tipovima i teksturama kose, a posebno pristaje finoj kosi kojoj stepeni daju potreban volumen. Shag prelepo izgleda u kombinaciji sa balayage pramenovima.

Ako vam je kosa veoma tanka i slaba onda izbegavajte shag stilove da ne bi izgledala još slabije.