Shag sa šiškama je najtraženija frizura u frizerskim salonima širom sveta ove jeseni. Šta je čini tako posebnom pogledajte u nastavku.

 kovrdzava varijanta
Shag frizura ili takozvani čupavac je veliki trend poslednjih godina. Ove jeseni dominira varijanta shag sa šiškama. Šiške nije pametno nositi tokom leta jer se teško održavaju zbog znojenja i velikih vrućina. Zato je jesen idealno vreme za njih. Pružaju dodatnu zaštitu čelu od hladnoće, a svojom lepršavošću na vetru daju poseban šmek vašem licu. Bez obzira da li su duže ili kraće, bočne ili bottleneck one prelepo izgledaju u kombinaciji sa čupavcem ili shag frizurom.

 moderna shag sa siskama
Shag sa šiškama spada u popularne frizure za jesen 2022 iz najmanje dva razloga. Prvo spajaju dva najveća trenda ove godine šiške i stepene. Radi se o kratkim stepenima koji su koncentrisani na temenu glave, često uokviruju lice, a najmanje ih ima na krajevima kose. Takva njihova rasprostranjenost deluje na prvi pogled raščupano i neuredno zbog čega je i nastao drugi naziv za ovu frizuru, a to je čupavac. Prednost ove frizure jeste što se jednostavno održava odnosno suši prirodno na vazduhu i lako oblikuje.

 french stil
Lepota je u tome što shag sa šiškama daje vašoj kosi potrebnu oštrinu, pokretljivost i volumen i idealan je za one cool devojke koje ne žele mnogo pažnje da posvećuju svojoj frizuri.

 kraci shag sa siskama
Frizeri savetuju da uz shag birate jednostavnije šiške kod kojih ne postoji jasni prelaz u odnosu na ostatak kose. Na primer izbegavajte oštre tupe šiške koje idu preko celog čela jer izgledaju veštački i nepovezano sa kratkim stepenima koji su karakteristični za čupavce. Zato birajte što prirodnije varijante šiški. Na primer, zavesice su dobar izbor jer se na krajevima lepo stapaju sa ostatkom kose. Takođe su i bottleneck šiške dobar izbor jer prate crte lica i zaokružuju celokupnu frizuru.

 uredniji stil

U suštini preporučuju se šiške koje će biti kraće iznad nosa, a da se zatim stepenasto produžuju i stapaju sa ostatkom kose. Naravno vi se uvek možete opredeliti i za neke druge varijante koje više odgovaraju vašem stilu jer kod ovakvih frizura je uvek dozvoljena improvizacija. Šiške mogu biti i kovrdžave, blago talasaste, resaste, baby kratke i rašćupane i slično. Što jednostavnije i prirodnije to bolje.

 zavesa siske
Dužina samog čupavca je takođe raznovrsna, najmanje su prisutne duge varijante, a najviše varijante srednje dužine i kraće. Kombinacija shag piksi sa šiškama je takođe u trendu.
Shag frizura srednje dužine sa šiškama je višeslojna frizura koja stvara jednostavan i raščupan stil. Dužina je negde između ramena i ključne kosti. Mnogi smatraju da je ovo veoma hrabra frizura kod koje je veoma bitno da šiške budu adekvatno urađene kako bi sve delovalo kao skladna celina.

 klasican stil
Shag sa šiškama mogu nositi sve žene bez obzira na tip kose. To je zahvaljujući stepenima koji tankoj kosi daju potreban volumen, a gustu i kovrdžavu kosu stanjuju i samim tim ublažavaju njenu oštru i neukrotivu teksturu.

 kovrdzavi shag sa siskama
Ovakve frizure je takođe potrebno prilagoditi vašem obliku lica jer zbog puno slojeva u kosi oko temena glave može doći do naglašavanja neželjenih delova lica. Zato se ženama sa okruglim i četvrtastim licem preporučuje duži ili poludugi shag koji će vizuelno izdužiti lice.

 piksi shag sa siskama

Dok se ženama sa duguljastim licem preporučuju kratke varijante koje su nešto iznad vrata sa slojevima koji su koncentrisani oko lica i samim tim ga čine okruglastijim. Jedna od takvih varijanti je i piksi shag sa šiškama koje se nenametljivo spajaju sa ostatkom kose.

 dugi shag sa siskama
Čupavac je rokerska i buntovnička frizura koja omekšava crte lica i ističe ono što je najlepše na njemu. Frizeri smatraju da ovakve frizure vizuelno podmlađuju čak i do pet godina. Zato ih vredi isprobati ove jeseni. One su same po sebi upečatljive i upadljive tako da im nije potrebno previše sređivanja. To znači da po tri do četiri meseca ne morate da posećujete frizera.