Braon nokti su veliki hit ove jeseni koji svi žele da isprobaju jer izgledaju fantastično uz sve odevne kombinacije.

 braon nokti
Da li vam se čini da su braon nokti poslednjih godina bili zapostavljeni bez obzira na ideje i dizajne koji su kružili na modnoj sceni? Razlog je možda u tome što se radi o neutralnoj nijansi koja se prosto pogubi i ne dolazi do izražaja uz slične nijanse odevnih kombinacija. Međutim, manikir stručnjaci smatraju da je sada došlo doba u kome smeđi ili braon nokti dominiraju i to zahvaljujući svojoj raznovrsnosti. Ipak se ovde radi o nijansama kafe, čokolade, cimeta kao i fantastičnih crvenkasto smeđih nijansi koje kada se pomešaju izgledaju neodoljivo.

Smeđi nokti su zaista sve popularniji tako da će sigurno postati vanvremeski manikir koji će se još dugo nositi jer se savršeno uklapaju uz gotovo svaki stil oblačenja. Slede braon nokti, ideje i dezeni koje možete već sada isprobati.

1.Francuski manikir u smeđim tonovima

Šta može biti elegantnije od spoja coffin noktiju i francuskog manikira? Istina je da se čak i univerzalni dizajn može izdvojiti kada se upari sa trendovskim tehnikama. Na primer, mat smeđi nokti sami po sebi mogu izgledati pomalo dosadno, posebno ako imate strogi kodeks oblačenja. Međutim, eksperimentišite samo sa vrhovima noktiju i dobićete originalan manikir. Na primer, bež osnova i tamno smeđi vrhovi ili crvenkasto smeđi vrhovi. Možete spojiti i dva trenda u jedan kao što je francuski manikir koji podrazumeva bež osnovu i vrhove u trendi kornjača dezenu ili tigrastom dezenu koji takođe sadrži smeđe nijanse.

Samo da napomenemo da u kulturi Bliskog Istoka smeđa boja predstavlja simbol udobnosti i harmonije.Zato ako smatrate da vam u ovim trenucima upravo udobnost i harmonija nedostaju onda počnite sa manjim nadogradnjama u vašem životu. Na primer braon nokti za početak ili neki smeđi odevni komad.

2.Miks smeđih tonova

Bez obzira da li su vam nokti duži ili kraći izgledaće preslatko ukoliko ih nalakirate sa različitim nijansama smeđe boje od svetlijih do tamnijih. Pritom možete samo lakirati nokte bez dezena, ali možete i osmisliti neki svoj miks dezena sa smeđim tonovima. Igrajte se i smislite sopstveni dizajn sa prugama, krivim linijama, tačkama i slično. Sledeće ideje vam mogu poslužiti kao inspiracija. Priznaćete da ove ideje izgledaju kao kada ste promešali kafu ili eurokrem. Ovo je zaista predivna i moćna boja sa kojom možete napraviti svoj najlepši manikir ove jeseni.

3.Mat smeđi nokti

Možete se igrati sa različitim nijansama smeđih noktiju koji uključuju miks koji podrazumeva mat, sjajne i druge mešavine boja u jednom manikiru. Manikir stručnjaci smatraju da ovakve mešavine i dizajni najbolje dolaze do izražaja ukoliko imate akrilne nokte. S’obzirom da su smeđi akrilni nokti svestrani možete ubaciti neke cvetne i slične apstraktne dizajne. Ovo su zemljani tonovi koji zaista izgledaju predivno tokom jeseni mada ih možete nositi i preko cele godine jer su u trendu.

4.Nude braon nokti

Nude nokti u svetu manikira obično podrazumevaju neke providne ružičaste tonove. Međutim, svetlo smeđi lak se takođe može iskoristiti kao neutralna osnova preko koje možete naneti neki dezen ili ga iskoristiti u francuskom manikiru, marble nail artu i slično. Pravilo je da nema pravila. Slobodno upotrebite kako god želite ovu boju i iskažite svoju kreativnost preko manikira. Činjenica je da ako želite da ostavite dobar prvi utisak gde god da se pojavite obavezno isbrobajte smeđe nijanse noktiju i nećete pogrešiti. Smeđe nijanse su postale dobitna kombinacija baš kao i crveni nokti. To i ne čudi jer same tamnije nijanse braon se mogu dobiti mešanjem plave, crvene i žute boje.

5.Glamurozni braon nokti

Glamurozni smeđi manikir podrazumeva upotrebu šljokica. Njih možete naneti preko celih noktiju ili samo suptilno u tragovima. To je isključivo vaš izbor. Takođe ovakav manikir posebno dolazi do izražaja na akrilnim noktima mada ga možete iskoristiti i na nekim drugim oblicima. Poznate dame se poslednjih dana na bitnim događajima često pojavljuju sa smeđim manikirom koji podseća na toplu čokoladu, kafu ili pak na mlečne čokoladne bombone. Možda je to samo dobar marketinški trik ili nešto više od toga. Jer imajte na umu da se u Americi prema najnovijim istraživanjima u reklamama najviše nalazi smeđa boja. To znači da se radi o zaista moćnoj nijansi koja bude primećena, ali i ostaje zapamćena.

6.Životinjski dezeni

Pored ombre i mat smeđih nijansi obavezno isprobajte i animal printove koji u sebi sadrže ovu moćnu boju. Već smo napomenuli print kornjače, ali možete probati i print leoparda, tigrasti braon print, zatim print zebre, krave i slično. Pokažite svoju divlju stranu i svoju energičnost upravo uz pomoć ovakvog manikira.