Ukoliko vam se čini da ne možete da procenite koleginicu na poslu ili rivalku, kolegu ili osobu koja vam se sviđa, pokušajte da ocenite ličnost na osnovu cipela. Naravno, mnogo bolji uvid u nečiju ličnost steći ćete detaljnom analizom osobe, ali ipak, neke prve zaključke možete doneti na osnovu cipela.

Postoji izreka da ljudske oči otkrivaju puno, ali, nećete verovati do kakvih zaključaka možete doći na osnovu cipela. Evo nekoliko koraka na osnovu kojih će vam se zaključci sami javiti.

U kakvom su stanju cipele?

Stanje u kome se nalaze cipele dosta govori o osobi. Način na koji se brine o cipelama reći će vam sve o tome kako bi se ta osoba brinula o nečem drugom, bilo da je osoba u pitanju ili neko materijalno dobro na poslu recimo. Stare, dotrajale cipele ukazaće vam na to da pred sobom imate štedljivu osobu koja će radije potrošiti novac na nekoga koga voli nego  da sama potroši novac. Ukoliko su cipele uredne, ali iznošene, takva osoba definitivno voli više da pomaže drugima nego sebi. Ako je cipela skoro nova, ali izgrebana, zaključak je da takva osoba nema vremena da se brine o cipelama. Takva osoba se najverovatnije neće brinuti ni o vama.

Da li su cipele u trendu?

Ako su cipele u trendu, baš u modi onda vam se nameće zaključak da je pred vama osoba kojoj je moda vrlo važna. Deo svog novca, zarade najverovatnije će trošiti na garderobu. Model cipela vam takođe može dosta reći o osobi. Ukoliko muškarac nosi špicaste lakovane cipele, definitivno je pun vere u sebe. Ukoliko nosi cipele sa niskim đonom, u pitanju je povučena osoba.

Koliko su velika stopala?

Ne morate biti neki mudrac da biste došli do ovog zaključka, ali ako osoba ima velika stopala, znači da se radi o krupnoj osobi. Ukoliko su cipele tesne i zetegnute, osoba može imati probleme sa kilažom i takve osobe su najčešće nesigurne.

Koliko koštaju te cipele?

Nemojte ultimativno buditi materijalistu u vama, ali, izvucite brzi zaključak koliko koštaju cipele koje osoba koju procenjujete nosi. Skuplje cipele ukazuju na imućniju osobu – logično.

Vremenom ćete sve ove informacije sakupiti i izanalizirati, a to će vam pomoći da malo bolje sagledate osobu koju na klasičan način ne možete baš lako oceniti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име