Ako želite da imate lepe noge tokom leta kao manekenke sa naslovnih strana onda je potrebno da ih na adekvatan način negujete tako da vaša koža izgleda sjajno i meko, a noge zategnute i seksi.

 lepe noge
Kako sunce nastavlja da nas iz dana u dan sve više greje vreme je da skinemo i odložimo pantalone, farmerke i helanke i da pokažemo malo više kože u haljinama, suknjama, pantalonicama i naravno kupaćim kostimima na plaži.Ono što prvo kada se skinemo dođe do izražaja jesu naše lepe noge. Inače, svaka žena zna da su one jedan od najseksepilnijih delova našeg tela, a leto je najbolje vreme da one dođu do izražaja. Ali da bi one zasijale u punom sjaju potrebno je da ih na adekvatan način negujemo i održavamo.

Slede saveti koji svakoj ženi mogu biti od koristi da poboljša izgled svojih nogu i da sa samopouzdanjem i stilom smelo korača u mini suknjama ili kratkim haljinama ovog leta. Pogledajte o kojim je savetima reč.

1.Lepe noge zahtevaju piling kože

 piling za lepe noge
Kao što većina nas ima naviku da obavlja piling lica kako bi lice bilo glatko, čisto i sjajno tokom cele godine tako bi trebalo da se obavlja i redovan piling kože na nogama. Imajte na umu da postoji nekoliko tretmana pilinga kože sve u zavisnosti od samog stanja kože. Lepe noge zahtevaju redovan piling jer se na taj način ispiraju mrtve ćelije kože kao i ostala nečistoća pa samim tim koža izgleda blistavo i glatko. Piling je obavezan pre depilacije, a trebalo bi redovno da se sprovodi jednom nedeljno ili na dve nedelje sve u zavisnosti od tipa kože, rutine depilacije ili brijanja i slično.

2.Hidratacija kože

 hidriranje
Piling pomaže koži da ostane zdrava, a hidratacija poboljšava njen izgled. Hidrirana koža je srećna i zdrava. Lepe noge podrazumevaju i odgovarajući sjaj i blistavost, a to joj omogućava adekvatna hidratacija. Hidratacija je neophodna i tokom zime, ali i leta kada želite da se pohvalite svojim seksi nogama. Nabavite odgovarajuću hidratantnu kremu i koristite je jednom ili dva puta dnevno da biste postigli najbolje rezultate. Količina nanešene hidratantne kreme zavisi kako od tipa vaše kože tako i od same regionalne klime. Da biste dodatno zaštitili svoju kožu možete uvesti i neke vitamine u svakodnevnu rutinu ishrane.

3.Depilacija daje lepe noge

 depilacija za lepe noge
Postoje različiti načini depilacije, ako se opredelite za brijač onda ga koristite samo vi, vodite računa da se ne posečete i da vam brijač bude ispravan i čist kako se ne bi kasnije javljala iritacija i osip. Brijanje se obično vrši na tri dana sve u zavisnosti od intenziteta rasta dlaka. Takođe, kod ovog načina depilacije veoma je česta pojava uraslih dlačica tako da o svemu ovome treba voditi računa. Uz brijač obavezno koristite i odgovarajuću kremu ili gel za brijanje.

Žene se često opredeljuju i za depilaciju voskom koja takođe može dovesti do crvenila i iritacije, ali dlačice sporije rastu. Dlačice najsporije rastu kod laserske depilacije otprilike na svakih 6 do 12 meseci. Međutim, ovo je i najskuplja vrsta depilacije. Depilirane noge odmah na prvi pogled izgledaju privlačnije i lepše.

4.Minimizirajte vidljivost proširenih vena

 prosirene vene i lepe noge
Proširene i pauk vene su uobičajena kozmetička briga kada je u pitanju negovanje i tretman nogu. Na sreću vidljivost vena možete minimizirati pa čak i ukloniti na različite načine. Skleroterapija je najčešća procedura za uklanjanje proširenih vena koja podrazumeva ubrizgavanje određene tečnosti koja će vremenom razgraditi i ukloniti vene i kapilare na koži. Možete izabrati i neki drugi invanzivniji tretman. Bez obzira koji tretman izaberete lepe noge bez kapilara i vena možete postići nošenjem kompresijskih čarapa, držanjem nogu podignutim kada je to moguće i čestim vežbanjem.

5.Zaštitite ih od sunca

 zastita od sunca
Uvođenje kreme za sunčanje u svakodnevnu rutinu nege je savršen način da pokažete svoje seksi i lepe noge. Svi želimo da nam noge dobiju prelepu boju od sunca, ali ih zato moramo i na adekvatan način zaštiti uz pomoć krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30+. Kada se boravi direktno na suncu kremu je potrebno nanositi temeljno na nekoliko sati. Ove kreme su veoma bitne kao zaštita od sunca ,ali i zbog toga što naše noge čine vlažnijim i sjajnijim.

6.Uklonite strije sa aloa verom

eliminisite strije
Ako su strije razlog zašto nemate seksi i lepe noge onda vam predlažemo da izaberete neke od takozvanih uradi sam tretmana strija. Na primer, mešavina aloa vere, kakao putera i ricinusovog ulja su samo jedan od domaćih maski koja pomaže da ovi ožiljci vremenom izblede. Takođe možete koristiti pojačivače kolagena ili retinoide da biste pomogli vašoj koži da se zaceli. Na kraju možete izabrati i neke od kozmetičkih procedura poput mikrodermoabrazije ili frakcioni laser za strije.