Skandinavski talasi su novi trend frizure bez napora koju ćemo viđati na svakom koraku ovog leta. Idealna je za kul devojke koje žele da u svakom momentu budu u centru pažnje.

 duga kosa
S’obzirom da skandinavski talasi ili skraćeno skandi talasi postoje već duže vreme drago nam je što su konačno ovog leta dobili svojih pet minuta koje zaista zaslužuju. Ako se pitate od čega se sastoji ova vruća frizura onda pomislite na talase morske sirene koji imaju te lagano uvijene pregibe, sa malo strukture, plus ovde se lokne formiraju bliže jedna drugoj. Ova trendi frizura se može opisati kao moderna verzija holivudskih lokni ali mnogo opuštenija i nonšarlantna.

 glamurozni skandinavski talasi
Skandinavski talasi nam daju savitljivu, ali uzdugnutu S kovrđu – sa pravim Y2K osećajem. Isprobale su je mnoge poznate zvezde od Sophie Turner, koju smo mogli da vidimo sa ovom frizurom na Met Gali, pa sve do Zendaye. Danas je jedna od najtraženijih frizura ili načina oblikovanja kose na Gooogle, jer se jednostavno pravi za samo pet minuta i to bez viklera samo uz pomoć prese. Deluje pomalo neobavezno ali ipak upadljivo i efektivno.

Šta su skandinavski talasi?

 kardashian
Skandinavski talasi su labave lokne u kosi koje se oblikuju specifičnom tehnikom uz pomoć prese za kosu. Da biste postigli ovakve lokne neophodno je da imate srednju ili dugu kosu. Ove lokne daju frizuru bez napora kao savršenu mešavinu ležernog stila i nežnog volumena – skoro kao posle dana provedenog na moru. Lokne su savršene za noćni izlazak , ali se dobro uklapaju i uz svakodnevne odevne kombinacije.

Kako se stilizuju skandinavski talasi?

 na kratkoj kosi
Ovi talasi ili lokne ne moraju da budu precizne. Upravo njihova nesavršenost definiše ovu frizuru.
Za stilizovanje su vam potrebni:

  • Češalj
  • Neko sredstvo za zaštitu kose od toplote
  • Šnala za kosu
  • Presa za kosu sa većim prečnikom.

Očešljajte kosu i podelite je na pola ili na dva dela kao kada pravite kike. Nanesite sredstvo za zaštitu od toplote na suvu kosu. Da biste lakše pravili lokne najbolje je da gornji deo kose podignete i zakačite šnalom. Zatim, donji pramen po pramen uvijajte ali ne oko prese vać sami rukom napravite oblik koji podseća na polukrug, prvo suprotno od lica, a zatim ka licu tako da na kraju ima oblik slova S. Presom lagano tapkajte po ovim oblicima sve do kraja kose. Ponovite ovu tehniku i na ostatak kose.

 postupak

Debljinu pramenova možete sami odrediti što znači da od vas zavisi da li će oni biti deblji ili tanji.Na kraju prođite samo prstima kroz kosu da biste dobili karakterističan neobavezan izgled lokni. Da bi ova frizura što duže trajala možete je isprskati lakom za kosu.
Ako izdvajate za oblikovanje tanje pramenove onda ćete dobiti kovrdžaviju kosu. Deblji pramenovi dovode do mekših talasa.

 s talasi
Možemo slobodno reći da skandinavski talasi imaju isti oblik kao i water waves ili vodeni talasi, a to je oblik slova S. Međutim, do vodenih talasa se dolazi kada se naprave pletenice koje odstoje preko noći, a za postizanje ovih lokni potreban je vrući alat odnosno presa. To znači da kada se uvežbate ovu frizuru ćete i brže napraviti neće vam biti potrebna cela noć da držite pletenice. Ovo je zaista najbrži i najlakši način za kreiranje lokni. Samo se uverite da i dalje održavate volumen u korenu kose – odnosno da vam kosa na kraju uvijanja ne delije previše ravno.

 skandinavski talasi na crvenoj kosi
Ovo je idealna frizura za leto jer podseća na more i talase. Same lokne deluju romantično, i može se slobodno reći da su simbol ženstvenosti i glamuroznog izgleda. Odlično će se uklopiti uz sve odevne kombinacije od kupaćih kostima preko razigranih haljina pa sve do poslovnih odevnih kombinacija. Sa njima ćete biti primećeni gde god da se pojavite. Zato, ako ste do sada nosili klasične i ravne frizure i želite da izađete iz zone komfora obavezno isprobajte skandinavske talase. One svakom obliku lica i tipu kose odlično pristaju.