Frizura otkriva karakter naučno je dokazano. To verovatno sve žene podsvesno znaju jer uvek kada žele da okrenu novi list u životu bilo na poslovnom ili privatnom planu krenu od svoje kose. Skrate je ili promene boju kose. „ Nova frizura nova ja“. Ovo je taj svima dobro poznat pokretački moto za koji se žene uhvate kad god su nezadovoljne svojim dosadašnjim životom.

 duga frizura otkriva karakter
Naučnicima je takođe ovaj moto dobro poznat pa su zato rešili da ga do detalja razreše. Tako da danas, na osnovu dužine, boje kose, ili načina nošenja šiški možemo da otkrijemo i ko je kakva ličnost. Da li je neko druželjubiv, avanturista, radoholičar ili samo željan pažnje. Pogledajte kako frizura otkriva karakter, šta je ono što je zajedničko plavušama ( osim plave kose), a šta brinetama ili ženama sa kratkom kosom. Prvi utisak je izuzetno važan, a evo kako vi izgledate u očima drugih ljudi.

1.Boja kose

 crvenokosa
Smatra se da prirodne crvenokose, kao i one žene koje se farbaju u crvenu boju vole zabavu, imaju dobar smisao za humor, ne vole da se dosađuju. Takođe važe za divlje i vatrene žene, koje su svesne svoje privlačnosti, ali često stvari shvataju olako. Zaljubljive su prirode, ali su i prevrtljive. U ljubavi, ali i u poslu brzo se zasite tako da češće menjaju partnere, ali i posao.

 seda frizura otkriva karakter
Muškarci više vole plavuše, ali one sa zlatnim podtonovima u kosi. Bez obzira na to, ove žene se obično smatraju manje inteligentnim. Prirodno su druželjubive i lakoverne. Brinete su sa druge strane ambiciozne, cene naporan rad, duhovite su i inteligentne. Crnokose su obično promišljene, zagonetne i misteriozno seksepilne.

 talasasta kosa
Žene sa sedom kosom su nezavisne i samouverene, a takođe cene druge samouverene lličnosti. Žene koje biraju jarke, pastelne ili neke druge neobične boje kose su originalne, buntovne i samo svoje. Ne obraćaju pažnju na mišljenje drugih ljudi, ne poštuju standardne norme ponašanja već ih krše i uvode neka svoja pravila. Idu iz krajnosti u krajnost. Mogu da zrače i privlače, ali i da odbijaju.

2. Frizura otkriva karakter prema dužini kose

 kratka frizura otkriva karakter
Kako frizura otkriva karakter kada je u pitanju dužina kose? Dužina mnogo toga govori o vašoj ličnosti. Ako imate kratku kosu znači da ste profesionalni, da znate šta radite, da to radite transparentno i da ništa ne krijete. Takođe vas i drugi smatraju ozbiljnim i samouverenim. Žene sa kosom srednje dužine su dobre duše, ali iznad svega cene logiku i zdrav razum. Na poslu ne pokazuju emocije već samo žele da po logici završe stvari.

 pletenice frizura otkriva

Dugokose su bezbrižne žene, mladog duha često i boemskog koje žude za slobodom. Veoma često se starije žene koje nose dugu kosu smatraju detinjastim. Duga kosa se može posmatrati i kao jedna vrsta štita ili zaštite koja prekriva nedostatke i slabosti.

 konjski rep
Za žene koje nose konjski rep se smatra da su praktične, da ne vole mnogo da se doteruju i da to rade samo u izuzetno specijalnim prilikama. Takođe, žele da pokažu svoju atletsku građu i zdrav način života. Ova frizura otkriva karakter da ste logična osoba koja ide ka ostvarenju svojih ciljeva. Neuredna punđa je takođe frizura koja otkriva karakter. Obično se vezuje za sanjalicu i nestašnu osobu koja je nekima možda dosadna. Ali je puna mašte i veliki vuk samotnjak.

 obrijana glava
Pletenice su simbol gracioznosti i elegancije. Takve žene su obično tihe i introvertne, ali su sposobne da poentiraju kada je to potrebno. Polupodignuta kosa se vezuje za žene koje vole da budu primećene i da se svet vrti oko njih. Obrijana glava kod žena je simbol romantičnosti, otvorenog srca, ali i hrabrosti. To su nepokoljebljive žene koje vole i poštuju sebe. Sa njima ćete sigurno doživeti uzbudljivu romansu.

3.Frizura otkriva karakter prema tipu kose

 kovrdže
Ravna kosa se vezuje za perfekcioniste. Osobe koje žele da imaju kontrolu u svakoj situaciji.Frizura otkriva karakter i kada je talasasta kosa u pitanju. Nju obično imaju prijatne, osetljive i pristupačne žene, koje su pune pozitivne energije i veoma su omiljene u društvu. Često su i kreativne i ne odustaju od ostvarenja svojih ciljeva. To su ljudi koji imaju veliku energiju i koji se emocionalno povezuju na veoma dubokom nivou.

razdeljak sa leve strane
Kovrdžave žene su žestoke u svemu što rade, ali se smatraju manje ozbiljnim od onih žena sa ravnom i talasastom kosom. Imaju tendenciju da brže završe zadatak i poseduju ličnost poput vatre. Dobri su lideri, agresivni i dinamični. Oslanjaju se na svoju intuiciju, izražajnost i pronicljivost.

Ako nosite razdeljak na sredini znači da ste dobro organizovani i odgovorni. Kod vas je u životu sve u ravnoteži. Razdeljak sa strane simbolizuje saosećajnost i empatiju. To su osobe koje uvek brinu za svoje voljene.

Žene koje preferiraju razdeljak sa leve strane su logične i analitične u razmišljanju jer koriste levu stranu mozga. Vole da obavljaju i mentalno izazovne poslove kao i one tipično muške poslove. Dobro su organizovane u bilo kom zadatku koji rade, pametne su, agresivne, razumne i otvorenog uma. Ako je razdeljak sa desne strane onda su ove žene kreativne, ženstvene, emotivne i spontane jer se oslanjaju na desnu moždanu hemisferu.

 widow peak frizura otkriva karakter
Žene koje imaju takozvani udovičin špic ili widow’s peak ili kosa u V obliku na čelu su misteriozne i šarmantne. Veoma profesionalne, ali i seksepilne i privlačne. To su žene sa harizmom koje kao magnet privlače.