Postoji nepisano pravilo da su crvenokose same po sebi upadljive i da im šminka nije potrebna. Međutim, kada dame sa crvenom bojom kose krenu da se šminkaju najviše se dvoume oko odabira savršene nijanse karmina. Pa kada je u ppitanju Šminka za crvenokose evo nekoliko saveta za crvenokose- kako da izaberu savršenu nijansu karmina.

Test na licu bez šminke

Šminkeri često ovaj test preporučuju crvenokosama. Kada Vam je lice čisto i bez šminke stanite ispred ogledala i probajte različite nijanse karmina, pritom, ne nanosite drugu šminku. Ona boja karmina koja Vam osvetli lice i pritom se savršeno uklopi uz boju tena, očiju i nijansu crvene kose je najbolji izbor za Vas. To je nijansa sa kojom delujete najlepše i najprivlačnije.

Da li crvenokose mogu da nose crveni karmin?

Ovo je najčešće pitanje koje dame sa crvenom bojom kose postavljaju šminkerima. Odgovor je da! Crveni karmin se smatra klasikom i on lepo stoji svakoj ženi bez obzira na boju kose. Za crvenokose najbolji izbor je crveni karmin koji u sebi sadrži braonkastu nijansu. To je neka tamnije crvena boja. Možete preko njega staviti providni ili sjaj za usne sa zlatkastim nijansama.
Takođe se crvenokosim damama preporučuju karmini u bronzanoj, braon i bakarnoj boji, kao i providne boje koje daju samo nagoveštaj blistavosti. Izbegavajte burgundi, boju fuksije(fuchsia) I tamno ljubičaste boje(dark plum).

Još saveta za crvenokose

-Pink karmin može doći u obzir, ali neka nežnija i providnija nijansa.
-Narandžasti karmin bi bio u velikom kontrastu sa bojom kose. Bež i braonkaste nijanse su dobar izbor.
-Svetlo ružičaste nijanse vam mogu dati prirodan izgled, pogotovo one koje su za nijansu ili dve tamnije od prirodne boje Vaših usana.
-Ako iscrtavate usne, koristite olovku koja odgovara boji Vašeg karmina da biste izbegli oštre i kontrastne prelaze.
-Danas na tržištu postoji veliki izbor različitih nijansi karmina tako da ćete sigurno moći da pronađete one nijanse koje savršeno odgovaraju Vašoj crvenoj boji kose.