Predstavljamo vam nakit za leto 2022, prelepe komade koji će sigurno ulepšati i začiniti svaki vašu letnju odevnu kombinaciju.

 nakit
Kažu da izbor nakita odnosno ogrlica, minđuša, prstenja mnogo govori o vama kao ličnostima. Kao da pričaju priču o vašem detinjstvu, odrastanju, snovima, željama. Zato i ne čudi što vrednost nekih komada nakita nikada ne prolazi pogotovo onih koje smo dobili na poklon ili nas podsećaju na neke lepe trenutke provedene sa osobama koje volimo i do kojih nam je stalo.Mnogi od njih su dragoceni i prenose se s’kolena na koleno. Međutim, postoje i oni komadi koji se nose da bi nam dali posebnu moć i da bi naš stil odevanja podigli na viši nivo.

Nakit za leto 2022 sadrži od svega pomalo od luksuza preko elegancije pa sve do tipično zabavnog elementa koji je idealan i poželjan tokom vrelih letnjih dana. Sve je cenjeniji i ručno izrađen nakit za leto 2022 koji je ove godine posebno raznovrstan i zanimljiv. Ponuda je velika, a modni stilisti su za ovu sezonu izdvojili sledećih šest komada nakita koje ćemo sigurno viđati na svakom koraku.

1.Tenis ogrlica

 nakit za leto 2022 tenis ogrlica
Verovatno pretpostavljate da se teniska ogrlica zove tako zato što je nose teniserke. Međutim, priča je malo drugačija. Naime prvo je tenis narukvica postala kultna, pa se kasnije na osnovu nje pojavila i ogrlica. Tenis narukvicu je promovisala slavna teniserka Chris Evert, koja je bila poznata i po svom jedinstvenom stilu odevanja i na terenu. Tokom US Open – a 1987 godine, poznata teniserka je prekinula meč jer joj je narukvica pukla i dijamanti su se razmileli na sve strane. Ona nije želela da nastavi meč sve dok se delovi ne pronađu jer joj je ova narukvica bila veoma dragocena.

Tako je tenis narukvica postala veoma popularna, a kasnije je na osnovu nje, odnosno njenim produženjem, nastala i tenis ogrlica koja je sada u trendu kada je u pitanju nakit za leto 2022 godine. Tenis narukvica je u originalu sačinjena od sitnih dijamanata, međutim, sve je traženija i ona sa cirkonima umesto dijamanata.

2.Ukrašene alke – Nakit za leto 2022

 ukrasene alke
Nakit za leto 2022 sadrži i minđuše, i to ne bilo kakve već ukrašene alke. Same minđuše su jedan od najstarijih modnih detalja koji imaju različitu vrednost za različite kulture. Smatra se da su alke nosili još stari Grci, Rimljani, Azijati i Egipćani. Na osnovu njih su se identifikovali i članovi plemena tako da su imali i određenu simboličnu, religijsku moć unutar društva. Danas su alke dostupne svima, kako one klasične tako i ukrašene raznim šarenim detaljima odnosno biserima i kamenčićima u tirkiznim i ostalim prelepim bojama leta i mora.

3.Prsten raspoloženja ( Mood ring)

 nakit za leto 2022 prsten raspolozenja
Prsten rasploženja i uopšte nakit raspoloženja je bio veoma popularan tokom 70 – tih godina prošlog veka. Kao što sam naziv kaže ovo prstenje menjajući boju pokazuje vaše raspoloženje i emocionalno stanje. Originalni modeli u kamenu sadrže termohromne pigmente koji menjaju boju u zavisnosti od tepmerature tela.Kada ste neraspoloženi obično kroz vaše vene protiče „hladna krv“ pa tako prsten dobija tamnu boju. Kada ste srećni ili uzbuđeni onda se kristal okreće u drugom pravcu i počinje da menja boju kako se vaša temperatura tela povećava.

Međutim, naučno je dokazano da prsten raspoloženja ipak ne može da odredi vaše tačno emocionalno stanje, ali može svojom prelepom bojom da vas odmah oraspoloži. Tako postoje i značenja ovih boja, na primer roze znači da ste srećni, ljubičasta da ste romantični, tamnoplava da ste dragi, plava da ste opušteni, zelena aktivni, smeđa nervozni, a crna da ste pod stresom i da imate nisku temperaturu.

4.Emajlirani nakit u svetlim bojama

 emajlirani nakit za leto 2022
Emajliranje predstavlja jednu vrstu završne obrade u zlatarstvu kada se na površini nakita nanosi emajl. Emajl je staklasta masa koja se može obojiti različitim dodacima. Enajlirani nakit za leto 2022 izgleda veoma upadljivo kako samostalno tako i u kombinaciji sa drugim nakitom. Ta upadljivost dolazi od njegovih prelepih jarkih boja a zatim i od njegove specijalne svetlucavosti. Možete izabrati emajlirane minđuše, prstenje, narukvice, ogrlice. Ovaj nakit će ulepšati i osvežiti svaku vašu letnju odevnu kombinaciju.

5.Ogrlica lanac za vrat i telo

ogrlica za telo
Popularan nakit za leto 2022 su i ogrlice za vrat i telo. One su bile veliki hit pre nekoliko godina, ali se sada ponovo vraćaju u modu. Idealan su izbor za leto uz kupaće kostime kao i otvorene bluze i haljine. Izgledaju veoma moćno i ženstveno tako da će svaki vaš stil odevanja kao i raspoloženje podići na viši nivo.

6.Nakit za leto 2022 – Narukvice prijateljstva

 narukvice prijateljstva
Nakit za leto 2022 je veoma praktičan i originalan. Ove sezone obuhvata i komade koje možete sami napraviti kod kuće. U pitanju su narukvice prijateljstva. Prisutne su svuda svi ih rado nose i prelepa su ideja za poklon. Kada pogledate neka objašnjenja na internetu videćete da se jednostavno prave. Važno je započeti, možda vam prva neće ispasti baš najbolje, ali će druga svakako biti nešto posebno za vas ili vama dragu osobu. Nabavite konce u boji, perlice, dugmiće i krenite u avanturu.