Nakit za proleće 2023 je veoma raznovrstan i ima za svačiji ukus po nešto. Od visećih minđuša, preko metalik ogrlica pa sve do raznobojnog, toplog nakita.

 nakit za prolece 2023
Svaka žena zna da je nakit, modni detalj koji ne služi samo da ulepša odevnu kombinaciju već i da celokupni naš izgled podigne na viši nivo. On određuje naš stil, pa tako zlatni lančić sa diskretnim priveskom odražava našu sklonost ka bezvremenskom minimalizmu dok upadljive viseće minđuše znače da pratimo modu i težimo ka šik izgledu.

Zbog svega toga žene veoma pažljivo i smerno biraju svoj nakit. Dobro je pored vanvremenskih komada imati i neki trendi komad nakita koji se lepo može kombinovati pogotovo tokom proleća i leta kada je i odeća lepršavija i raznovrsnija. Modni stručnjaci to znaju i zato svake sezone nude zanimljive i svestranije komade nakita. Nakit za proleće 2023 jeste raznovrstan i kreativan tako da ga zaista možete lepo uklapati uz svoje prolećne odevne kombinacije. Da ne dužimo pogledajte koji je nakit za proleće 2023 u trendu ove sezone.

1.Veliki biseri

 nakit za prolece 2023 veliki biseri
Biserne ogrlice, minđuše, prstenje već duže vreme vladaju modnom scenom. Biseri se odlično slažu uz malu crnu haljinu, ali i uz sve druge odevne kombinacije. Zato ih vredi imati i nositi pogotovo uz prolećne kombinacije kada mogu da zasijaju u svom punom sjaju. Ove sezone su aktuelni veliki biseri, i to ne samo beli beć svih boja. Na modnim pistama za ovo proleće smo imali prilike da vidimo velike, džambo bisere inspirisane retro stilom, odnosno bisernim nakitom kakav su nekada nosile naše bake.

2.Dugačke viseće minđuše

 visece mindjuse
Pored alki viseće minđuše su sve prisutnije na modnoj sceni. Žene ih obožavaju jer zaista mogu da izgledaju očaravajuće uz određenu frizuru ili šminku. Sada su u trendu viseće minđuše koje se spuštaju do, pa čak i preko ramena. Upadljive su jer imaju ili specifičan oblik ili neki trendi detalj. Na primer mogu imati oblik srca ili neki dragi kamin koji sija i mami poglede.

3.Ruža kao detalj

 nakit za prolece 2023 ruza
Ovog proleća cveće će biti najprisutniji print kako na odeći tako i na nakitu. Od cveća dominiraće ruža i to na čoker ogrlicama, visećim minđušama, prstenju, narukvicama, broševima. Ruže su različitih veličina i boja od diskretnih belih preko upadljivih zelenih i plavih. Ovo je nakit za proleće 2023 koji zaista skreće pažnju, a celokupnoj odevnoj kombinaciji daje ženstveniju i romantičniju notu.

4.Topli nakit za proleće 2023

 letnji nakit za prolece 2023
Sećate se detinjstva i leta kada ste odlazili na more ili planine i sklapali nova prijateljstva. Prijateljstva su vezivana „narukvicama prijateljstva“ koje ste sami pravili od perli ili školjki. Baš zbog tih uspomena se ovaj nakit zove „toplim“ nakitom. Ovaj nakit je ujedno inspirisan i boho stilom i idealan je izbor za toplije prolećne dane.

5.„Teški“ nakit za proleće 2023

 hard metalik
Ako ste spremni da isprobate nešto novo i neobično onda zaboravite na klasične lančiće i priveske i izaberite nešto „ teško“. Na primer žičane ogrlice, narukvice ili nakit za telo. Srebro je sada veliki hit, mada se uvek možete opredeliti i za zlato ako vam je draže.

6.Cuff narukvice

 cuff
Debele narukvice koje podsećaju na lisice su sada ponovo u trendu. Mogu se nositi klasično oko zgloba, ali i na drugim delovima ruku ( oko bicepsa). Modni stilisti preporučuju da mešate srebro i zlato konkretno zlatnu narukvicu sa srebrnim minđušama ili obrnuto.

 lisica narukvice

Bitno je da sija i da privlači pažnju, a lisica narukvice deluju toliko moćno da će svaku vašu prolećnu odevnu kombinaciju učiniti magičnom i luksuznom. Ako ste spremni za nešto upadljivo i veliko onda nosite cuff narukvice.

7.Broš nakit za proleće 2023

 bros
Ono što je lepo kod mode jeste što se pojavljuju mnogi retro trendovi i što se ažuriraju komadi nakita iz prošlih epoha tako da dobijaju jedno novo i moderno ruho. Ove sezone taj zanemareni komad nakita koji se ponovo vraća u modu na velika vrata jeste broš.

 bros nakit za prolece 2023

Broš je bio prisutan na mnogim ovogodišnjim kolekcijama. Obogaćen šarenim dragulji i zanimljivim oblicima izgleda beskrajno zabavno i pristupačnije nego ikada pre.